Voorwaarts speelt gelijk

Twello- Op zondagmiddag 28 oktober speelde Voorwaarts een uitwedstrijd tegen Vogido. Op papier zou het een positief resultaat op moeten leveren. De praktijk bleek toch wat anders. Voorwaarts begon als koploper aan het duel. Daarentegen was Vogido door omstandigheden twee keer tegen een afgelasting aangelopen en bivakkeerde met één overwinning aan de onderkant van de ranglijst. Voorwaarts kwam echter deze middag niet verder dan een teleurstellend 1-1 gelijkspel.

Voorwaarts begon met een sterk gewijzigde opstelling ten opzichte van een week eerder toen het nog met 4-2 van MVV ‘29 won. De eerste vijfentwintig minuten speelde het elftal zeer dominant. Het balbezit leverde twee mogelijkheden op, een kans voor Nando Manuputty (vergeet te lobben over de keeper) en een kans voor Lars Teunissen (draait van de goal weg, terwijl een doelpoging met links voor de hand lag). Tussen deze twee kansen door kan een aanvaller van Vogido bij een corner vrij inkoppen. De bal gaat voor Voorwaarts gelukkig net naast het doel. In de 33ste minuut breekt Luuk Grieving door aan de linkerkant. Zijn schot wordt ternauwernood geblokkeerd door een verdediger. In de 34ste minuut verliest Matthijs Straatman geheel tegen zijn gewoonte in een direct duel met zijn tegenstander. Op het schot van de Vogido-spits is Yoel Finke kansloos. Voor Vogido een enorme opsteker, omdat het daarmee het maximale resultaat uit de eerste helft weet te halen. Russtand 1-0

Na rust een fanatiek spelend Voorwaarts dat de tegenstander geen ruimte geeft om te voetballen. In de 55ste minuut leidt dit tot een uitgelezen kans voor Niels Pereboom. Vrij voor de keeper schiet hij met z’n zwabberbeen onder de keeper, maar treft geen doel. Even later opnieuw een actie van Niels. Het afstandsschot gaat rakelings over. Daarna houdt de druk aan op het doel van Vogido, dat op haar beurt met enkele uitvallen tot kleine mogelijkheden komt. Voorwaarts domineert, maar het wordt de Voorwaartsaanhang ook duidelijk dat voor het doel de nodige (stoot)kracht ontbreekt. Met Simon voor Lars komt er wel meer diepte in het spel en kan de bal ook achter de verdediging worden gelegd. Daaruit ontstaan ook mogelijkheden. Het is echter allemaal te weinig tot de 83ste minuut. Het elftal blijft volhardend de bal in het strafschopgebied brengen en uit een van de voorzetten wil Luuk Grieving naar de bal springen. Voor de ogen van de scheidsrechter wordt hij daarbij in het strafschopgebied vastgehouden en de scheidsrechter besluit tot een penalty. Deze wordt onberispelijk door Luuk binnengeschoten, 1-1. Voorwaarts zet nog een keer aan. De wedstrijd wordt meer open, omdat Vogido nu ook weer naar voren wil voetballen. Nando krijgt in de laatste minuut nog een uitgelezen kans om met zijn linkerbeen van zestien meter aan te leggen. Zijn schot gaat echter over de lat en daarmee is de eindstand bereikt. Volgende week een nieuwe gelegenheid de volle winst binnen te halen. Voorwaarts speelt dan aan de Laene tegen een directe concurrent voor de bovenste plaatsen, promovendus FC Suryoye uit Enschede.