Voorwaarts moet meerdere erkennen in Winterswijk

Twello- Voorwaarts is de openingswedstrijd van het seizoen gestart met een ruime nederlaag. In Winterwijk was de plaatselijke FC een maatje te groot, 4-1. De voorbereiding op het seizoen verliep met wisselend succes, dus het was vooraf moeilijk in te schatten hoe ver het sterk vernieuwde elftal was. Het bleek nog te weinig in deze wedstrijd.

Centrale verdediger Pim Havekes kon in tegenstelling tot het afgelopen seizoen fit aan de competitie beginnen. Dat was een persoonlijke opsteker, maar tegelijkertijd moest hij vaststellen dat het elftal deze wedstrijd te kort kwam. Saillant detail: De eerste drie doelpunten vielen uit een corner. Vandaag speelde Fabian van de Lagemaat zijn eerste competitiewedstrijd voor Voorwaarts 1. De 19-jarige goalie was de vervanger van Patrick ter Mate, die op vakantie was. Fabian speelde een degelijke wedstrijd, ondanks de vier tegentreffers. Na drie minuten viel de eerste goal door een corner. Pim: ‘We begonnen de wedstrijd ook niet scherp en kregen te weinig druk op de tegenstander.’ Voorwaarts kwam eigenlijk de hele eerste helft niet echt aan voetballen toe. In de 30ste minuut werd het nog wel 1-1 via Cengizhan Genc. In de omschakeling met een prima counter. Het was Ivo Spanjers, die de frêle linksbuiten met een steekpass wist te bereiken. ‘Ceng’ sneed naar binnen en trof in de verre hoek; 1-1. In de 40ste minuut wederom een goal tegen via de corner, 2-1. Rust stand 2-1.

In de rust goede afspraken gemaakt, maar in de 51ste min. werd voor de derde keer vanuit een corner een goal geïncasseerd. Voorwaarts richtte zich enigszins op, maar kon te weinig druk op de tegenstander zetten om iets af te dwingen. Pim: ‘En eenmaal in balbezit werd de vrije man onvoldoende gevonden.’ De vierde goal viel in de 60ste min. toen Voorwaarts een aanvallende corner had. De counter, die daaruit volgde werd door Winterswijk knap uitgespeeld en leidde tot de definitieve beslissing, 4-1. Voorwaarts probeerde nog een treffer te maken, maar door een tweede gele kaart van Ivo (70.) kon dat idee de prullenbak in. Met tien man en vijf goed ingevallen wisselspelers wist Voorwaarts de schade verder te beperken. Pim: ‘Al met al kwamen we qua energie en druk zetten net te kort, waardoor we de hele wedstrijd achter de feiten aan liepen.’

Voorwaarts is aanstaande zondag vrij. Op zondag 9 oktober mag Voorwaarts het aan de Laene proberen tegen De Bataven uit Gendt.