Winst voor Activia in slotfase

TWELLO- De tweede competitiewedstrijd was een uitwedstrijd bij Haarle. Uit de basis van vorige week waren Dennis Wennink en Arjen Evers weggevallen; voor hen stonden Niels Achtereekte en Jay Jay van Keijzerswaard aan de aftrap. Al snel werd duidelijk dat Activia voetballend duidelijk de betere ploeg was en het wist de thuisploeg op eigen helft onder druk te houden. Binnen 20 minuten kreeg de jarige Bart Wippert een presentje aangeboden door een tegenstander en dit werd gretig door hem geaccepteerd voor de 0-1. In de fase hierna kwamen er meer kansen maar dit leverde geen doelpunten meer op. Althans: geen geldige doelpunten in de ogen van de scheidsrechter. Een op het oog zuivere goal van opnieuw Bart werd niet geteld wegens vermeend gevaarlijk spel. Voor de tweede week op rij zat het wat dat betreft niet mee.

Na een prima en overtuigende eerste helft waarbij de 0 – 1 ruststand iets te mager was volgde een tweede helft van iets minder niveau. Het spel werd wat rommeliger en van de allengs steeds groter wordende ruimtes werd te weinig gebruik gemaakt. Achterin kwam de ploeg, onder aanvoering van het sterke centrum Bas en Niels, echter zelden in de problemen. Tot aan de laatste 10 minuten want die werden, geheel onnodig, toch nog hectisch. Doordat Activia er maar steeds niet in slaagde om de bevrijdende tweede treffer te maken bleef Haarle in de wedstrijd en was de overwinning niet zeker. Het laatste kwartier maakte de 17 jarige talentvolle jeugdspeler Siebe Koers zijn debuut in Activia 1 en het zal vast niet bij deze ene invalbeurt blijven. De spannende slotfase werd overleefd waardoor de eerste overwinning van het seizoen werd behaald. Een overwinning waar niets op viel af te dingen en die eigenlijk eenvoudiger tot stand had moeten komen. Maar een overwinning is een overwinning.