Scholieren lopen warm voor Techniekdag

Twello- Basisscholieren kregen afgelopen vrijdag een uitgelezen kans om zich te laten voorlichten over de talloze mogelijkheden die de hedendaagse techniek als toekomstig vak te bieden heeft. Tijdens deze dag heeft de schooljeugd op verschillende manieren kennisgemaakt met de wereld van de techniek. Dit is dé promotiedag voor technische opleidingen en beroepen voor de jeugd in de regio. De organisatie was wederom in handen van de Rotary Club Voorst, in nauwe samenwerking met het regionale bedrijfsleven en onderwijsinstellingen.

Allerlei activiteiten

Jongeren konden ervaren hoe leuk techniek is. Opleidingen en bedrijven presenteerden die dag doe-activiteiten. De verschillende technische sectoren zijn op de kijk- en doedag op een uitdagende en speelse manier voor het voetlicht gebracht door zo’n 20 bedrijven. Kinderen konden bijvoorbeeld ontwerpen maken op de computer, proefjes doen, met robots spelen, schilderen en met diverse apparaten en machines werken. De nieuwste technologische ontwikkelingen waren te zien, de toepassingen van techniek in allerlei sectoren. Aan de Techniekdag werd deelgenomen door 270 leerlingen van de Voorster basisscholen.

Toekomst

Jongeren enthousiast maken voor techniek en voor het kiezen van een technisch beroep is het doel van de Techniekweek en –dag. Deze evenementen moeten er mede voor zorgen dat jongeren vroeg(er) in aanraking komen met techniek. Ook is het van belang hun ouders én leerkrachten te laten ervaren dat werken in de techniek een goede toekomst biedt.

Een tekort aan (technische) vakmensen speelt al enkele jaren, de roep om meer jongeren op te leiden voor het bedrijfsleven wordt steeds luider. Ook bij het lager onderwijs is men ervan overtuigd dat een goede opleiding in de toekomst grote kansen biedt bij het vinden van een goede baan.

De dag van de techniek in Twello is een traditie geworden waarin scholen en bedrijfsleven met groot enthousiasme elkaar vinden. Zoals gebruikelijk kwamen de groepen 6 en 7 op het sportcomplex van SV Twello bijeen om te ervaren wat de technische bedrijven in het dagelijkse leven presteren. Tevens werd er volop de gelegenheid gegeven om zelf de handen uit de mouwen te steken, te experimenteren, zelf iets te maken of te onderzoeken. Veel jongeren kwamen deze dag er achter dat de techniek onnoemelijk veel mogelijkheden biedt in het bedrijfsleven. Het hedendaagse bestaan kan niet meer zonder techniek, dus een goed geschoolde technicus is (vrijwel) zeker van een baan. Technici komt men overal tegen, zij zijn te vinden in de bouw, fabrieken, woninginrichting, onderhoud van cv-ketels, maar ook overal waar computers worden toegepast.

woensdag 6 juni

Deel dit bericht

NETSCHRIJVEN

Niets erger dan een hagelwit document met een flikkerend cursorstreepje als je deadline van je column nadert. Dit is mijn laatste krantencolumn van 2017 en zonder melancholisch te neuzelen, het was me nogal een jaartje. Ik nam vorig jaar oktober ontslag, begon voor mijzelf en had in mijn kop dat ik ofwel cabaretière ofwel columnist wilde worden. Dat laatste leek me voor iedereen het beste en in maart begon ik met schrijven voor het Voorster Nieuws. Eng? Doodeng!

Ik ben fan van cabaret en van één persoon in het bijzonder. Na een voorstelling van mijn grote held Youp van ’t Hek had ik de eer hem te ontmoeten. We hebben afgesproken dat hij het kunstje van de oudejaarsconference nog twee keer flikt zodat hij de tien keer aan kan tikken en dat ik dan het stokje overneem. Om dat gegeven hebben we ons die avond al de ballen uit onze broeken gelachen. Ik heb diezelfde avond lang met Youp mogen praten. In een bar, met veel bier en goeie grappen. Hij vond mijn columns leuk, zei ‘ie. Een paar dagen later mailde hij dat hij er meerdere had gelezen. Technische foutjes. Meer schrijven. Maar één tip die hij me dagen later mailde zal ik nooit vergeten: hou je humor, blijf scherp en ga nooit of te nimmer netjes, politiek correct en keurig schrijven. Rens, word géén netschrijver.

Niets erger dan een hagelwit document met een flikkerend cursorstreepje als het wel in je hoofd zit maar je de woorden niet vinden kan. De hele dag door draait mijn hoofd als een soort carrousel rondjes, van grap naar beeldspraak naar bruggetje naar clou. Mensen vinden dat ik wel gezellig in het leven sta, maar dat komt omdat alles wat ik zie of hoor één grote cabaretshow is. Wij mensen zijn een raar ras. We menen het vaak niet zo slecht maar we pakken dingen af en toe zo verdomde verrot aan. De enige remedie is om het leven met een dikke pollepel zout te nemen. En te lachen. Je te verwonderen en ons kapot te brullen om onszelf. We zijn allemaal een beetje Trump. Die denken het heel goed te weten, maar ondertussen als een kleuter-oempaloempa staan te scanderen. Vaak als het wel in mijn hoofd zit maar ik de woorden niet gevonden krijg, wacht ik net zo lang totdat mijn uiterste deadline nadert. U weet dat niet, maar dat is voor mij op zondagavond, 23.59 uur. En dat is verdomd spannend bier drinken in de kroeg op zaterdagavond, kan ik vertellen. En het perfecte moment? Dat komt nooit.

Niets erger dan een hagelwit document met een flikkerend cursorstreepje als je column al lang af had moeten zijn. Je met man en macht grappen bij elkaar grabbelt die leuk zijn om te lezen en belangrijker: met juist gekozen woorden. Ik kreeg afgelopen november mijn allereerste haatmail. Volkomen terecht. Ik roep dingen en dat vindt men ofwel om te grinniken, ofwel bloedirritant. Kan ik inkomen. De grap was alleen dat het commentaar over één van mijn best geschreven columns ging. Met fluwelen handschoentjes gekozen woorden met af en toe wat scherpte en een snufje peper. Ik had gebouwd en gegrinnikt, gefoeterd en geklungeld… Maar uiteindelijk stond ‘ie: de perfecte column. Maar de hater vond het verschrikkelijk. En dát, dat vond ik dan weer verschrikkelijk.

Ik wil u als lezer bedanken. Voor het feit dat u de tijd neemt even te gaan zitten en mijn woorden rijmelarij tot u neemt. Zonder lezers zijn columns nutteloos. Dan is zweten met een blanco vel en een dreigende cursor nutteloos. Dan is schrijven nutteloos. Ik wil u bedanken voor het feit dat u me haat of juist guitig vindt. Ik wens u een fantastisch kerstfeest. Dat er maar vele katers mogen heersen op de 27e. Dat de hele gemeente Voorst slingerend over de wegen rijdt, nog nahikkend en lallend van de rode wijn. Ik wens u een nog fantastischer nieuwjaar, met hetzelfde kater recept voor 2 januari.

Maar het allermeest wens ik u een hagelwit document, met een schitterend, flikkerend cursorstreepje. Doe de dingen die je al zo lang in je kop had. Doe de dingen die vragen om gedaan te worden. Het document en de cursor zijn er. Het is aan jou welke grappen je maakt. Word geen netschrijver. Wacht niet te lang tot je deadline. Want de perfecte column? Die bestaat niet.

RK

www.renskekruitbosch.nl

‘Niets erger dan een hagelwit document met een flikkerend cursorstreepje als je column al lang af had moeten zijn.’

woensdag 20 december

Deel dit bericht

Voorst 200 jaar voor en door Voorsternaren

Regio- Nieuwjaarsdag wordt een feest door en voor Voorsternaren, dus u wordt uitgenodigd dit mee vieren. De hele happening krijgt steeds meer vorm. De werkgroep is van mening dat het beslist iets anders dan anders wordt. Oud en Nieuw en toekomst gaan elkaar ontmoeten op 1 januari, vanzelfsprekend zijn kinderen ook van harte welkom om deze bijzondere dag mee te vieren. Er is op diverse plekken wat te doen, rondom de Dorpskerk, restaurant Swinkels en het oude gemeentehuis wordt als ‘feestterrein’ bestempeld. Vanaf zondag 10 december zal het oude gemeentehuis sfeervol aangekleed worden, zo zal er o.a. op het dak in grote letters ‘200 jaar Voorst’ komen te staan. Vanaf Swinkels naar het oude gemeente huis zal de straat sfeervol versierd worden. Maré Elizen en stichting Dorpsverfraaiing dragen hier aan bij. Ook de ouderen worden niet vergeten op 1 januari. Voor hen is er aparte ruimte gereserveerd in restaurant Swinkels en zal er een hapje en drankje worden geserveerd.

