Voorwaarts – Germania

Twello- De 21-jarige verdediger Nino Wattimena is een vaste waarde in de selectie van Voorwaarts en heeft dit jaar ondanks de stevige concurrentie al heel wat wedstrijden volgemaakt. Momenteel vormt hij voor het eerst een centraal duo met Niels Pereboom. Het bevalt hem goed, maar ook hij weet dat de basisplaats elke week op de training en in de wedstrijden waargemaakt moet worden. Voorwaarts heeft de wedstrijd tegen Germania op zijn tandvlees gewonnen.

Vooraf waren de verwachtingen hoog na de goede overwinning tegen koploper Spero. Dat is ook direct het gevaar, want onderschatting ligt op de loer. In de wedstrijd was in de eerste helft geen sprake van onderschatting, maar de duels werden lang niet altijd gewonnen en Germania heeft, zo blijkt al snel, een technisch uitstekend elftal. Deze ingrediënten leiden in de eerste helft tot veel balbezit bij Voorwaarts, maar amper mogelijkheden voor het doel. De enige mogelijkheid kwam voort uit een corner na een kwartier in de wedstrijd. Luuk Grieving trof letterlijk de neus van de keeper. Hierop volgde een lange blessurebehandeling van de keeper. Iets wat het ritme van Voorwaarts geen goed deed. Germania kwam steeds beter in de wedstrijd. De laagvlieger uit Groesbeek had baat bij vertraging, maar zette ook regelmatig flink druk op de laatste linie. En dat resulteerde in enkele kansen voor de Germania spitsen. De grensrechter van de Groesbekers kon drie tot vier keer zijn frustratie niet onder stoelen of banken steken. En terecht! Germania had mogelijkheden en benutte deze niet. Keeper Yoel Finke stond goed en mede hierdoor bleef de nul staan. En als de tegenstander het niet doet, dan valt de goal aan de andere kant. Vlak voor rust werd Rick te Riele op 18 meter van het doel in een kansrijke positie onderuitgehaald. Rick Timmermans verzilverde dit buitenkansje door de vrije trap over de muur te krullen, 1-0. De keeper van Germania was hierbij kansloos. Ruststand 1-0. Nino Wattimena vond dat het voor rust niet goed was en dat het na rust beter moest. In de rust werd dit ook met elkaar afgesproken. Na rust kwam volgens Nino van alle goede voornemens niet veel terecht. Het kwam er volgens Nino op neer dat het in plaats van beter, steeds slechter werd. En de tegenstander is ook een factor, want Germania hield grip op het middenveld en op de wedstrijd. Voorwaarts had slechts twee kansen in de tweede helft om zich vroeger veilig te schieten. Ismar Maglajlic had echter bij beide mogelijkheden zijn vizier niet op scherp staan. Nino was dus na afloop zeer in z’n nopjes met de overwinning, want als het voetballend niet lukt is het van belang de nul te houden. En in die opzet is het team uitstekend geslaagd en voor hem is dit als centrale verdediger het maximale resultaat. Met de 3 punten blijft Voorwaarts meedoen in de top van de 2de klasse I.