Voorster T.C. twee keer hard onderuit

Voorst- In de 3e ronde van de vrijdagavond najaarscompetitie moest de Voorster T.C. diep buigen voor T.C. Holten 1. en werd er uiteindelijk met 4-0 verloren. In de damesdubbel trokken onze dames net aan het kortste eind, na 1-1 in sets (6-3 3-6) verloren ze de supertiebreak met 10-6. De mannen hadden het in de heren dubbel aanzienlijk moeilijker en verloren met 6-3 6-1. Vervolgens ging het in de twee gemengd dubbelwedstrijden die volgden ook niet geheel naar wens. De eerste partij ging met 6-3 6-2 duidelijk naar Holten 1, maar in de tweede partij waren er zeker kansen op de overwinning. Justin de Boer en Renée Bossenbroek vochten voor wat ze waard waren en na 4-6 en 6-4 volgende ook hier een supertiebreak. Het gemengd dubbel van Holten had het geluk meer aan zijn zijde en haalde door een 10-7 winst het vierde wedstrijdpunt binnen.

Op 5 oktober volgende weer een thuiswedstrijd waarin Voorster T.C. de kater van de week ervoor weer kon wegspoelen, maar helaas liep dat iets anders dan waarop gehoopt was. De tegenstander vandaag was Ruurlo 4. Een tegenstander die in de voorgaande rondes tweemaal gelijk had gespeeld en één keer had verloren. De Voorster T.C. begon de wedstrijd onder zeer prettige weersomstandigheden vol goede moed. De herendubbel, in een nieuwe opstelling met Seno Albers en Justin de Boer, kon geen vuist maken en ondanks dat beide heren heel erg hun best deden verloren ze toch met 3-6 0-6. Gelukkig was de wedstrijd in de damesdubbel ons beter gezind en trokken onze dames de wedstrijd weer gelijk na een zeer spannende wedstrijd die uiteindelijk in de supertiebreak werd gewonnen met 6-4 2-6 10-7. Tussenstand 1-1.

Er volgde nog twee gemengd dubbelwedstrijden om de eindstand in ons voordeel te beslissen. Seno Albers en Ruth van Bosheide speelden in de najaarscompetitie voor het eerst samen, maar konden het net niet redden en verloren met 4-6 4-6. Het maximaal haalbare eindresultaat was daardoor een gelijkspel en dat moest gerealiseerd worden in de laatste partij waarin Jurriaan Ekkers en Berit van Bosheide op het speelveld stonden tegen Eddy Hogevonder en Monique Meijer van Ruurlo 4. En deze partij leek vanaf het begin een walkover te worden voor Ruurlo. Jurriaan Ekkers serveerde in de eerste set twee keer beneden elk niveau en ook Berit kon haar servicebeurt niet winnen. Ruurlo was meer ervaren en sloeg eenvoudig de eerste set naar zich toe met 0-6. Een deceptie leek zich af te tekenen, maar gelukkig herpakte Voorster T.C. zich in de tweede set die zich zeer spannend ontwikkelde. De eigen service beurten gingen een stuk beter waardoor een gelijk opgaande strijd ontstond. Na een kleine voorsprong in het begin van de set, rechtte Ruurlo de rug, kwam terug in de wedstrijd en Voorster T.C. moest heel diepgaan om een supertiebreak af te dwingen. Op 5-6 in de tweede set serveerde Monique Meijer van Ruurlo en er volgende een heel lange game. Meerdere breakpoints en matchpoints volgden en het kon alle kanten op vallen maar helaas, ondanks verwoede pogingen en de absolute hartstocht en passie die Jurriaan en Berit in de strijd gooiden, trok Ruurlo aan het langste eind en won met 5-7. Waardoor de wedstrijd eindigde in 1-3.

Volgende week nieuwe kansen op een overwinning als Voorster T.C. op bezoek gaat bij ’t Laerveld 2 in Laren.

Zaterdag 6 oktober werden er jeugd clubkampioenschapen gespeeld op de Voorster T.C. aan de Beelelaan. Mooi weer zorgde mede voor prachtige wedstijden en het enthousiasme van de kinderen was zeer aanlokkelijk. In drie categorieën werden er wedstrijden gespeeld en in de rode categorie, de jongste leeftijdsklasse, was de eerste prijs voor Fien van Bosheide en de tweede plaats voor Nikki Wolbrink. Sven Michgels werd eerste in de oranje categorie voor Jan McClean en in de groene leeftijdsklasse ging de overwinning naar Lars Michgels en werd Elin Hofman tweede. Een mooi en goed bezocht toernooi waarin de jeugd van Voorster T.C. liet zien wat ze het afgelopen jaar allemaal hadden bijgeleerd op de tennislessen.