Voorwaarts verduurzaamt met LED verlichting

Twello- Eerder deze maand tekenden sportvereniging Voorwaarts en Sportverlichting.com het contract om de verlichting op Sportcomplex De Laene te vernieuwen. De elektriciteit slurpende lampen om de velden worden vervangen door LED verlichting. In december wordt gestart met de werkzaamheden.

Voorwaarts is verheugd om in de moeilijke coronatijd, waarin de inkomsten door o.a. de sluiting van de kantine en het niet doorgaan van de grote evenementen, te kunnen blijven investeren. De vereniging met ruim 2.300 leden vindt het vanzelfsprekend om haar steentje bij te dragen aan duurzaamheid. Onlangs is ook de keuken in het clubgebouw vernieuwd en ook daar zijn duurzame keuzes gemaakt. De investering van de LED verlichting is fors; een deel van de kosten wordt gefinancierd met de ontvangen subsidie (BOSA). Maandelijks zal de energienota een stuk lager uitvallen, want LED is veel zuiniger in gebruik. Naar verwachting is er 7 jaar nodig om de kosten terug te verdienen. Een ander bijkomend voordeel is dat het licht langs de velden er op vooruit gaat waardoor de bal beter zichtbaar is en het spel ten goede komt.

Na het nodige voorwerk heeft het bestuur een aantal partijen uitgenodigd om te offreren n.a.v. de door hen opgestelde criteria. De uiteindelijke deal werd gesloten met Martin Bolderman van Sportverlichting.com (rechts op de foto) die tevens Business Vriend van de club is. De Business Vrienden van Voorwaarts (BVvV) bestaat uit 80 sponsors waarbij het wederzijds belang optimaal wordt gediend. Onderling gunnen de Vrienden elkaar veel “handel”. Bolderman reageert dan ook enthousiast: “dit is een bewijs dat het voor een ondernemer heel waardevol is om bij de Business Vrienden van Voorwaarts aan te sluiten”.

woensdag 28 oktober 2020

Deel dit bericht