Heeft u iets leuks te laten zien of te melden? Iets wat al b.v. 100 jaar oud is, of zo nieuw dat u er over wilt vertellen? Iets waar een ander geen weet van heeft? Dan nodigen wij u graag uit op 1 januari. Heeft u een speciale lekkernij of een “kunstje” wat niemand anders kan en bent u een Voorsternaar? Kom gezellig langs.

De werkgroep 200 jaar Voorst is op zoek naar vrijwilligers

Wie kan er een paar uurtjes helpen op nieuwjaarsdag ? Het zal variëren van stoelen klaar zetten, koffie en thee schenken, verkeer regelen etc. Wellicht ten overvloede: op 1 januari 1818 is de gemeente Voorst getekend en dat gaan we precies op 1 januari 2018 nog eens feestelijk overdoen. Het zal echt de moeite waard zijn om langs te komen. Op 27 december verschijnt er een jubileum krant met het volledige programma. Wel alvast noteren in uw agenda.

woensdag 6 december

Deel dit bericht

Uniek buurtonderzoek door studenten: Jong ontmoet oud!

Twello- Bent u 75 jaar of ouder? Studenten vinden het leuk om langs te komen voor een gezellig praatje!

Sinds enige tijd werken studenten van het ROC Aventus in Apeldoorn mee binnen het Buurtsportcoach project ‘Langer Vitaal, Veilig, Meedoen!’ van Mens en Welzijn Voorst. Binnen dit project gaan zij een buurtonderzoek uitvoeren onder alle 75 plussers in een bepaald gedeelte van Twello. Dit doen zij middels een enquête die bij de 75 plusser thuis wordt afgenomen. De vragen die gesteld worden gaan onder andere over vitaliteit, sociale activiteiten, een voorzieningencheck en vrijwilligerswerk. Iedereen die hiervoor in aanmerking komt heeft hierover een brief ontvangen.

Vanaf 6 december 2017 zijn de studenten iedere woensdagmiddag tussen 13.30-16.00 uur ergens in Twello te vinden om de enquêtes af te nemen. Voor vragen en/of informatie over het project kunt u terecht bij Gerran Protzman, Buurtsportcoach van Mens en Welzijn Voorst. Hij is telefonisch of per mail te bereiken via: 0571-277941 of g.protzman@mensenwelzijn.nl.

U kunt het project ook volgen via de website en Social Media-kanalen van zowel Mens en Welzijn Voorst en Voorst Actief.

woensdag 29 november

Deel dit bericht

Inzameling oude metalen voor Vakantie Speelweek Klarenbeek

Klarenbeek- Al vele jaren worden er in het dorp Klarenbeek en omgeving oude metalen ingezameld. Met de opbrengsten van deze acties heeft het actiecomité, inzameling oude metalen, al vele goede doelen in Klarenbeek financieel kunnen ondersteunen.

Sinds januari 2016 waren de opbrengsten van de oude metalen voor Het Hertenkamp.Deze actie werd op 30 september afgesloten met een grote inzameldag, waar ruim 60 vrijwilligers aan deelnamen.

Door de vele enthousiaste vrijwilligers, maar ook de bijdrage van de sponsoren en de vele oude metalen die door de bewoners van in-en buiten het dorp Klarenbeek zijn ingeleverd, werd het een zeer geslaagde dag.

De opbrengst van deze dag bedroeg € 10914,19. Hiermee werd de inzameling voor Het Hertenkamp afgesloten.

Het actiecomité heeft in overleg met de Vakantie Speelweek besloten om met de opbrengst van de eerstvolgende inzameling, hen financieel te ondersteunen.

De Vakantie Speelweek Klarenbeek vermaakt tijdens de zomervakantie, in de week voorafgaand aan de Klarenbeekse Kermis, ruim 200 leerlingen van de basisscholen met allerlei activiteiten.

Deze groep werkt met ± 50 vrijwilligers. Naast de gebruikelijke onkosten hebben ze dringend behoefte aan een nieuwe tent; de grote oude tent is aan vervanging toe.

Inleveradres

Bij de familie Brugman, Polveensweg 25 staat permanent een container waar de oude metalen en dergelijke ingeleverd kunnen worden.

Als men niet in de gelegenheid bent de spullen zelf te brengen, geef het comité een seintje en zij halen deze graag op.

Materialen

Wat kan er ingeleverd worden:

• Metalen: ijzer, lood, zink, aluminium, koper, gereedschap, elektromotoren en fietsen(zo mogelijk zonder banden)

• Witgoed: zoals wasmachines, drogers en vaatwassers

• Accu’s en elektriciteitskabels.

Vanwege de koelgassen kunnen géén koelkasten, diepvriezers en televisies ingeleverd worden.

woensdag 15 november

Deel dit bericht

Crescendo toverde de Dorpskerk Wilp vol

Wilp- De belangstelling voor het concert van muziekvereniging Crescendo, afgelopen zaterdag in de Dorpskerk, was overweldigend. Crescendo had een speciale avond in het teken van betovering, licht en magie. Tovenaarsleerling en goochelaar Jan Kosters en tovenaar Andre de Jong hebben zo’n 180 mensen vermaakt met hun magische toverkunsten. Een groot aantal kinderen werden beloond met een diploma. Via getoonde silhouetten kon iedereen zien en horen hoe de tovenaar zijn drankjes brouwde. Bij binnenkomst werd iedereen ontvangen door harpiste Lotte de Jong. Er hingen tekeningen en er waren pompoenen met lichtjes op de tafels gezet. Zowel de tekeningen als ook de pompoenen waren door leerlingen van basisschool de Hagewinde gemaakt. Door de leuke samenwerking met de Hagewinde stond de muziek al een paar weken op het schoolprogramma.

Jubilaris

De workshops die gegeven werden door Crescendo heeft veel leuks gebracht. Het is mooi om te zien hoe kinderen verbonden raken door de muziek . De leerlingen van de workshop mochten aan het eind van de avond op een instrument meespelen met het nummer `A Kind of Magic`. De allerkleinsten hadden op school een eigen instrumentje gemaakt en mochten meedoen met het nummer `Als ik kon toveren`. Tussen door werd er nog voor Jubilaris Wiel Smits een speldje uit de grote hoed getoverd voor 50 jaar muzikant zijn. Geheel in stijl van de avond te blijven speelde Crescendo nummers uit de Magie films zoals Harry Potter, The Wizard of Oz, Lord Of The Rings en Alice In Wonderland. Na afloop konden alle kinderen het drankje van de tovenaar proeven en kregen ze een lampion met lichtje mee naar huis. Crescendo kan terug kijken op een mooi project en muzikale avond.

woensdag 15 november, foto door Max Photography

Deel dit bericht

Bestuurdersevent: Vitale vereniging

Tijdens de Nationale Sport Week organiseert de gemeente Voorst (Team Voorst Actief) in samenwerking met de Sportraad Voorst 3.0 op donderdagavond 14 september het bestuurdersevent ‘Vitale Vereniging’.

Hoe maken we van een vereniging een vitale vereniging die op de toekomst en omgeving is gericht? Thema’s als gezondheid, duurzaamheid en een veilig sportklimaat zijn ook voor uw vereniging interessant. Deze avond is tevens een mooie gelegenheid om te netwerken.

Alle besturen/commissies van sport- en beweegaanbieders zijn van harte welkom in de horeca afdeling van SV Twello op Sportpark Zuiderlaan. Vanaf 19.00 uur staat de koffie klaar. Het belooft een inspirerend en interactief programma te worden die u niet mag missen. Uiteraard zijn er geen kosten verbonden aan dit event.

Presentaties

Team Fit geeft een presentatie over ‘Rendement met de gezonde sportkantine’ waarbij VHC Twello als ambassadeur het goede voorbeeld is van de gezonde sportkantine in de gemeente Voorst.De energieadviseur van het energieloket gemeente Voorst licht de stimuleringslening duurzaamheid toe. De NOC*NSF verzorgt een presentatie over ‘een veilig sportklimaat’ en de Verklaring Omtrent Gedrag.

