Wedstrijdverslag Eurobottle Voorwaarts – Kwiek

Twello- Voor de derby tussen Kwiek en Voorwaarts is het in het algemeen niet nodig om ons extra te motiveren. Dit zijn wedstrijden in een bomvolle jachtlust die je graag wilt winnen en je weer 100% moet geven. Vandaag leek het erop dat wij dit gevoel net wat meer hadden dan Kwiek. Vanaf het begin namen wij de leiding en liep Kwiek achter de feiten aan. Na 10 minuten stonden we 7-2 voor. Kwiek speelde een open dekking waardoor we goed met onze cirkel konden samenspelen. Jammer vonden we het feit dat de scheidsrechters weinig toelieten waardoor we onze snelheid niet konden halen in de aanval. Toch werd de voorsprong eind tweede helft langzaam uitgebouwd tot 9 doelpunten. De rust werd bereikt met een stand van 17– 8 op het scorebord.

Hoewel we tevreden waren over ons spel wilden we toch meer snelheid en mooie aanvallen opzetten. Tweede helft was Kwiek teveel cadeaus aan het weggeven. Door de 5-1 dekking van Kwiek glipten we regelmatig langs de verdediging heen en lieten we de keepster vanaf de 6-meterlijn kansloos. Daarnaast werden er veel penalty’s gefloten aan beide kanten, waarbij Melissa die van ons goed benutte. Onze nieuwe fans uit Beekbergen (door Melissa meegenomen) lieten dan weer van zich horen. Hoewel we de snelheid begin tweede helft nog niet hadden gevonden, was het na een kwartier spelen ‘uitzoeken’ in de break-out. We liepen de break meestal met 2 a 3 speelsters waardoor er steeds wel iemand vrij kwam te staan. Er werd dan ook gescoord van alle posities. Met een stand van 40-27 werd de wedstrijd afgefloten. Na afloop werd de winst gevierd in de kantine waar de supportersvereniging een feestje bouwde met het Rad van avontuur. Volgende week op weg naar de tweede Derby om 19.30 uur tegen Bentelo. Mis deze wedstrijd niet en kom ons weer aanmoedigen.