Voorwaarts afgetroefd door PH

TWELLO- Voorwaarts heeft het zondag niet kunnen bolwerken tegen een goede tegenstander PH uit Almelo. Voor rust kwam Voorwaarts verdiend op voorsprong. Na rust was PH vanuit een gesloten verdediging in de counter levensgevaarlijk en wint hierdoor verdiend.

Het eerste half uur is het Voorwaarts dat initiatief neemt en PH op eigen helft vastzet met goed voetbal. Een goede kopkans voor Bruce Schotman en een vlammend schot van Rick Timmermans zijn de wapenfeiten. Pas in de 30ste minuut komt de eerste kans van PH en ook in de 32ste minuut moet de uitstekende keeper van Voorwaarts Sil Fiddani handelend optreden. In de 34ste minuut is het Rick Timmermans die op links alleen kan afstormen op de keeper van PH. Zijn schot wordt geparreerd door de uitstekende goalie Lars Kroezen van PH. Aan de andere kant een geweldige redding van Sil. Op enkele meters schiet de PH aanvaller op doel. Sil werpt zich er voor en in tweede instantie nog eens. Hij moet dit met een lichte blessure bekopen, maar kan de wedstrijd vervolgen. Het mooiste van Voorwaarts moet nog komen in het derde kwart. In de 39ste minuut opent Rick Timmermans met een fantastische crosspass op Nino Wattimena. Nino volleyt de bal in één tijd, zoals de Belgen dat plachten te zeggen, door naar de in het centrum inlopende Ismar Maglajlic. Ismar zijn aanname is prima, maar de keeper weet op 14 meter van de goal de bal toch nog te onderscheppen. Een volgende actie volgt in de 42ste minuut als na goede voorbereiding van Joey Teering linkerverdediger Niels Peereboom kan uithalen. Opnieuw staat de keeper in de weg. Het loon naar werken komt echter in de 44ste minuut. Luuk Grieving haalt vanaf de punt 16 uit. De bal krijgt door een lichte aanraking een verraderlijke curve en belandt op de voor hem verste paal. De ingelopen Rick Timmermans kan de bal alsnog droog binnenschieten. Een verdiende voorsprong bij rust, alhoewel Sil zeker een 3-tal kansen van PH onschadelijk heeft moeten maken. Ruststand 1-0.

Na rust neemt Voorwaarts opnieuw het initiatief, maar PH maakt al snel simpel gelijk. Balverlies aan de linkerkant vormt de aanleiding. De voorzet die volgt wordt door Rick te Riele nog weggekopt, maar helaas voor de voeten van PH aanvaller Guy van Straaten. Hij weet met een simpele voetbeweging Sil vanaf 10 meter te passeren. De wedstrijd krijgt een ander karakter. Voorwaarts verliest de controle over het duel en PH kan naar hartelust counteren vanuit een gesloten verdediging. In de 52ste minuut kan Sil tenauwernood een schot nog buiten de paal werken. Voorwaarts is ook niet ongevaarlijk. Rick Timmermans stuit met een laag schot op de goalie van PH. Ismar creëert nog een goede schietkans die overgaat. De fase die dan volgt tussen de 60ste en 75ste minuut is van Voorwaartskant onrustig en gaat gepaard met veel pittige duels. Voorwaarts kan niet het geduld opbrengen en wil de voorsprong forceren. Er wordt echter minder gecreëerd. Aan de andere kant weet PH wel te profiteren van onzekerheid in de omschakeling bij Voorwaarts en het is Bob Smienk die in de 77ste minuut scoort uit een snelle counter, 1-2. Voorwaarts zet nog één keer aan. In de 80ste minuut een geweldige scrimmage voor het doel van PH. Tot tweemaal toe wordt de bal vanaf 1 meter op een mêlee aan benen geschoten op de doellijn. De bal wil er niet in. PH kan opnieuw counterend onder de druk uitkomen en scoort de beslissende treffer, 1-3. Zelfs de 1-4 ligt nog op de voeten van een PH aanvaller. Dat zou ook te veel van het goede zijn voor PH. Voorwaarts moet met deze uitslag de koppositie afstaan. Een hard gelag afgaande op de positieve spelopvatting in de eerste helft en de tomeloze inzet die het elftal in de wedstrijd heeft gelegd. Het resultaat zit even tegen. Er worden prima kansen gecreëerd, maar in de omschakeling zijn we te kwetsbaar gebleken. Aan de spelers en staf de opdracht om deze week het lek weer te dichten. En gelukkig wacht er volgende week opnieuw een sportieve uitdaging. Opnieuw aan de Laene en nu tegen SDC ‘12 uit Denekamp