Voorwaarts toont veerkracht

Twello- Voorwaarts toonde afgelopen zondag in de derby tegen Schalkhaar in meerdere opzichten veerkracht. Nadat het elftal vorige week het feestje van de 2de periodekampioenschap in de slotfase moest 'uitstellen' mocht het nu opnieuw in blessuretijd een forse tegenslag verwerken tegen SV Schalkhaar. In blessuretijd kwam het op achterstand en wist het door een rake kopbal van Luuk Grieving toch nog de gelijkmaker binnen te koppen.

Man of the match Matthijs Kamphuis was blij met het eindresultaat van vandaag: “want man of the match is altijd leuk, maar natuurlijk nog blijer met het punt dat we er nog uit hebben kunnen slepen!” De eerste helft was volgens hem wel gelijkwaardig. “We hebben zelf wat kansen gehad, Schalkhaar had een paar kansjes, maar Voorwaarts had de verdedigende organisatie goed staan. Geen hoogstaande wedstrijd en de 0-0 bij rust is dan ook geen verrassing.”

De tweede helft moest Nino Wattimena bij een doorgeschoten bal aan de noodrem trekken, dus kon Voorwaarts in de 50ste minuut met tien man verder. Deze zondag waren dan ook de spelers met verdedigende taken goed op dreef. Naast Matthijs viel verdedigende middenvelder Lars Teunissen in positieve zin op. De noeste arbeid na rust leek in blessuretijd voor niets te zijn geweest, want een ongelukkig moment in het strafschopgebied leverde toch nog een penalty op voor Schalkhaar. Yoel Finke stopte de bal in eerste instantie, maar in tweede instantie werd het door de spits van Schalkhaar toch verzilverd, 0-1. Het alles of niets offensief, na deze mokerslag, leidde gelukkig nog tot de verdiende gelijkmaker door een rake kopbal van Luuk, 1-1. Al met al mag Voorwaarts tevreden zijn met het punt en gezien de tweede helft zat er volgens Matthijs niet meer in. Voorwaarts is koploper af en mag de komende weken in rechtstreekse duels uitmaken of het alsnog voor het kampioenschap kan gaan. Dit elftal heeft zich knap hersteld van de teleurstelling van vorige week en kan met vertrouwen de eindfase van de competitie in.