Welsums Zandhap Beachtennis Toernooi

Welsum- Op zaterdag 1 juli wordt op het tennispark in Welsum voor de 4e keer het Welsum Zandhap Beachtennistoernooi georganiseerd. Beachtennis heeft vanzelfsprekend overeenkomsten met het reguliere tennis, het is een combinatie van beachvolleybal, beachball en tennis. Beachtennis wordt echter gespeeld op een zandveld van 8 x 16 meter. Het net hangt op 1,70 meter en er wordt gespeeld met korte rackets en zachte ballen. De bal mag niet stuiteren, dus er worden alleen maar volleys gespeeld. De telling is grotendeels gelijk aan die van het normale tennis. Het verschil is dat er maar één keer geserveerd mag worden en dat op deuce direct het winnende punt wordt gespeeld. Er is dus geen sprake van voor- en nadeel. Door deze regels zijn de wedstrijden relatief kort.

Meedoen aan het Welsum Zandhaptoernooi kan door iedereen die 17 jaar of ouder is, of in 2017, 17 jaar wordt. Je hoeft geen tenniservaring te hebben, iedereen kan de sport beoefenen. Ook voor volleyballers, badmintonners, voetballers, etc. is het een erg leuke balsport. Materiaal is beschikbaar op het park dus de enige benodigdheden zijn een goed humeur en uithoudingsvermogen.

Inschrijven kan via toernooi.nl (zoek op Welsum en het toernooi verschijnt) in de categorieën fun of advanced in de HD/DD/GD. Je kan ook een mail met je naam, deelnamecategorie en partner te sturen naar info@tenniswelsum.nl. Inschrijving is mogelijk tot en met 25 juni. Schrijf snel in, want vol is vol.

Ook organiseren we op de donderdagavond in juni een reeks oefenavonden, op 15/22 en 29 juni vanaf 19:30 uur. Het materiaal is aanwezig dus ben je enthousiast geworden, kom dan gerust een keer beachtennis proberen. Meer informatie over de vereniging en de activiteiten is te vinden op www.tenniswelsum.nl.

woensdag 14 juni 2017

Deel dit bericht