Volleybal mix-team naar Nederlands Kampioenschap Recreanten

Voorst- Op zaterdag 9 september heeft het mix-team van Volleybal Voorst meegedaan aan het Nederlands Kampioenschap Recreanten in Utrecht.

Nadat dit team afgelopen seizoen kampioen is geworden in de 1e klasse mix regio Oost deden zij in mei mee aan de Regiokampioenschappen. Hier werd het team tweede en mochten ze meedoen aan het Nederlands Kampioenschap Recreanten. Vol goede moed en met het motto “meedoen is belangrijker dan winnen” reden zij zaterdagochtend vanuit Voorst richting Utrecht.

Vier dames en vier heren traden aan voor een serie spannende poulewedstrijden die voor het mix-team onder aanvoering van Irma Tekelenburg behoorlijk goed verliepen en resulteerden in een zeer nette 2e plaats in de poule!

Hierna mocht er een kruisfinale gespeeld worden (tegen de uiteindelijke kampioen in de mix-klasse). Wedstrijden tijdens het hele kampioenschap werden op tijd gespeeld (twee sets van 13 minuten). De eerste set van de kruisfinale werd gelijk gespeeld en de tweede set helaas net met een paar puntjes verloren.

Er was geen sprake van teleurstelling, maar vreugde omdat het team zover was gekomen en een groot sportief fanatisme om de laatste wedstrijd, waarbij gespeeld werd om de derde (bronzen) plaats.

Wederom was dat een spannende wedstrijd waarbij het mix team van Volleybal Voorst de eerste set met vier punten verschil won en de tweede set met drie punten verschil verloor en dus net op 1 punt de derde plek op het NK Recreanten wist te bemachtigen!

Super trots op dit resultaat mocht de pater familias van Volleybal Voorst: Joop Venema (die in september 72 jaar wordt, al meer dan 40 jaar verbonden is aan de vereniging en nog volop bij het mix-team mee volleybalt) de prijs in ontvangst nemen. Verder deden mee Irma Tekelenburg (aanvoerster), Veronique Slijkhuis, Gerda van Reen-Ilbrink, Dora de Fretes, Joop Venema (vader),

Roger Venema (zoon), Appie Barmentloo en Edwin Dolman. Het mix-team wordt gesponsord door Cadac.

Moegestreden, vol trots en na een zeer geslaagde (en super gezellige) dag ging het team bij het vallen van de avond weer huiswaarts. Op naar een nieuw sportief en vooral gezellig seizoen waarbij altijd plek is voor nieuwe leden die ook deel uit willen maken van deze sportieve en gezellige vereniging.

woensdag 13 september 2017

Deel dit bericht