Voorwaarts – SV Orion 0-0

Twello- “Het wordt tijd dat we weer drie punten gaan pakken” was het slotakkoord in het gesprek met Nick Linthorst na afloop van de wedstrijd tegen SV Orion uit Nijmegen. Hij vond dat er in deze topper tegen de nummer 2 op de ranglijst geen echte bovenliggende partij was die aanspraak maakt op de overwinning.

Bij aanvang van het seizoen was Nick Linthorst een vaste waarde in de basisformatie. Hij speelde zich duidelijk in de kijker bij de trainer en bij de supporters. De laatste weken kreeg hij minder speelminuten. Voor Nick “een onbegrijpelijk besluit van de trainer”, maar zelfkritisch als hij is weet hij ook dat “het rendement omhoog moet en kan.” We gaan dus nog genoeg van hem zien. En dat is nodig ook, want het seizoen is inmiddels een ware slijtageslag aan het worden. Vele wedstrijden worden afgelast en moeten op een later tijdstip ingehaald worden in een al overvolle competitieagenda. Ook zondag gingen de meeste wedstrijden niet door.

Door de uitermate moeilijke omstandigheden, een straffe wind en een klein speelveld was het voetballen niet eenvoudig volgens Nick. Geen tegendoelpunten was vooraf het devies van trainer Kick Maatman. Het huis werd dan ook op slot gedaan. Voorwaarts de nummer 3 op de ranglijst werd uiteindelijk de morele winnaar door met een punt op zak huiswaarts te keren. Voorwaarts kwam in het veld met twee wijzigingen ten opzichte van een week geleden. Matthijs Kamphuis en Nando Manuputty stonden nu in de basis. In de eerste helft creëerde Voorwaarts weinig mogelijkheden. In de 20ste minuut deed zich de eerste en enige kans voor. Vanaf de linkerkant kreeg Rick te Riele de bal aangespeeld. Hij draaide goed weg bij de tegenstander, om met zijn linkerbeen uit te halen. De keeper wist zijn schot te pareren. Voor het overige werd er hard gewerkt en verbeten duels uitgevochten.

Na rust begon Voorwaarts slordig. Orion had het beste van het spel, maar kon ook in die fase niet echt potten breken. Pas in de 80ste minuut kwam Voorwaarts goed weg met een kopbal van Orion op de lat. Daarmee had ook Orion zijn kruit verschoten. De wissels in de eindfase konden het verschil niet maken en Voorwaarts slot de wedstrijd af met één gele kaart. Het elftal had voldaan aan de opdracht. Dat neemt niet weg dat dit punt alleen nuttig is als volgende week een driepunter wordt binnengehaald.

woensdag 21 maart 2018

Deel dit bericht