Na deze presentaties is er de mogelijkheid om een kort bezoek te brengen aan het nieuwe clubgebouw VHC Twello met hun gezonde sportkantine. In de horeca afdeling van SV Twello is er gelegenheid om kennis en kunde te delen met ervaringsdeskundigen op bovenstaande thema’s en sluiten we af met een netwerkborrel.

Informatiemarkt

Gedurende de gehele avond is er een informatiemarkt. Kramen met een aanbod van gezonde producten, brochures en vakspecialisten van onder andere: Jeugdsportfonds, Onze Clubkracht, Horesca Lieferink, JOGG, De Koepel.

Gezondheid: Wij gaan voor beter!

Dat sport en bewegen gezond is weet iedereen, waarom is de omgeving waarin we bewegen dat dan nog niet altijd? Hierin vinden Horesca Lieferink en Jongeren Op Gezond Gewicht Voorst (JOGG) elkaar. Horesca Lieferink is als leverancier al jaren actief in het verenigingsleven binnen de gemeente Voorst. Horesca Lieferink draagt graag haar steentje bij aan een gezonde omgeving en helpt verenigingen op weg naar een gezonde sportkantine.

Als samenwerkingspartner van JOGG Voorst wordt er deze avond door de gemeente Voorst een samenwerkingsovereenkomst ondertekend met Horesca Lieferink. Samen hebben wij tot doel een gezonder aanbod te realiseren in de Voorster kantines en clubhuizen.

Vragen

Op de website www.voorstactief.nl staat het programma van deze avond.

Mocht u vragen hebben over dit event neemt u dan gerust contact op met Ingrid de Croon, beleidsadviseur sport gemeente Voorst, i.decroon@voorst.nl.

woensdag 6 september

Deel dit bericht

Open Monumentendag 2019

Kasteelruïne De Nijenbeek spreekt al generaties lang tot veler verbeelding. De geschiedenis van het kasteel is bij vele inwoners van de gemeente Voorst op hoofdlijnen bekend. Met name het verhaal van d dikke hertog staat in het Voorster nationaal geheugen. Het is mede daardoor dat de ruïne inmiddels een magische aantrekkingskracht heeft gekregen.

Van de voormalige 7 kastelen die de gemeente Voorst rijk was, is deze ruïne het enige overgeblevene. Het huis heeft een rijke geschiedenis die terug gaat tot 1300.

Hoewel er aan de robuuste muren niets veranderd is, heeft het kasteel in de loop van de eeuwen toch enkele belangrijke architectonische veranderingen ondergaan. Elke eigenaar paste het kasteel aan naar eigen inzicht.

Als die muren konden vertellen zouden ze de huidige bezoekers mee kunnen nemen in haar roerige verleden. Veldslagen, belegeringen en niet te vergeten beschietingen in de Tweede Wereldoorlog, met een bijna desastreus gevolg. Niettemin hield ze stand en staat ze nog trots en fier uit te kijken over de IJssel, die al eeuwenlang langs en soms over haar fundamenten stroomt.

Historische namen van eigenaren kwamen in de geschiedenis van Voorst en van De Niienbeek voorbij: De Steenbergens, de familie Van Stepreadt en later in de 18e eeuw de familie Schimmelpenninck van de Oye. Nu is dat mevrouw barones A. van Lynden. Zij heeft voor dit Monumentenjaar 2019 de poort open gedaan.

Vele jaren terug was het mogelijk om er als kwajongens stiekem naar binnen te sluipen, spannend was het allemaal. Ridders en jonkvrouwen kwamen ze er niet meer tegen, wel vleermuizen die er hun eigen huisvesting van hadden gemaakt.

De mogelijkheid om nu stiekem naar binnen te gaan was er al jaren niet meer. De ruïne zat om veiligheidsreden op slot en daardoor werd het alleen maar spannender, tot afgelopen zondag: Open Monumentendag.

De kasteelruïne was voor het eerst opengesteld zonder aanmelding vooraf.

Dat de belangstelling wel eens groot zou kunnen worden was voorspeld. Maar liefst vijf gidsen stonden klaar om de grote stroom bezoekers in groepen van 15 de geschiedenis van het voormalige kasteel te vertellen en hun daarbij een kijkje te gunnen in het inmiddels geconsolideerde kasteel.

Met nadruk op geconsolideerde, want de kasteelruïne, die jaren lang in weer en wind gestaan heeft, wat de conditie niet te goede gekomen is, is, niet gerestaureerd; dat zou een totale verbouwing tot gevolg hebben gehad. Deze consolidatie heeft de ruïne behoed voor nog meer verval.

De Oudheidkundige Kring met haar vrijwilligers waren wederom als gastheren en dames aanwezig om de grote stroom belangstellenden in goede banen ten leiden.

Rond de 350 gasten werden welkom geheten en deskundig door de ruïne geleid.

Verhalen kwamen los, ‘Wat geweldig dat ik er nu eindelijk eens in mag kijken’ en ‘ ík heb hier vroeger nog gespeeld’, en ook ‘ik heb er veel over gelezen maar dan nu in het echt’!

Door de grote toestroom moest er ook wel even gewacht worden voor men de trappen van De Nijenbeek kon beklimmen maar het publiek onderging het geduldig en vol begrip.

De eerstvolgende mogelijkheid om de kasteelruïne te bezoeken is op 21/22 september, op 5/6 oktober en op 19 oktober.arvoor moet men zich nu wel aanmelden op www.bezoekvoorst.nl

woensdag 18 september

Deel dit bericht

Grote brandoefening met verschillende brandweerkorpsen en EHBO

Voorst- Dinsdag 10 September was er onder toeziend oog van de Voorster burgemeester en een aantal belangstellenden een grote brandoefening in het dorp Voorst. De brandweerkorpsen Voorst, Klarenbeek, Eerbeek en Loenen deden mee aan deze in scène gezette oefening. Ook de EHBO Voorst e.o. was van de partij om de slachtoffers van de brand te helpen.

Het was een spectaculaire oefening waarbij op meerdere plaatsen branden waren, doordat er in een vuurwerkloods brand was ontstaan. Er stonden onder andere een auto en een schuurtje in brand. De lotusslachtoffers speelden hun rol erg goed waardoor er een realistische situatie ontstond.

Met dank aan de buurtbewoners en een aantal verschillende bedrijven kon de oefening deze keer groots worden opgezet. Al met al een hele goede oefening voor de vier brandweerkorpsen en de EHBO!

Lijkt u het leuk om hulp te kunnen verlenen, meld u dan aan bij brandweerkorps Voorst of één van de andere Brandweerkorpsen, mailen kan naar info@brandweervoorst.nl.

Ook kunt u zich aanmelden bij de EHBO Vereniging Voorst e.o.. Hier kunt u terecht voor een reanimatie/AED-cursus of een nieuwe cursus EHBO (vanaf okt’19). Voor meer informatie mail dan naar ehbovoorst@hotmail.com.

woensdag 18 september

Deel dit bericht

Aanleg glasvezel buitengebied Veluwe Oost is begonnen

Glasvezel buitenaf is gestart met de aanleg van het glasvezelnetwerk in het buitengebied van Veluwe Oost. Dit zijn de gemeentes Apeldoorn, Voorst en Brummen. In Klarenbeek, op het grondgebied van gemeente Apeldoorn, ging de eerste schop in de grond. Namens directie van Glasvezel buitenaf gaf Michiel Admiraal samen met de wethouders Wim Willems van gemeente Apeldoorn, Harjo Pinkster van gemeente Voorst en Peter-Paul Steinweg van gemeente Brummen het startsein.

Gemeentes blij met komst glasvezel

De wethouders van de drie betrokken gemeentes die samen Veluwe Oost vormen, zijn het unaniem eens: “Juist in het buitengebied is de digitale infrastructuur belangrijk, want het schept mogelijkheden om voorzieningen in de dorpen en het buitengebied levensvatbaar te houden. We hebben steeds vaker computers en internetverbindingen nodig, en het glasvezelnetwerk biedt hierin de uitkomst. Moderne boeren kunnen eigenlijk niet meer zonder goede digitale verbindingen. Maar ook voor ouderen is het een uitkomst. Ze kunnen skypen met de kleinkinderen, maar het biedt ook nieuwe mogelijkheden voor zorg op afstand. We zijn dan ook ontzettend blij met deze stap als onderdeel van een toekomstbestendig buitengebied voor alle bewoners.”

Dit is het laatste gebied in de Veluwe waar de aanleg start. Een resultaat waar ook de Stuurgroep Veluwe erg blij met is: “De Veluwe staat bekend om zijn recreatie. Zowel de lokale ondernemers als de recreanten willen graag snel internet. We zijn blij dat het glasvezelnetwerk zich uitbreidt over de hele Veluwe, dankzij de nauwe samenwerking met Glasvezel buitenaf en de Stichting Breedband Noord-Veluwe.”

