Voorwaarts vermaakt publiek tegen BWO

TWELLO- Voorwaarts speelde zondag met rouwbanden in verband met het overlijden van André van Til, supporter, oud-keeper, leider en bestuurslid. De wedstrijd begon met een minuut stilte. Op een zonovergoten Laene met de kersverse vader Rick te Riele in de basis begon Voorwaarts energiek aan het duel met BWO.

BWO is een aanvallend ingesteld team met veel technische bagage. Het was voor Voorwaarts zaak om de lijn van de afgelopen weken door te zetten door de tegenstander geen gelegenheid te geven in haar spel te komen. In ieder geval had Voorwaarts met Ismar Maglajlic de eerste sterke actie op rechts, maar zijn schot met links werd een gemakkelijke prooi voor de keeper. De volgende gevaarlijke situatie werd door BWO afgedwongen. In de veertiende minuut redde Sil Fidani na een prima actie van Timo Voss, die twee verdedigers van Voorwaarts op het verkeerde been zette. Alhoewel er dreiging van beide kanten was in de eerste fase van de wedstrijd werden er weinig kansen afgedwongen.

Dat veranderde onverwacht in de 23ste minuut. Uit een corner voor Voorwaarts werd de bal onvoldoende weggewerkt door BWO en binnen de 16 meter bracht Joey Teering de bal opnieuw hoog in op 5 meter van het doel. Daar wist Bruce met zijn geweldige timing de dalende ‘vuurpijl’ toch als eerste te koppen. De bal rolde tegen de paal maar de rebound was opnieuw voor Bruce, 1-0. Voorwaarts had daarna een goede fase. Een prachtige pass van Rick te Riele op Niels Pereboom werd op de 16 meter neergelegd voor de voeten van Rick Timmermans. Zijn schot ging hard op het doel, maar recht in de handen van de keeper. Aan de andere kant was het Vincent Bilanovic voor BWO die een bal vanaf 25 meter ineens op de schoen nam. De bal ging voorlangs. Daaropvolgend een actie van Ismar voor Voorwaarts. Hij zette vanaf rechts strak voor en de bal ging voorlangs het doel, ondanks verwoed inlopende aanvallers. In de 35ste minuut moest Matthijs Straatman resoluut ingrijpen om een aanvaller van BWO van een doelpoging te weerhouden. Het duel werd door de uitstekende leidende scheidsrechter Mulder als fair beoordeeld. In de 38ste minuut sneed Rick Timmermans vanaf links het strafschopgebied binnen. De inlopende Bruce en Joey Teering konden net niet bij de bal. In de 41ste minuut is het dan toch raak. Rick Timmermans legde de bal vanaf links met zijn rechterbeen achter de verdediging. Bruce kwam frank en vrij voor de keeper en kopte de bal over de keeper binnen 2-0. Een riante voorsprong bij rust.

Na rust zijn de toeschouwers nog maar net uit het clubhuis als Ismar aan de rechterkant voorbij de verdediger snelt. Zijn voorzet lijkt wat te ver voor de aanvallers. Echter Rick Timmermans kan nog net bij de tweede paal zijn linkervoet tegen de bal aanzetten, 3-0. Wat een weelde, want BWO is voetballend niet het onderliggende elftal, maar Voorwaarts is wel het meest effectief en gefocust. In de 49ste minuut valt dan toch de verdiende goal voor BWO. Middenvelder Vincent Bilanovic weet met een goede actie over rechts de 3-1 binnen te schieten. Voorwaarts antwoordt direct met een corner die op een haar na gemist wordt door de inlopende Joost Hulsebos en Bruce Schotman. In de 54ste minuut krijgt Ismar het op zijn heupen. Vanaf het middenveld dreigt hij met enkele schijnbewegingen door het centrum te snijden. Hij opent echter op Bruce Schotman die met een simpele voetbeweging de bal achter de verdediging legt op de doorlopende Ismar. Man of the match Ismar Maglajlic werkt de bal fantastisch langs de uitlopende keeper Niek Nijenhuis van BWO. De toeschouwers staan op de banken. Wat een fantastische combinatie en afronding. De wedstrijd lijkt gespeeld.

Het is echter nog niet gedaan na deze fraaie 4-1. BWO zet nog één keer aan en uit een corner valt de bal buiten de 16 voor de voeten van Tom Groot Breteler. Zijn kogel is voor Sil onhoudbaar, 4-2. Met dit doelpunt houdt BWO hoop op de aansluittreffer. Daartoe hadden ze zeker mogelijkheden en kansen. Soms werd te gehaast geschoten of zat er een been van het ijzersterke Voorwaartscollectief tussen. Voorwaarts had ook nog mogelijkheden, maar de nauwkeurigheid ontbrak in de eindpass. Daarmee was de 4de overwinning op rij een feit. Na het laatste fluitsignaal mochten de spelers het applaus van de toeschouwers in ontvangst nemen. De wedstrijd had opnieuw een hoge amusementswaarde.