Weer zeperd voor Twellose Schaakclub

Twello- “Het wordt weer een moeilijke avond, het gaat helemaal niet goed”, fluisterde teamleider Wobbe de Vries van de Twellose Schaakclub even na half negen. En hij had gelijk. René Rouwhorst verspeelde een centrumpion in de opening, Eddy Sander zelfs een heel stuk. En Henk Casteel en Kees Kuijk stonden met de rug tegen de muur.

Snelle achterstand
Het werd weer een 6-2 nederlaag. Was vorige maand een gelijkspel verdiend geweest, dit keer was de nederlaag tegen de Elster Toren verdiend. Eddy Sander probeerde met een stuk minder nog wel tegen te stribbelen met twee opgerukte verbonden pionnen, maar na een tussenschaakje waarbij een van de pionnen verloren ging, staakte hij de strijd. De vijandige dame en loper drongen de koningsstelling van Kees Kuijk binnen. Kuijk kon beide stukken nog wel verjagen, maar de druk bleef en moest zich spoedig gewonnen geven (0-2).

Enige winstpartij
Tjeerd de Jong verkeerde, zoals vaker, in tijdnood. Echter de stelling was in evenwicht en zijn remiseaanbod werd geaccepteerd. De pion die Henk Casteel had overgehouden aan het gambiet van zijn tegenstander moest hij in het eindspel teruggeven en zo ontstond er een remisestelling op het bord. Wobbe de Vries had zijn opponent in de opening een slechte loper bezorgd en dat speelde de Elstenaar de hele partij parten. In het eindspel lette de Torenspeler niet goed op en ging midden op het bord mat (2-3).

Noodlottige partijen
Er gloorde hoop, maar Jan de Boer gaf te vroeg op. Hij dacht een kwaliteit te moeten verliezen, maar zag niet dat hij dit had kunnen verhinderen. Met dame tegen twee torens en een kwaliteit voor leek Gerard Bons een gewonnen partij te spelen. Maar na een foute pionzet en teveel schuiven met de dame, sloeg het noodlot toe met een vork op koning en dame. De vroeg verspeelde centrumpion speelde René Rouwhorst in het eindspel parten. Het remiseaanbod sloeg Rouwhorst bij de stand 2-4 uiteraard in teambelang af en in de hoop nog een winnende combinatie te vinden, maar zijn tegenspeler schoof zijn pluspion secuur naar promotie (2-6).

Inloopavond
Volgende maand gaat Twello op maandag op bezoek bij koploper Bennekom en wordt op dinsdagavond 15 januari een inloopavond gehouden bij Hotel Restaurant Taverne aan de HW Iordensweg voor iedereen die geheel vrijblijvend eens kennis wil maken met de Twellose Schaakclub. Vanaf 20.00 uur bent u welkom. Noteer maar vast in uw agenda.

woensdag 19 december 2018

Deel dit bericht