Eerste glasvezeldiensten in de loop van het eerste kwartaal van 2020 geactiveerd

Aannemer Van Gelder Telecom gaat het glasvezelnetwerk aanleggen in Veluwe Oost. Zij gaan een kleine 3000 aansluitingen realiseren en moeten hiervoor 576 kilometer aan geulen graven. Over een lengte van 165 kilometer moeten er boringen onder bomen door worden gemaakt om het buitengebied van Veluwe Oost van glasvezel te voorzien. Om alle woningen van een glasvezelaansluiting te voorzien, wordt er ongeveer 1.700 km vezel in het netwerk geblazen.

De eerste huishoudens kunnen naar verwachting in de loop van het eerste kwartaal van 2020 gebruik maken van glasvezeldiensten. Rond de zomer van 2021 is het hele buitengebied van Veluwe Oost van glasvezel voorzien.

Meer informatie

Informatie over de aanleg en de planning is beschikbaar op https://www.glasvezelbuitenaf.nl/deelgebied/veluweoost/

Bewoners kunnen voor vragen over de aanleg van glasvezel in hun gebied contact opnemen met de klantenservice, via 088-7585800.

woensdag 18 september

Deel dit bericht

Eerste Taizéviering ingetogen succes

Bussloo- Afgelopen donderdag werd de eerste Taizéviering gehouden in de Sint Martinuskerk in Bussloo. Een Taizéviering is een oecumenisch meditatief avondgebed. Ongeveer 20 mensen stapten even uit de hectiek van het dagelijks leven en deelden het gebed, de gezangen en de meditatieve stiltes.

Na de viering was er ruimte om elkaar te spreken tijdens een kopje koffie in het voormalige Parochiecentrum.

Een delegatie van Taizé Deventer schonk Hein de Jong, de voorganger in dit avondgebed, een kaars met het Taizélogo.

Wilt u ook een keer de rust en bezinning die van een Taizéviering uitgaat ondergaan? Elke tweede donderdag van de maand om 19:00 uur bent u welkom. De viering duurt ongeveer drie kwartier. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Zie ook : www.sint-martinuskerk-bussloo.org

woensdag 18 september

Deel dit bericht

Dynamische start schooljaar Veluws College Twello

Twello- Het was een drukte van belang aan de Veilingstraat; bussen reden af en aan. De leerlingen van het Veluws College Twello zijn het schooljaar weer gestart. Voor alle leerjaren werd voor de eerste weken van het nieuwe schooljaar een bijzonder programma georganiseerd. Zelfs Omroep Gelderland besteedde aandacht aan de start van de scholen in Midden-Nederland en was te gast aanwezig op het Veluws College Twello. De scholen zijn weer begonnen!

Na de openingsbijeenkomst met al het personeel en het maken van een groepsfoto met alle medewerkers was men er klaar voor. De leerlingen mochten komen. Docenten en onderwijsondersteunend personeel zetten de deuren open voor een nieuwe lichting brugklassers, die met enige spanning in het lijf, aan hun nieuwe loopbaan begonnen. Net als op alle andere scholen mochten ze ook in Twello met introductieactiviteiten beginnen; elkaar en de omgeving leren kennen. Waar zijn de lokalen, waar zijn de toiletten, wie doet wat in de nieuwe school, hoe werkt het met al die computerprogramma’s? Allemaal vragen waarop tijdens de eerste dagen al snel een antwoord werd gevonden. En dat ook nog even op de foto, want dat was dan weer nodig voor een nieuw eigen schoolpasje. De start van een schooljaar op een nieuwe school: voor de een wat spannender dan voor de ander. Het hoort er allemaal bij.

Per leerjaar werden de andere leerlingen ontvangen. Met elkaar werd het schooljaar centraal begonnen om daarna de nieuwe mentor en de mede-klasgenoten te leren kennen. Boekenpakketten werden uitgereikt, tassen gevuld, roosters bekeken, kluizen gezocht ... klaar om te starten. Met heel veel zin of met een weemoedig gevoel, denkend aan de vrijheid van een mooie en lange vakantie.

In de tweede week van dit schooljaar was een drukte van jewelste om de school. Al om zes uur in de ochtend vertrokken de derdeklassers havo en vwo maandag naar Berlijn. Een dag later vertrokken de derde klassen mavo naar de Ardennen. Halfweg de week stonden de bussen klaar om de brugklasleerlingen naar hun brugklaskamp in Heino te vervoeren. Uitgezwaaid door grote aantallen ouders. Hier en daar werd een klein traantje weggepinkt. Het grote ‘loslaten’ was begonnen; ook voor veel ouders weer een volgende stap in de ontwikkeling van hun kind.

Alle tweedeklassers kregen in en om de school een driedaags introductieprogramma aangebonden, waarin een accent werd gelegd op de groepsvorming. Met het maken van hun eigen ‘escape-room’ werkten de leerlingen samen. Het oplossen en het ontsnappen uit de escaperoom van de andere leerlingen was net zo spannend. De leerlingen kregen les door medewerkers van ProRail, die een indrukwekkend verhaal hielden over de gevaren van het spoor. Ook was er aandacht tijdens deze dagen voor het omgaan met groepsdruk. Wat doe je als de anderen iets van je verwachten, terwijl je weet dat iets niet goed is? Hoe kun je weerstand bieden aan de druk van de groep om je heen als daar de verkeerde keuzes worden gemaakt. De week werd voor de tweedeklassers afgesloten met een geslaagde sport- en speldag.

De examenleerlingen startten op school met hun profielwerkstuk. In een aantal dagen werd gewerkt aan de eerste activiteiten, die met het keuzeproces voor de verdere loopbaan en scholing te maken hebben.

Op vrijdagmiddag kwamen de groepen weer in Twello terug: de brugklassers moe en voldaan uit Heino, de derdeklassers vol nieuwe indrukken uit de Ardennen en Berlijn. Na een intensieve week voor alle leerlingen en hun begeleiders – en een weekend om weer bij te komen – was men op het Veluws College Twello klaar om met alle lesprogramma’s te beginnen. De kop is eraf en er werd terug gekeken op een geslaagde start van het schooljaar. Ook deze school is weer begonnen!

woensdag 18 september

Deel dit bericht

Voorster Nieuws sponsort Brommerclub Twello met gele hesjes

TWELLO.- Brommerclub Twello is in haar nopjes met de gele hesjes die vorige week zijn uitgereikt door sponsor Michel v/d Hengel (Voorster Nieuws). Tijdens het klompenfeest maakte de club al deel uit van het dorpsfeest en was menigeen getuige van deze enthousiaste club. Met de (nieuwe) gele hesjes wordt het voor de leden een stuk veiliger op de weg en dat is de bedoeling van de sponsor.

woensdag 18 september

Deel dit bericht

Terwolde heeft de wind weer in de zeilen!

Het was genieten tijdens de laatst gehouden ledenvergadering van Vereniging Dorpsbelangen Terwolde! Maar liefst drie nieuwe bestuursleden konden welkom worden geheten binnen de gelederen van de vereniging. Het vruchtbare resultaat na het luiden van de noodklok door de zittende bestuursleden, welke niet langer de kar konden trekken. Door een natuurlijk verloop was het bestuur behoorlijk uitgedund, terwijl er een groot scala aan taken voor hen lag. De versterking gaat ervoor zorgen, dat alle taken kunnen worden opgepakt en nieuwe uitdagingen met vertrouwen tegemoet worden gezien.

Taakverdeling

Iedereen heeft het druk tegenwoordig en dat geldt zéker ook voor de nieuwe bestuursleden. Maar er spelen vele belangrijke zaken in en om het dorp, waardoor het essentieel is dat de vereniging kan beschikken over voldoende mensen. Tijdens een eerste bestuursvergadering zijn de bestuursfuncties opnieuw ingericht alsmede taken verdeeld. Angelique Blok gaat de financiën beheren, terwijl Nicky de Hoog en Jos Bosch samen het voorzitterschap invulling gaan geven. Nicky zal zich daarbij in eerste instantie richten op alle interne zaken, terwijl Jos degene is die vereniging Dorpsbelangen naar buiten toe zal vertegenwoordigen.

Persoonlijke ambities

Daarnaast hebben de nieuwe bestuursleden ook sterke persoonlijke motivaties om zich in te zetten voor de belangen van de vele inwoners.

