Wedstrijd met twee gezichten voor sv Twello

Twello- De eerste 20 minuten was de thuisclub heer en meester. Na een snel verkregen voorsprong schakelde sv Twello een tandje terug en kon Orderbos in de wedstrijd komen. Gelijkmaken en zelfs de bovenliggende partij worden. De woorden van trainer Salim Ozer in de pauze misten hun uitwerking niet. Bij vlagen was het genieten langs de lijn voor de toeschouwers en liep de score uit tot 6-1.

Vanaf het begin nam de thuisclub het initiatief. Yannick Gorter zag zijn schot op het laatste moment geblokt na een mooie aanval. De ene aanval na de andere volgde op het doel van Orderbos. In de 11de minuut liep Job Bruntink iedereen eruit en de 1-0 stond op het scorebord. De thuisploeg wilde snel nog meer scoren, maar dat lukte niet doordat er soms iets te gemakkelijk over werd gedacht. In de 22ste minuut kregen de gasten een vrije trap en Kevin Zonnenberg krulde de bal onder in de hoek. Keeper Jay Koster liet zien hoe snel zijn reactie is. Daarna werd Orderbos wat gevaarlijker. Zij waren feller. Het spel van de thuisploeg werd slordiger en in de 37ste minuut kreeg Orderbos een vrije trap. Kevin Zonnenberg plaatste de bal precies onder in de hoek. De reactie van Jay Koster was katachtig, maar de verdediging van s v Twello reageerde niet alert. Dennis Dielemans van Orderbos wel en zo werd het 1-1. Tot aan de rust gebeurde er weinig meer en de ruststand 1-1 was geheel terecht.

Nadat keeper Jay Koster pal na de rust goed ingreep bij een actie van Peter Jan Kloppers begon het bij de thuisclub te lopen. Job Bruntink zette in de 52ste minuut goed door en gaf de bal aan Max Smaal die van dichtbij hard binnenschoot 2-1. Via weer Peter Jan Kloppers en Dennis Dielemans sputterde Orderbos tegen, maar een vrije trap van de thuisploeg werd wel heel geraffineerd genomen door Yannick Gorter 3-1. Na een uur spelen weer een slimme vrije trap van Yannick Gorter en Max Smaal liet 4-1 op het scorebord komen. Pas bij laconiek uitverdedigen van de thuisploeg kregen de gasten mogelijkheden. Zo zag Dennis Dieleman zijn schot op de paal terecht komen. In de 78ste minuut ondernam Job Bruntink een solo actie. Liet een aantal verdedigers zijn hielen zien en de bal lag weer in het netje achter de goed keepende keeper Xander Koopmans van Orderbos 5-1. Pal voor het einde ging
verdediger Frank de Croon mee naar voren. Gaf een voorzet op maat en Nicky Eekhuis stond op de goede plaats om 6-1 te scoren. Nadat de klok ook deze middag weer lang op 90 minuten stond floot de goed leidende scheidsrechter E. van den Broek uit Wapenveld af. Met name de tweede helft was heerlijk om te zien. Volgende week is de ploeg uit Twello vrij. Daarna volgt de uitwedstrijd tegen ZVV uit Apeldoorn.