Voorwaarts laat winst aan tegenstander

TWELLO.- Matthijs Kamphuis was deze zondag het goudhaantje met zijn gelijkmaker in de eerste helft. Dat leek ook de ruststand, maar de koploper uit Nijmegen had aan een kansje, vlak voor rust voldoende om toch met een voorsprong aan de thee te gaan. Matthijs: “Orion heeft een volwassen ploeg met een prima spelopvatting.”

Voorwaarts kon zich de eerste helft nog wel meten aan de tegenstander. Deze helft vond Matthijs qua spelverhouding in evenwicht. Geen hele grote kansen over en weer. Na zeven minuten scoorde de promovendus uit Nijmegen. Een voorzet van rechts kon eerst nog tegengehouden worden door keeper Yoel Finke, maar de rebound werd alsnog binnengetikt, 0-1. Voorwaarts rechtte de rug en binnen vier minuten werd het alweer gelijk. Een vrije trap werd door Luuk Grieving diagonaal terug gekopt in het strafschopgebied, Bruce Schotman schoot op de paal, en de rebound was voor Matthijs Kamphuis, 1-1. Voor een verdediger heeft Matthijs al veel doelpunten in zijn loopbaan geproduceerd. Het was deze zondag zijn 24ste competitiedoelpunt in de senioren. Net voor rust valt toch nog de 1-2. Matthijs: “Even was er geen druk op de bal. Een schot vanaf randje 16 werd aangeraakt en van richting veranderd.” Het geluk van de koploper. Ruststand 1-2

Na rust nam de ijver niet af om verandering in de stand te brengen, maar kon Voorwaarts niet echt potten breken. De 1-3 in de 62ste minuut was dan ook de genadeklap. Er was nog een kans op de aansluitingstreffer. In de 70ste minuut werd Ismar Maglajlic weggestuurd en legde de bal netjes breed op Bruce. De afronding liet echter te wensen over. Dit had de 2-3 kunnen zijn, dan was er nog wat mogelijk, volgens Matthijs. In de slotfase koos Voorwaarts voor het opportunisme. De man of the match Sven Teunissen maakte plaats voor de extra aanvaller Joey Teering. Zoals vaker is dat meer het sein voor een open huis, dan dat het potten breekt. Ook nu bood het alle ruimte aan Orion om nog een doelpunt bij te schrijven, 1-4. Voorwaarts moest de winst laten aan een sterke tegenstander. Voorwaarts zal op andere momenten in deze zware competitie het verschil moeten maken. Volgende week bij Tubantia in Hengelo heeft het daartoe de kans.