Voorwaarts speelt gelijk in aantrekkelijke wedstrijd

Twello- Luuk Grieving is momenteel ontegenzeggelijk de veldheer van het eerste elftal. Hij creëert mogelijkheden en weet met zijn uitstekend inzicht zichzelf en zijn medespelers vaak in kansrijke positie te brengen. Helaas was zijn doelpunt op deze zondag aan de Laene niet voldoende voor de zege. Volgens Luuk was het een spannende pot voetbal met een technisch uitstekende tegenstander op het mooie hoofdveld aan de Laene. Voorwaarts kwam al vroeg op achterstand en na 25 minuten langszij. Daarna had het elftal in de eerste helft uitstekende mogelijkheden om op voorsprong te komen. Dat liet het elftal na.

Na rust viel het niveau wat terug en liet FC Suryoye-Mediterraneo uit Enschede ook meer van zich spreken. De ruststand werd dan ook de eindstand, 1-1. Doelpuntenmaker Luuk was tevreden over het spel in de eerste helft: “Er werd na en vroege achterstand goed gevoetbald en er werden daarbij voldoende kansen gecreëerd.” Door een vroeg doelpunt in de derde minuut kwam Voorwaarts op achterstand. De linkerspits van Suryoye kon na een goede loopactie op rechts en daaruit volgende voorzet de bal simpel binnentikken 0-1. Een flinke domper. Na 25 minuten kon Voorwaarts de voetballende dominantie uitdrukken met het benutten van een penalty door Luuk, 1-1. De penalty kwam tot stand door een goede actie van Joey Teering. Hij kapte zijn directe tegenstander uit en werd daarbij onderuitgehaald. Daarna werd de druk op het doel van Suryoye alleen maar groter. Met onder andere kansen voor Luuk (2 keer) en Nick Linthorst. De juiste precisie kon niet worden gevonden of de keeper stond een doelpunt in de weg. Ruststand 1-1.

Na rust werd het niveau aan Voorwaartskant wel wat minder. Ook Suryoye creëerde nu mogelijkheden. De kansen van Suryoye gingen naast of werden verijdeld door Yoel Finke. Voorwaarts creëerde wat minder, maar had voldoende mogelijkheden om als winnaar uit de bus te komen. Kort voor het eind de grootste mogelijkheid. De overigens uitstekende invallers Daan Stormink en Jesse Zwienenberg konden ongehinderd oprukken naar het vijandige doel. De uitgelezen mogelijkheid werd echter niet slim genoeg uitgespeeld. Voorwaarts moet het evenals vorige week opnieuw doen met een gelijkspel en daarmee twee verliespunten. Het behaalde niveau biedt echter alle aanleiding voor optimisme.

Aanstaande zondag mag het voor de beker aantreden tegen derdeklasser Activia op de Schoapenweide aan de Vermeersweg in Twello. De wedstrijd begint om 14.00 uur.