Voorster schakers scoren landelijk

Voorst- Na twee nederlagen was het de derde ronde raak. Voorst 1 heeft de Arnhemse Schaakacademie 2 met 5-3 verslagen. Paul Tulfer toonde wederom zijn goede vorm in de thuiswedstrijd. Hij liet niets heel van de koningstelling van zijn tegenstander en opende de score. Klaas Hagendijk scoorde vlot 2-0 door goed damespel. Daarop volgde echter een tegenvaller. Lutsen Dooper blunderde in zijn goede stelling waardoor de Arnhemmers weer aansluiting vonden.

Jeroen Bosch speelde in een wat passieve partij logischerwijs remise. John Sloots vergaloppeerde zich in het middenspel en kon in het verloren eindspel geen potten meer breken. Na twee grote tegenvallers en een remise van Michiel Jansen stond het gelijk. Alles kwam aan op Richard van Tienhoven en Rudy Bloemhard. Laatstgenoemde had een spannende partij met wisselende kansen. Rudy offerde een kwaliteit, maar wist daarmee het initiatief te grijpen. Dit initiatief resulteerde in een winnende aanval. Dat was een fijne uitgangspositie voor Richard van Tienhoven die aan remise genoeg had. Hij maakte het feest compleet met een mooie overwinning.

De schakers van het viertal 2 hadden afgelopen geen reden tot feest. De jeugdige schakers van Schaakstad Apeldoorn waren te sterk. Henk van Heuvelen kon zijn partij opgeven voordat hij goed en wel was begonnen. Maarten Jansen had een mooie mat in een dreiging, maar zijn tegenstander had hierop een uitstekend antwoord met mat in 4. Nadat Gerrit Witteveen niet verder kwam dan remise was het pleit beslecht in het voordeel van het jeugdteam. Teamleider Esther Konijnenberg redde de eer. Door goed combinatiespel wist zij een stuk voor te komen en de partij te winnen.

woensdag 14 november 2018

Deel dit bericht