Voorwaarts behaalt cruciale overwinning op Union

Twello- Voorwaarts behaalde vandaag een cruciale overwinning op Union uit Nijmegen, 2-1. Cruciaal omdat na een reeks wedstrijden met teleurstellende resultaten het elftal een overwinning nodig had om de aansluiting met de koploper Orion, eveneens uit Nijmegen, te behouden. Alle randvoorwaarden waren vandaag op orde. Het mooiste veld van de regio was uitstekend geprepareerd en deze week was de rust buiten het veld weer teruggekeerd door de aanstelling van Apeldoorner Jochem de Weerdt als hoofdtrainer voor het komende seizoen.

Volgens rechtervleugelverdediger en doelpuntenmaker Sammie Fiddani had Voorwaarts de wedstrijd onder controle en speelde het tot de aansluitingstreffer in de 84ste minuut een gewonnen wedstrijd. “Het werd nog even spannend, maar we hebben uiteindelijk niet veel weggeven.”

Sammie is een kersverse Amsterdammer die nog elke week traint in Twello. De student HRM speelde dit seizoen nagenoeg alle wedstrijden in Voorwaarts 1, maar zal het komende jaar in zijn woonplaats gaan spelen. Hij was weer het goudhaantje. Zijn derde doelpunt van het seizoen brak de wedstrijd in de 32ste minuut open. Het doelpunt was volgens Sammie de beloning van het goede spel van Voorwaarts in de eerste helft. Het elftal kreeg kansen via onder andere Ismar Maglajlic en Rick Timmermans. Ismar kwam geheel vrij voor de keeper. Hij aarzelde, want hij dacht in buitenspelpositie te staan. Rick kwam net een teenlengte te kort. De goal van Sammie ontstond uit een vrije trap van Nick Linthorst vanaf de linkerkant. De indraaiende bal kwam in de kluts via de keeper tegen een verdediger van Union, waarna Sammie raak kon schieten, 1-0. Union kon daar in de eerste helft niet veel tegenover stellen. Ruststand 1-0

Na rust was volgens Sammie het voetbal vooral in balbezit iets minder volgens, “maar zij moesten ook komen.” In de 73ste minuut leek een beauty van Joey Teering voor de verlossing te zorgen. Een vrije trap van buiten de 16 meter werd door Luuk Grieving terug gekopt richting de 16 meter. Joey aarzelde geen moment en knalde vanuit de draai de bal in de kruising 2-0. Een bekroning voor zijn niet aflatende inzet. Union kwam in een alles of niets offensief toch nog in de wedstrijd door de aansluitingstreffer 2-1. Daar bleef het bij. Voorwaarts heeft koploper Orion nu weer in het vizier, maar wordt achtervolgd door een grote subtop. Het elftal heeft nu twee punten achterstand op Orion met twee wedstrijden minder gespeeld. Het is echter geen garantie voor succes. De komende wedstrijden wordt tegen degradatiekandidaten gespeeld en een kat in het nauw maakt rare sprongen. Sammie spreekt echter duidelijk vertrouwen uit.