Voorwaarts koploper

Twello- Voorwaarts 1 deed afgelopen zondag goede zaken in Malden. Union werd met 3-0 aan de zegekar gebonden. En langzamerhand mag het wel een zegekar genoemd worden. Want Voorwaarts wint opnieuw en neemt daarmee de eerste plaats over van Spero. Volgens Mark Mulder was de zege verdiend te noemen, maar zat er wel een vervelende bijsmaak aan, omdat Luuk Grieving nog voor rust moest uitvallen met een gebroken neus. Mark Mulder is dit seizoen een vaste waarde in de basis van Voorwaarts 1. Dat doet hij met flair. Hij had vandaag in Malden zijn zaakjes verdedigend goed voor elkaar en na 20 minuten scoorde hij ook nog eens de eerste goal. De grensrechter van Union had echter besloten de essentie van het spel een loer te draaien en hij besloot deze fantastische aanval met het bekende vlagsignaal te verstieren. Voorwaarts had voor rust wel de dominantie, maar dit leidde verder niet tot veel mogelijkheden voor het doel. Het wegvallen van Luuk en met name de wijze waarop de blessure vlak voor rust tot stand kwam zorgde voor een fikse domper. De scheidsrechter had de overtreding van de centrale verdediger van Union niet waargenomen. Ruststand 0-0 .

Nick Linthorst deed het als vervanger van Luuk uitstekend. Union had na rust nog wel de eerste kans. Na een steekpassje kwam de Union-aanvaller op 20 meter van het doel vlak voor keeper Yoel Finke. Yoel gaf de spits geen kans af te ronden. Daarna nam Voorwaarts opnieuw het heft in handen. Dat leidde in de 58ste minuut tot een curieus doelpunt. Bij het ‘drukzetten’ van Voorwaarts op de tegenstander schoot de keeper van Union tegen Rick Timmermans aan. De bal carramboleerde in het lege doel 0-1. Daarna had Voorwaarts Union bij de strot. Een prachtige aanval in de 62ste minuut was de beloning. Een aanval over meerdere schijven met Joey Teering, Rick Timmermans en doelpuntenmaker Ismar Maglajlic zorgde voor de beslissing 0-2. In de 83ste minuut werd de dominantie van Voorwaarts bekrachtigd met een prima aanval over rechts. De voorzet van Ismar belandde bij de tweede paal waar Nino Wattimena de trekker overhaalde, 0-3. Een prima overwinning, waar het elftal verder mee kan. Met name de veerkracht die na rust werd opgebracht na het uitvallen van Luuk, is typerend voor de huidige mentaliteit in de groep. Aankomende zondag speelt Voorwaarts tegen runner-up WAVV. WAVV hielp Voorwaarts het afgelopen weekend nog aan de koppositie door Spero te verslaan. We beginnen de wedstrijd met een dubbelblanke stand, 0-0.