Angelique Blok en Nicky de Hoog zijn feitelijk nieuwkomers in het dorp, ze wonen er pas een aantal jaren. Beiden willen graag integreren en hoe kan je dat beter doen, dan deelgenoot te worden van de gemeenschap en je schouders eronder zetten. Jos Bosch noemt zichzelf een herintreder. Hij verruilde ooit de gemeente Voorst om vele jaren in BR Duitsland door te brengen. Hij zocht z’n roots weer op om te zorgen voor zijn familie en wil ook graag bijdragen aan de zorg om Terwolde.

De speerpunten van Vereniging Dorpsbelangen

Er is veel gaande in de samenleving, waarbij niet alleen de inwoners van Terwolde bepalend zijn, maar ook de invloeden en regelgeving op landelijk niveau. Vereniging Dorpsbelangen heeft daarbij onder meer de volgende speerpunten. De ontwikkelingen op het gebied van schone energie en de daarmee gepaard gaande behoefte aan zonnevelden. Gemeente Voorst heeft een missie en lijkt daarin door te slaan, ten koste van kostbare grond in de buitengebieden. Een deel van de dorpskern rondom muziektent en dorpshuis zullen een metamorfose ondergaan, plannen zijn in ontwikkeling. Het dorpshuis dient beter en breder inzetbaar te zijn, maar het betreffende bestuur loopt aan tegen een capaciteitsprobleem dankzij de school welke primair zeggenschap heeft. Glasvezel komt beschikbaar in de buitengebieden, maar niet voor iedereen, terwijl daar wel de behoefte is.

Dorpscontactpersonen

Iedereen heeft wel eens een idee voor zijn of haar straat, buurt of dorp. Als je daar zelf tijd en energie in steekt kan het niet anders dan een succes worden. Soms duurt dat lang, soms heb je snel resultaat. Maar waar begin je? Wie benader je? Wie kan je helpen? Waar haal je het geld vandaan? Kan het eigenlijk wel? Lucia Kiesbrink en Gert Jan Hamberg zijn de dorpscontactpersonen voor Terwolde. Ze zetten zich, evenals de dorpscontactpersonen in de andere kernen, in voor de leefbaarheid van hun dorp. Lucia en Jan Gert willen graag, dat in Terwolde de krachten gebundeld gaan worden en werken daarbij nauw samen met Vereniging Dorpsbelangen.

Brede scholing en ervaring

Vereniging Dorpsbelangen heeft de rijkdom, dat álle bestuursleden een rijke bagage bij zich hebben vanwege hun vaktechnische achtergronden als ook ervaring. Een diversiteit aan kennis en een kleurrijk gezelschap met veel motivaties, ambities én visies, gericht op het bewaken en verbeteren van de leefbaarheid in en rondom Terwolde. Daarbij, mede dankzij de krachtige inzet van de dorpscontactpersonen, is er een sterke band met alle overige dorpskernen, op weg naar een nóg beter leven in gemeente Voorst!

Wilt u meer weten over Vereniging Dorpsbelangen, u wilt lid worden van de vereniging en hen financieel ondersteunen óf u wilt op een andere wijze een steentje bijdragen? Bezoekt u dan de website www.terwolde.net of stuur een email naar secretariaat@terwolde.net

woensdag 18 september

Deel dit bericht

Een hart onder de riem voor de medewerkers van Trimenzo.  ‘En hoe nu verder …?’

Trimenzo is failliet en daarmee wordt een gat geslagen in de zorg voor de cliënten van het Grotenhuis. Maandag 9 september jl. zijn betrokkenen geïnformeerd, de ZZP’ers die zorg verlenen worden vrijwel direct afgemeld. Dezelfde avond komt daardoor de zorg drastisch in gevaar, de thuiszorg heeft cliënten af moeten bellen! Thuis zittende collega’s worden opgebeld en bieden de helpende hand, voorlopig onbetaald want Trimenzo heeft te kennen gegeven dat het salaris van september niet meer door hun zal worden betaald. Maar de zorg is mensenwerk, een continubedrijf en dat laat je als zorgende niet in de steek.

Ans van Amerongen benadert het Voorster Nieuws n.a.v. het faillissement. Ze heeft een brief geschreven en wil graag haar verhaal uitdragen via onze krant.

Ingezonden brief

Vrijdag 6 september jl. hing er een briefje op de glazen toegangsdeur van het Grotenhuis.

Maandag 9 september vanaf 11.00 waren personeelsleden, cliënten, vrijwilligers en familie welkom om te worden bijgepraat door de heer Hans van Fulpen, ad interim directeur van Trimenzo. Vreemd, want was deze heer Van Fulpen niet opgevolgd door de heer Willemsen? Navraag leert dat de heer Willemsen is vertrokken. Kort gezegd; waar hij voor was ingehuurd kon hij niet uitvoeren, tegengehouden door de raad van toezicht of iets van die orde. Men weet het niet exact.

Die maandag 9 september gaan mijn gedachten terug naar december 2016, wanneer mijn moeder als cliënt werd opgenomen in het Grotenhuis. Aangezien ik jaren in de cliëntenraad van de Solis groep heb gezeten, was ik nieuwsgierig naar de werkwijze bij het Grotenhuis. Een cliëntenraad heet nieuwe cliënten welkom, maar niet bij mijn moeder. Een jaar en vele verzoeken later, mag ik aanschuiven bij een vergadering van de cliëntenraad. Tot mijn grote verbazing zat de directeur van Trimenzo de vergadering voor, iets wat zéér ongebruikelijk is. Hij zou op uitnodiging en hoge uitzondering kunnen aanschuiven, maar dient verder niet aanwezig te zijn. Op dat moment werd mij duidelijk hoe de hazen liepen. Daarnaast was maar één cliëntenraad voor de drie tehuizen, ook dát was ik anders gewend.

Het meest belangrijke voor mij was, dat mijn moeder het erg naar de zin had. Ze voelde zich thuis, mede door liefdevolle verzorging in het Grotenhuis. Fantastische dames in de keuken. Het eten was en is nog steeds goed. En niet te vergeten de vele vrijwilligers voor de koffie, eten, de activiteiten, etc. Vrijwilligers in de leeftijd van doorgaans 70+! Sinds kort een jonge vrijwilliger, de kleinzoon van een cliënt die meewerkt in de schoonmaak en allerlei hand- en spandiensten verricht. En niet te vergeten, dat de leerlingen van ZONE regelmatig bij het Grotenhuis komen met hapjes en helpen bij het bloemschikken.

Deze maandag 9 september heb ik vragen: waarom staat het jaarverslag van 2018 nog niet op de website? Waarom is er vanaf 2016 geen financieel verslag meer gepubliceerd? Hoe zit dat met die buitenlandse zorginstantie. Het laatste verslag klonk toch best optimistisch?!

De heer Van Fulpen schrijft immers in de bestuurs-verslaglegging van 2017 optimistisch: “voor de komende jaren ligt er een financieel sluitende meerjaren-prognose. De begroting 2018 en het resultaat over het eerste kwartaal 2018 laten ook een bescheiden positieve kasstroom zien. Ondanks dat hebben bestuur en Raad van Toezicht geconcludeerd dat de kwetsbaarheid van Trimenzo, als het gaat om ontwikkeling van de liquiditeit, zodanig groot is, dat gezocht moet worden naar een fusie c.q. overnamepartner.”

Terug naar maandag 9 september. Ik zie lamgeslagen personeelsleden, nog te verdoofd om veel vragen te stellen. “U krijgt uw salaris van september niet meer door ons uitbetaald. Het UWV neemt het over”. Op de vraag, hoe het verder gaat met opleidingstrajecten en betaling van overuren, wordt geen antwoord gegeven. Het is de curator die vanaf dinsdag 10 september de zaken gaat bepalen. Er is veel verwarring bij de cliënten, maar de zorg wordt gecontinueerd, dat is bij wet geregeld. En ik denk na: wat wanneer morgen de leverancier van de maaltijden weet dat faillissement is aangevraagd en nog facturen heeft uitstaan? Dan moet het nog maar blijken of er wel wordt geleverd. Aan de dames van de directe zorg en keuken zal het niet liggen. Zij zetten de schouders eronder en gaan door! Dat is al uitgesproken. Zoals vanmiddag een dame van de keuken zei: “ik heb slecht geslapen maar ach wij zijn al ouder en kunnen wel even zonder salaris, maar onze bewoners mogen hier niet de dupe van worden”! Deze mensen verdienen van mij allemaal een lintje!

