Voorwaarts goed op dreef

Twello- Het eerste elftal mocht te midden van de hossende en feestende handballers met fanatieke aanhang aantreden tegen Vogido uit Enschede. Deze middenmoter had het Voorwaarts in Enschede erg lastig gemaakt. Vandaag werd dit volgens rechtermiddenvelder Lars Teunissen prima rechtgezet op het goed bespeelbare hoofdveld aan de Laene. Zijn eigen wedstrijd noemde hij degelijk door zijn taak goed uit te voeren, op een voor hem niet alledaagse positie, aan de rechterkant van het veld. In beide gevallen was hij betrokken bij de opmaat naar de goals die pas in de tweede helft vielen.

Inmiddels is Lars een vaste waarde in het elftal, al speelt hij niet altijd in de basis. Zijn inzicht en balvastheid zorgen voor de nodige rust en vandaag ook voor effectiviteit. Nadat het elftal in de eerste helft niet tot scoren kwam was het na rust in de 54ste en 67ste minuut wel raak. De eerste keer kwam Simon Rutgers tot afronding na een combinatie van Lars met Rick Timmermans, 1-0. Bij het tweede doelpunt kon Lars de bal bij Simon brengen, waarna Rick in stelling werd gebracht, 2-0. Vogido kon daar de gehele wedstrijd weinig tegenoverstellen. Daar was man of the match Matthijs Straatman zeker debet aan. Yoel Finke mocht drie ballen vangen en een buitenspelgoal uit het netje halen. Volgens Lars werd deze zondag uiteindelijk ‘just another day at the office’ en kijkt hij al vooruit naar de wedstrijd van aankomende zondag. Dan moet gespeeld worden in Apeldoorn bij WSV. Beide teams zijn momenteel in goede vorm en de destijds geflatteerde overwinning thuis is bepaald geen garantie voor succes. Volgens Lars een taaie wedstrijd, waarbij Voorwaarts op z’n best voor de dag moet komen.