Voorwaarts klopt Foreholte

Twello- In ronde drie van de competitie mochten de dames en staf van Voorwaarts naar Voorhout voor een wedstrijd tegen Foreholte dames 1. Hoewel wij vorig jaar tegen dames 2 en in het verleden ook tegen dames 1 hebben gespeeld, wisten wij vooraf deze wedstrijd vrij weinig van onze tegenstander.

Om 20.45 klonk het startsignaal. Direct in de beginfase wisten wij een kleine voorsprong te creëren van twee doelpunten, ondanks hier en daar enkele (afspeel)foutjes in de aanval. De dekking stond redelijk goed, waardoor Foreholte de aansluiting niet kon maken. Halverwege de eerste helft bracht Lisa dankzij twee snelle tegenaanvallen en enkele strakke schoten van afstand de score eigenhandig naar 4-6. Wij verspeelden hierna echter een aantal ballen of kwamen niet tot scoren, waardoor Foreholte op gelijke hoogte kon komen. Na de 10-10 stand kwamen zij zelfs via de cirkel en een break-out op voorsprong, maar via een mooi uitgespeelde overtalsituatie scoorde Chantal vlak voor rust de aansluitingstreffer. Hierdoor gingen wij met een minimale achterstand van 14-13 de rust in.

Onze kracht ligt in ons eigen spel. Hierbij moesten wij wat rustiger en respectvoller met de bal omgaan en in de aanval met elkaar de ruimtes zoeken. Hoewel Foreholte de eerste 10 minuten van de tweede helft hun minimale voorsprong wist te behouden, toonde wij ons veerkrachtig. Er werd goed samengewerkt in de dekking. Deze stond compact, inclusief een heel goed blok van onder andere Aniek. Marloes was daarachter heel belangrijk door een hele reeks ballen te stoppen wanneer Foreholte toch tot schot wist te komen. Vanuit de energie in de dekking konden wij elkaar in de aanval ook weer vinden, waardoor in 5 minuten tijd een 18-16 achterstand werd omgebogen naar een 18-22 voorsprong. Hierbij waren vijf scores van de hoeken Jill en Keyara heel belangrijk. Lisa maakte nog een fantastisch doelpunt vanuit een vrije worp met tijdspel, waarbij zij langs een blok van vier personen en daarachter een keepster de kruising wist te vinden. De voorspong werd in het laatste kwartier niet meer uit handen gegeven. De eindstand in Voorhout was hierbij 23-27. Een zwaar bevochten overwinning, de twee punten zijn weer mee terug naar Twello! Aankomende zaterdag 1 oktober spelen wij een thuiswedstrijd tegen VZV dames 2. Doelpunten: Lisa (8), Chantal (4), Daimy (4), Aniek (3), Jill (3), Keyara (3), Romy (2).