De mensen op de werkvloer treffen geen blaam, ondanks de zeer onzekere situatie waarin zij nu verkeren blijven zij zich ten volle inzetten voor hun cliënten.

Over de ontstane situatie, waarin Trimenzo nu verkeerd, kan ik met de beperkte informatie die ik nu heb, nog geen volledig beeld schetsen. Maar over de wijze waarop het (voormalig) management

gefunctioneerd heeft en met mensen omgaat (cliënten en personeel) heb ik wel een duidelijke mening. Laten wij allemaal het personeel van Trimenzo omarmen en ze een hart onder de riem steken. Deze instelling verdient een goede doorstart van een gedegen partij met kennis van zaken.

Ik denk en durf namens alle families en vrijwilligers uit te spreken dat de zij allen op onze steun kunnen rekenen!

Ans van Amerongen- Elfferich, dochter van Dini Elfferich-Peters (client in het Grotenhuis)

woensdag 18 september

Deel dit bericht

Afdelingsavond Vrouwen van Nu

Wilp- Voor de Vrouwen van Nu afdeling Wilp gaat het nieuwe seizoen weer van start. Op donderdag 19 september is Nelleke Dillema te gast en geeft ze een lezing over de zin en onzin van diëten. Dillema is natuurdiëtist en voedingscoach. Deze avond begint om 19.45 uur in dopsphuis de Pompe in Wilp. Een week later is de jaarlijkse fietstocht. Twee dames van de afdeling hebben een mooie route uitgezet. Op donderdag 17 oktober is Christiaan van der Linde te gast. Hij is archeoloog en zal vertellen over het archeologisch onderzoek in Voorst. Wilt u ook een avond van de Vrouwen van Nu Wilp bijwonen, dan bent u van harte welkom. We komen iedere derde donderdag van de maand bij elkaar in De Pompe, Dorpsstraat 41 in Wilp. We beginnen om 19.45 uur. U kunt ook kijken op de website: www.vrouwenvannu.nl/wilp

woensdag 18 september

Deel dit bericht

Welk dorp wordt Jeu de Boules kampioen?

Twello- Op woensdag 25 september zal er op de Jeu de Boulesbaan van Twello aan de Iordensweg voor het eerst in de geschiedenis worden gestreden om het dorpskampioenschap van de gemeente.

Het initiatief voor dit dorpentoernooi werd genomen door het bestuur en de spelers van de Jeu de Boulesbaan in Twello. Ingrid de Croon, beleidsadviseur sport van de gemeente Voorst, was meteen enthousiast. Een nieuw initiatief op sportief gebied wordt zeer gewaardeerd.

Aan de wedstrijd nemen 32 Jeu de Boulers deel. Zij vertegenwoordigen de dorpen: Klarenbeek, Wilp, Terwolde en Twello. Er wordt gespeeld in koppels van twee. De koppels vertegenwoordigen hun eigen dorp.

Het dorpentoernooi wordt geopend door wethouder van der Sleen. Hij gaat om 10.00 uur de openings-boule gooien.

Er zal enthousiast gestreden worden. Spanning wordt dan ook zeker verwacht. De organisatie nodigt dorpsgenoten uit om de boulers uit eigen dorp te komen aanmoedigen. In de middag zal bekend worden welk dorp zich een jaar lang kampioen mag noemen. Ergens in het dorp zal de mooie gewonnen beker een plekje krijgen.

Mochten de weersomstandigheden roet in het eten gooien zal de wedstrijd verplaatst worden naar de volgende dag, donderdag 26 september.

woensdag 18 september

Deel dit bericht

Twello speelt kraker tegen Zwolle

Twello- Zaterdag middag 12.00 de zon staat hoog aan de hemel en bij VHC lopen stuiterende jongens en meiden rond om hun wedstrijden van vandaag te mogen spelen. De jongens D1 van Twello mogen thuis hun wedstrijd spelen tegen Zwolle jongens D5. Het begint gelijk goed binnen een paar minuten scoort Twello de 1-0 vanuit een strafcorner. De jongens gaan goed van start en de teamspirit is geweldig om te zien. Mooie voorzetten worden gegeven naar elkaar. Er wordt goed gekeken naar elkaar en geluisterd naar de aanwijzingen van de coaches.

De ouders langs de kant geven hun positieve support ook voor de tegenpartij want ook daar wordt hard gewerkt. Zo wordt het 1-1 met een mooie goal van Zwolle. De jongens geven de moed niet op en vechten als leeuwen voor de bal, niet letterlijk natuurlijk want als er iemand valt dan geven we een hand en helpen we elkaar om weer door te kunnen spelen. Zo gaat dat bij de hockey sportiviteit staat voorop.

De scheidsrechters rennen net zo hard als de jongens om het hele spel bij te kunnen benen, want snel gaan de jongen van VHC . Ze maken achter elkaar de goals en stimuleren elkaar om nog harder te lopen en de bal te blijven veroveren. Blije koppies en juichende jongens.

En ouders lang de lijn als het eindsignaal klinkt en ze de wedstrijd winnen met een verdiende 6-1.

Lijkt het jou nou ook leuk om eens te komen kijken bij dit sportieve jongens team, ben jij 10 of 11 jaar en heb je nog steeds geen sport gevonden die bij je past? Kom dan eens langs bij VHC en kijk een wedstrijd of training mee. Voor meer vragen over trainingstijden of informatie over VHC mail naar:werving@vhctwello.nl

woensdag 18 september

Deel dit bericht

Tripalon Bussloo weer een groot succes!

Bussloo- Afgelopen zondag 15 september deden ruim 120 enthousiaste ruiters en amazones mee aan de inmiddels traditionele Tripalon, die dit jaar voor het eerst georganiseerd werd door PPSV Bussloo. Een Tripalon is een wedstrijd waarin ruiters met hun paard of pony aan drie onderdelen mee doet; een dressuurproef, een springparcours en de cross.

De eerste combinaties verschenen om half 9 in de dressuurring, vlak naast het water van recreatieplas Bussloo. Daarna volgde er vanaf 10 uur een springparcours met daar achteraan de cross die helemaal rondom de reactieplas plaats vond. De cross had een afstand van ca. 8 km. Waarbij onderweg 18 natuurlijke hindernissen genomen moeten worden, waaronder een waterbak, maishindernis en heel veel andere creatieve hindernissen.

De deelnemers kwamen uit heel het land en maakte er ook mede door het mooie weer en goed verzorgde catering een gezellige dag van. De punten van deze drie onderdelen werden bij elkaar opgeteld. Na elke rubriek vond er een prijsuitreiking plaats. De uitslagen zijn te vinden op www.startlijsten.nl (Bussloo).

De organisatie wil alle vrijwilligers bedanken voor hun hulp! Zonder hen was dit evenement niet gelukt!

woensdag 18 september

Deel dit bericht

Sportprogramma 18 tot 22 september

CCW ’16

Zaterdag 21 september

14.00 CCW 2 zat.-Rheden 5 zat.

14.30 Activia 2 zat.-CCW 3 zat.

Zondag 22 september

14.00 CCW 1 – Go Ahead D 1

10.00 CCW 2 – ABS 4

09.30 CCW 3 – Loenermark 5

10.00 Twello 3 – CCW 4

Vrouwen

11.00 CCW 1-Lemelerveld/Lemele 1

13.00 CCW 2-Terwolde 1

Teuge

Zaterdag 21 september

15:00 Blauw Geel 1 - Teuge 1

12:30 DVS Ermelo 4 - Teuge 2

14:30 Teuge 3 - Kon. UD 2

14:30 Teuge 4 - Haarlo 2

14:45 Groen Wit 8 - Teuge 5

Vrouwen

14:30 Teuge 1 - SDS 1

V en L

Woensdag 18 september

20:15 V en L VR1-Klarenbeek VR1

Zondag 22 september

10:00 V en L VE1-Robur et Velocitas VE1

11:00 Colmschate 5 - V en L 3

11:00 V en L VR1 - Warnsv Boys VR1

12:30 VVOG 2 - V en L 2

14:00 V en L 1 - Marienheem 1

Zondag 22 september

14.00 uur Terwolde 1 – IJsselstreek 1

10.00 uur Apeld. Boys 5 – Terwolde 2

09.30 uur Terwolde 3 – Colmschate 3

10.00 uur Twello VE1 – Terwolde VE1

Vrouwen

13.00 uur CCW’16 VR2 – Terwolde VR1

11.30 uur Terwolde VR2 – Wijhe’92 VR1

woensdag 18 september

Deel dit bericht

Rallyteam Twello

Hellendoorn- Aanstaande vrijdag de 20e start s'avonds vanaf 20.00 de eerste auto voor de legendarische Hellendoorn Rally vanaf het podium in Hellendoorn. Behalve de gehele Nederlandse top van het Rallykampioenschap zullen er voor de gelegenheid incidentele maar zeker niet minder bekende teams deelnemen zoals het Rallyteam Twello. Zij zullen met nummer 26 over het podium zal gaan. Ze gaan dan op pad voor de 170 kilometer klassementsproeven in een race tegen de klok over afgesloten wegen als bijvoorbeeld de Luttenberg, waar de ruim 100 equipes zaterdag aan het einde van de dag meerdere keren zullen starten.

