Voorwaarts wint in Wehl 1-2

Twello- Voorwaarts heeft zondag goede zaken gedaan in Wehl. Door twee goals van Luuk Grieving in het eerste kwartier na rust kon Voorwaarts klimmen naar een gedeelde 2de plaats op de ranglijst. Voorwaarts was het eerste half uur de bovenliggende partij en gaf de thuisploeg geen gelegenheid in de wedstrijd te komen. Het veld in Wehl deed de rest want dit was moeilijk bespeelbaar en hierdoor kwamen beide teams eenmaal in balbezit moeilijk tot goed voetbal. Het balbezit leverde in het eerste half uur aan Voorwaartzijde een goede kans op voor Joey Teering en een kans voor Rick Timmermans. Rick moest evenals vorige week na 40 minuten opnieuw afhaken met een hamstringblessure. Nino Wattimena verving Rick verdienstelijk op het middenveld. Ruststand 0-0.

Na rust komt Voorwaarts verdiend op voorsprong. Aan de basis lag een aanval over de linkerkant via Mark Mulder. De bal wordt in de 16 meter goed opgepakt door Luuk Grieving. Hij draait weg bij zijn tegenstander en schiet de bal binnen 0-1. Concordia reageert op de goal met extra druk op de helft van Voorwaarts. Het levert enkele hoekschoppen op en in de 58ste minuut valt helaas al de gelijkmaker. Uit een corner wordt de bal goed binnengekopt. Gelukkig komt Voorwaarts in de 61ste minuut opnieuw op voorsprong. Opnieuw staat Mark Mulder aan de basis van een gevaarlijke aanval. Nu wil Luuk in de 16 meter de bal doorkoppen. Via de kluts valt de bal echter opnieuw voor zijn voeten. En met een droge schuiver verschalkt hij de keeper. Volgens Rick te Riele was het op dat moment een verdiende voorsprong. De voorsprong is echter niet comfortabel en zeker in het laatste kwartier forceert Concordia in innige samenwerking met de scheidsrechter wat vrije trappen op de rand van het strafschopgebied. De mogelijkheden zijn echter deze middag niet besteed aan Concordia. Voorwaarts neemt de 3 punten mee naar Twello. Na twee gelijke spelen zijn deze drie punten meer dan welkom. Voorwaarts mag nu volgende week koploper Spero uit Elst ontvangen. Geen gemakkelijke opgave. Er gaapt een groot gat (5 punten) tussen de ongeslagen nummer één Spero en gedeeld tweede Voorwaarts. Het is aan de mannen om een antwoord te vinden.