Voorwaarts winnaar in streekderby

Twello- Voorwaarts won vandaag de Apeldoornse streekderby tegen Columbia met duidelijke cijfers, 3-0. Werd in de thuiswedstrijd pas in blessuretijd de winst afgedwongen, nu bleek Voorwaarts een maatje te groot. De winst was dan ook verdiend te noemen.

Linkervleugelverdediger Mark Mulder is nu vier wedstrijden actief in de hoofdmacht na een langdurige blessure aan zijn schouder. Na een operatie en een lange revalidatie is de nog jonge verdediger teruggekeerd op zijn vertrouwde stek. Een uitstapje naar de rol van centrale verdediger heeft hij ook al gemaakt. Dat beviel hem misschien nog wel beter, maar in deze rol kan hij prima uit de voeten. Mark blijft in elke wedstrijd voetballend overeind. En zijn speelwijze, was typerend voor het verschil in spelopvatting met die van Columbia, dat vandaag veelal het middenveld oversloeg en zonder omhaal de aanval zocht. Het eerste deel van de wedstrijd kwam Voorwaarts onder flinke druk te staan. Volgens Mark bleef het elftal overeind en gaf het geen kansen weg, maar het had 25 minuten nodig om zelf effectief te worden. Het kwam op voorsprong door een voorzet vanaf de rechterkant door Nando Manuputty, waarna uitblinker Simon Rutgers de bal kon binnenglijden. 1-0! Hierna kwam Voorwaarts vaker in balbezit. Even later werd dit al beloond. Na een goed opgezette aanval vanaf links kwam de bal opnieuw bij Nando, die gaf een voorzet die door Simon op de keeper werd geschoten. De rebound was voor Nando, 0-2. Dit was ook de ruststand.

De tweede helft was volgens Mark niet spectaculair en kon Voorwaarts controle houden over het verloop van de wedstrijd en daarmee de wedstrijd doodmaken. Columbia bleef lange ballen spelen, maar werd niet meer gevaarlijk. Na 80 minuten werd het 0-3. Een klassieke counter kwam diep bij Simon en die gaf voor op Nick Linthorst die subtiel de bal over de keeper heen schoot. Mark vond het een fantastische teamprestatie en daarmee een verdiende overwinning. Voorwaarts is nu evenals vorige week het elftal met de meeste punten op de ranglijst. Een stand die echter vertekend is door de enorme verschillen in wedstrijden. Achilles heeft twee punten minder, maar drie wedstrijden minder gespeeld. Voorlopig biedt de tweede periode meer perspectief. Voorwaarts heeft nog een wedstrijd te gaan en is bij winst uit bij Suryoye op 31 maart verzekerd van de periode. Op 10 maart speelt Voorwaarts de eerstvolgende wedstrijd uit bij MVV ‘29. De eerste wedstrijd in de derde periode. Volgt u het nog?