Het inmiddels vier jaar bestaande Rallyteam Twello is voortgekomen uit een initiatief van de deze week zestig jaar geworden rally navigatrice Marieke van Gorssel. Deze uit Gorssel afkomstige rally-organisatrice en deelneemster woont sinds haar 20e in Twello. Naast Marieke aan het stuur van de Subaru Impreza WRX STi zit haar zoon David Jans (25). Wanneer het even kan rijdt hij, meestal met zijn moeder, een rally of drie per jaar. En dat van meet af aan met behoorlijke successen. Dit jaar wordt er met vertrouwen gestart in de Subaru, een auto die bekend staat om zijn betrouwbaarheid en prestaties onder alle omstandigheden. Zo werd er meteen tijdens de eerste wedstrijd van dit seizoen een top-tien klassering behaald. Zonder ervaring met het materiaal wel te verstaan. Het doel voor de beruchte Hellendoorn Rally is evenwel vooral finishen met een hoge klassering als eventuele bijkomende bonus.

woensdag 18 september

Deel dit bericht

Onne Verheul Nederlands Kampioen

Op 8 juni was in Neerijnen de kwalificatie voor de Hippiade (Nederlands Kampioenschap) mennen. Op deze natte en zeer winderige dag lukt het Onne Verheul, uit Klarenbeek uitkomend voor Deventer ’85 in Schalkhaar, niet zich direct te plaatsen voor de Hippiade. Hij stond wel als eerste reserve geplaatst. Gelukkig werd hij als nog opgeroepen om deel te nemen.

Dus afgelopen zaterdag werd zijn mooie 18 jarige schimmel Kompas Gerwin ingeladen om in Ermelo te gaan strijden in de vaardigheid klasse ZZ. De hoogste klasse die je kunt rijden.

Hij was die dag als een van de laatste deelnemers aan de beurt. Er stond een lang en uitdagend parcours op hem te wachten met 20 kegelpoorten. Er moest een gemiddelde snelheid gereden worden van 15 km/uur. Voor Onne was het twee menners gelukt om dit parcours binnen de tijd en foutloos af te leggen. Hij wist dus wat hem te doen stond. En in een zinderende rit legde hij het parcours foutloos af in 157 seconden. De maximum tijd stond op 162 seconden. Dit had hij dus perfect getimed.

Pas 2 uur later begon de barrage. Onne ging als laatste van zijn klasse van start. Zijn beide concurrenten hadden allebei een balletje laten vallen op oxer nummer 18. Onne wist dat hij foutloos en snel moest zijn om het kampioenschap weer op zijn naam te schrijven.

In een tijd van 92 seconden kwam hij foutloos over de finish en werd hij voor de derde keer Nederlands kampioen in de vaardigheid.

Kompas Gerwin werd door deze overwinning voor de 5de keer Nederlands Kampioen. Deze 18 jarige topper is al vanaf zijn 4de jaar in bezit van Onne Verheul en deed deze keer voor de 8ste keer mee aan de Hippiade. In die 8 keer werd hij 5 keer Nederlands Kampioen.

Je kunt je voorstellen dat Onne Verheul ontzettend trots is op deze mooi schimmel.

woensdag 18 september

Deel dit bericht

Programma Go Ahead Eagles Voetbalopleiding – zaterdag 21 september

Tweede Divisie A (15:00 uur, sportpark Voordorp, Utrecht)

Hercules O19 – Go Ahead Eagles O19

Tweede Divisie A (11:00 uur, sportpark Stadion Esserberg, Haren)

Be Quick 1887 O17 – Go Ahead Eagles O17

Eerste Divisie-laag (13:00 uur, sportpark Zuiderlaan, Twello)

Go Ahead Eagles O15 – Roda JC O15

Eerste Divisie-hoog (11:00 uur, sportpark Zuiderlaan, Twello)

Go Ahead Eagles O13 – FC Volendam O13

woensdag 18 september

Deel dit bericht

Go Ahead Eagles Soccer Camp bij SV Colmschate in herfstvakantie

Go Ahead Eagles organiseert tijdens de herfstvakantie een Go Ahead Eagles Soccer Camp voor jongens en meisjes van 6 tot en met 15 jaar. Het Soccer Camp vindt van maandag 21 tot en met woensdag 23 oktober 2019 plaats op het sportcomplex van SV Colmschate in Deventer. Alle trainingen van het driedaagse Soccer Camp zijn dagelijks van 9:00-15:00 uur.

Voetbalplezier vormt het belangrijkste uitgangspunt van het Go Ahead Eagles Soccer Camp bij SV Colmschate. Naast afwisselende en vernieuwende trainingsvormen, waaronder de Skill Games uit FIFA 20, staat een bezoek van eerste elftalspelers van Go Ahead Eagles op het programma. Na afloop mogen alle deelnemende kinderen hun eigen Go Ahead Eagles Soccer Camps-tenue houden en ontvangen ze een certificaat als blijvende herinnering aan het Soccer Camp.

Inschrijven voor het Go Ahead Eagles Soccer Camp bij SV Colmschate kan via www.ga-eagles.nl/soccercamps.

woensdag 18 september

Deel dit bericht

VZV – Fit & Fun Voorwaarts 27-21

Twello- De eerste uitwedstrijd van het seizoen naar het verre ’t Veld tegen VZV. Helaas reed Leen met de Happybus niet, maar hadden we Jos de buschauffeur die ons naar het noorden van Noord-Holland zou rijden.

Vorig seizoen is VZV als derde geëindigd in de kampioenspoule, en zij hebben een sterk en snel team op de been. Dat het pittig ging worden, dat was uitermate duidelijk, maar we waren optimistisch dat we het niet zomaar uit handen zouden geven en dat er wellicht een kansje in het vizier was. Na ruim twee minuten stond er echter al een 3-0 stand op het bord. Onze kansen werden in de aanval wel gecreëerd, maar niet omgezet in doelpunten. VZV had een sterke opbouwrij die er van afstand keer op keer in gooide. Lisa maakte na 5 minuten de eerste score voor ons, namelijk de 5-1. Vanaf dat moment kwam er verandering in ons spel. De dekking stond compacter en gretiger op de speelsters van VZV en in de aanval ging het lopen. We begonnen te scoren, mede dankzij snelle tegenaanvallen van Ellen en Alineke, en Lisa op de linkerkant die ze er in wist te krijgen. In de dekking werden schoten van VZV meermaals geblokt en verrichte Suzanne belangrijke reddingen. Langzaam kroop Fit & Fun Voorwaarts dichter bij VZV. Anderhalf minuten voor tijd kwamen wij dankzij Lisa op gelijke hoogte met 12-12, waarna ze vervolgens ook de 12-13 tegen de touwen jaste en hiermee klonk het rustsignaal.

Het was een mooie wedstrijd om te zien, dat we zelfs voor zouden komen te staan hadden wij van te voren niet zo gedacht. De tweede helft werd ook door Lisa geopend met een doelpunt, en Alineke maakte vervolgens de 13-15. Helaas liep vervolgens de aanval niet meer zoals in de laatste periode van de eerste helft. Een aantal kansen gingen mis, en aan de andere kant maakte VZV deze wel af. Zij namen al snel afstand van ons en kwamen na de 15-15 op een 19-15 voorsprong binnen enkele minuten. Hilke werd op de cirkel gevonden en maakte er 20-17 van, maar via snelle tegenaanvallen kregen wij er van VZV weer drie om de oren. Suzanne had nog enkele goede reddingen, en wij wisten inmiddels het net weer te vinden. Aniek maakte twee mooie doelpunten van afstand en Ellen vanaf de rechterhoek. Bij 23-21 volgde er een time out met nog 10 minuten te spelen. Na deze korte tijdsstop hebben wij helaas niet meer gescoord, waar VZV van afstand en via een break-out nog wel 4 wist te verzilveren. De eindstand was hierbij dan ook 27-21, dat aan de ene kant lichtelijk vertekend is, maar waar we wel trots op kunnen zijn.

