Voorwaarts speelt Witkampers zoek, 8-0

Twello- De linkerverdediger van Witkampers kon een glimlach niet onderdrukken toen hij na een half uur in de wedstrijd opnieuw werd gedold door uitblinker Ismar Maglajlic. Ismar had hem zojuist weer zijn hielen laten zien en dan rest niet veel meer dan je gewonnen geven. De tegenstander van vandaag, Witkampers speelt in de competitie slechts één trapje lager en doet dit ook niet onverdienstelijk.

Voorwaarts was echter afgelopen zondag in dit bekerduel vele klassen beter en zeer effectief, 8-0. Witkampers werd vanaf het begin met verzorgd voetbal vastgezet. Aanvankelijk was het vooral balbezit wat Voorwaarts in huis had. Na 12 minuten een eerste serieuze doelpoging van Nando. Hij trof de lat vanaf 20 meter. Het doelpunt van Nick Linthorst na 18 minuten was van een geweldige schoonheid. Hij krulde vanaf de linkerkant de bal met zijn rechterbeen over de lange sluitpost van Witkampers in het doel. Pierre van Hooydonk had daar vroeger het patent op. De tweede goal liet niet lang op zich wachten. Nu was het Luuk Grieving die Joey Teering in staat stelde de 2-0 binnen te koppen. En na 35 minuten de 3-0. Ismar laat de verdediger zijn hielen zien en trekt de bal voor op Joey, die bijna achteloos de bal hoog in de touwen schiet. Witkampers zette ook regelmatig aan in het laatste kwartier van de eerste helft, maar komt niet tot scoren. De grootste kans werd prima onschadelijk gemaakt door Yoel Finke die steeds meer zijn draai lijkt te vinden nu de afstemming met de verdedigers beter wordt. Ruststand 3-0

Na rust is het Rick te Riele die al snel het doel te vinden, 4-0. De wedstrijd is hierdoor definitief gespeeld. Voorwaarts blijft echter gretig en weet vanaf de 69ste minuut de score verder op te voeren door doelpunten van Luuk Grieving (2x), Nando Manuputty en tenslotte de 8-0 door uitblinker Ismar (85ste minuut). Verder konden vandaag twee spelers hun debuut maken in het eerste elftal. Sjors van den Hoogen en Pim Wolbers mochten voor het eerst hun opwachting maken in een officiële wedstrijd. Sjors deed dat met extra glans door de assist op Luuk bij het zevende doelpunt. De thuissupporters hebben kunnen genieten van prachtige doelpunten. Voor de hoofdmacht een uitstekende voorbereiding op de topper tegen Spero van aankomende zondag aan de Laene. Dan zal de weerstand groter zijn en is de beginstand gewoon weer 0-0.