We hebben geknokt tot de laatste seconden, en ondanks het verlies kunnen we wel trots zijn op het spel wat we hebben laten zien. Als we deze lijn voortzetten belooft het nog een mooi seizoen te worden. Volgende week zaterdag ontvangen wij om 20:00 uur de landskampioen van vorig seizoen, namelijk VOC uit Amsterdam.

woensdag 18 september

Deel dit bericht

Zozijn Truckersdag

Wilp- Op zaterdag 28 september wordt de jaarlijkse Truckersdag van Zozijn gehouden. Met een stoet van ruim honderd trucks, vrachtwagens, een touringcar en busjes voor het vervoer van rolstoelen, rijden de cliënten van Zozijn, Regio Oost Veluwe een tocht van ongeveer dertig kilometer door de gemeente Voorst.

Het geheel wordt weer begeleid door de politie en motorrijders van de Megafoon uit Twello. Om 14.00 uur is het vertrek vanaf Zozijn, landgoed De Lathmer.
De route gaat dit jaar via Wilp, Bussloo, Klarenbeek, Wilp-Achterhoek, Twello en ziet er als volgt uit: Via de Rijksstraatweg Wilp, Molenallee, Enkweg, Kneuterstraat, Breuninkhofweg, Bussloselaan, Deventerweg, Rijksstraatweg, Enkweg, Hooistraat, Klarenbeekseweg, Oudhuizerstraat, Polveenseweg, Hessenallee, Klarenbeekseweg, Hoofdweg, Broekstraat, Zutphensestraat, Sluinerweg, Ardeweg, Zwarte Kolkstraat, Tienmorgen, Zonnebergstraat, Leigraaf, Jupiter, Beethovenlaan, Maarten Tromplaan, HW Iordensweg en door Posterenk weer terug naar Zozijn. De verwachting is tussen 15.30 en 16.00 uur terug te zijn.
De cliënten die mee mogen vinden het fantastisch wanneer er veel mensen langs de route staan, want zwaaien dat doen ze graag.

woensdag 18 september

Deel dit bericht

De Kleine Wereld 50 jaar

Twello- Op 19 augustus 1969 is basisschool De Kleine Wereld van start gegaan aan de Kortenaerstraat in Twello. Kort daarna is men gestart met de bouw van een nieuwe school aan de Maarten Tromplaan. In oktober 1971 was de bouw gereed en is De Kleine Wereld samen met de kleuterschool Het Hummelhonk verhuisd naar het nieuwe pand. In 1991 heeft er nog een grote verbouwing plaatsgevonden. Na 46 jaar Maarten Tromplaan was het tijd om te verhuizen naar de Bredeschool De Fliert aan het Jachtlustplein. Een modern duurzaam schoolgebouw waar we het onderwijs anno 2019 goed vorm kunnen geven.

De Kleine Wereld nu: Daltonschool i.o.
Op De Kleine Wereld willen we kinderen nieuwsgierig maken naar alles wat er om hen heen gebeurt. Door betekenisvol onderwijs en boeiende instructies dagen we kinderen uit om te leren. In onze uitdagende en rijke leeromgeving wordt ieder kind geprikkeld om antwoorden te vinden op leer- en ontwikkelingsvragen, gebruik makend van zijn of haar eigen kwaliteiten. We doen daarbij een beroep op de eigen verantwoordelijkheid en zelfstandigheid van het kind, en willen elkaar daarin inspireren en stimuleren. Het team werkt vanuit één pedagogische visie, vol passie aan het realiseren van één doorgaande lijn van 4 tot 13 jaar. Wij doen dit op basis van de 5 Dalton kernwaarden; samenwerken, verantwoordelijkheid, zelfstandigheid, doelgerichtheid en reflectie. Wij gunnen elk kind een onvergetelijke basisschooltijd en zien het daarna vol vertrouwen de grote wereld in gaan.

Feest
Vrijdag 13 september waren alle kinderen welkom op de 50ste verjaardag van de school. Iedereen kwam prachtig verkleed naar school. Ridders, prinsessen, piraten, rock&roll, robots, streetdancers en kinderen afkomstig uit de oertijd. O.l.v. het muziekspektakel “De Klankenkaravaan” maakten de kinderen een muzikale reis naar het verleden. Professor Max en zijn assistent Chris bedienden de tijdmachine en lieten ons genieten van prachtig optredens van alle groepen.

Cadeautje
Wie jarig is trakteert! Alle kinderen hebben een fietsbel gekregen met daarop het nieuwe logo van de school.

Reünie oud-leerkrachten
Het is de feestcommissie gelukt om bijna alle leerkrachten die vanaf 1969 op De Kleine Wereld hebben gewerkt, op te sporen. Zaterdagmiddag 14 september hebben zij een kijkje genomen in de nieuwe school en vele herinneringen opgehaald.

Afscheid juf Mirjam
Tijdens al deze festiviteiten is er afscheid genomen van juf Mirjam Simonis. Zij is ruim 31 jaar werkzaam geweest op De Kleine Wereld. Een zeer betrokken leerkracht met oog voor het kind. Zij is door alle kinderen in het zonnetje gezet en mag gaan genieten van al haar vrije tijd.

woensdag 18 september

Deel dit bericht

Testvliegtuig Cessna Skymaster voor onderzoek naar elektrisch vliegen aangekomen op Teuge Airport

Teuge- Onder grote belangstelling is vrijdagmiddag 6 september het testvliegtuig Cessna Skymaster aangekomen op Teuge Airport. DEAC, het Dutch Electric Aviation Centre, gaat het toestel inzetten voor onderzoek naar hybride elektrisch vliegen. Elektrisch vliegen is een van de mogelijke oplossingen voor de verduurzaming van de luchtvaart, met als belangrijkste voordelen schoner, stiller en zuiniger. Nederland wil graag binnen Europa vooroplopen op het gebied van hybride elektrisch vliegen. Samen met kennis- en onderzoeksinstellingen en bedrijfsleven werkt de overheid aan het Actieprogramma Hybride Elektrisch Vliegen, gericht op grote en kleine luchtvaart en de grondgebonden operaties. Dit initiatief van DEAC draagt hieraan bij.

Cessna Skymaster

Het testvliegtuig van DEAC is een Cessna 337F Skymaster uit 1972 met voorlopige registratie N4207X. Het toestel is zeer geschikt voor elektrificering, omdat het twee motoren in lijn heeft. Na een eerste uitgebreide serie grond- en vliegproeven wordt in eerste instantie de achterste motor vervangen door een elektrische, zodat er sprake is van een hybride aandrijving. Het onderzoek dat samenhangt met het elektrificeren van de Skymaster gebeurt door studenten en medewerkers van de Technische Universiteit Delft en het Deltion College Zwolle.

DEAC

Om elektrisch vliegen te stimuleren hebben Teuge Airport en de Cleantech Regio begin dit jaar, met ondersteuning van TU Delft, Hogeschool van Amsterdam, ROC Deltion Zwolle en verschillende luchtvaartbedrijven, DEAC opgericht. Ook de provincie Gelderland ondersteunt DEAC. DEAC richt zich als landelijk kenniscentrum op de General Aviation (kleine luchtvaart). Het is echter de verwachting dat de ontwikkelde kennis, op termijn, ook toepasbaar is voor de grote luchtvaart. Het elektrificeren van de Cessna Skymaster is een van de taken van DEAC. Studenten van de Hogeschool van Amsterdam kijken ook naar wat de komst van elektrische vliegtuigen betekent voor regelgeving, vliegtuigonderhoud en infrastructuur op vliegvelden.

Kijk voor meer informatie op www.deac-teuge.nl.

woensdag 11 september

Deel dit bericht

Nieuwe stijl Parktoernooi TC De Schaeck zeer geslaagd

Twello- Zou jij je opgeven voor een tennistoernooi, wanneer het een verrassing is met wie je een team vormt? Maar liefst 44 tennissers deden het bij TC De Schaeck. Zij hebben op het vernieuwde Parktoernooi in drie dagen 38 wedstrijden gespeeld. En dat, terwijl de tennissers voorafgaand aan het toernooi nog niet wisten met wie zij de dames- of herendubbel zouden gaan spelen. Een aantal dagen voor het toernooi werden de speelpartners aan elkaar gekoppeld op basis van hun actuele ranking. Hierdoor ontstonden er verrassende nieuwe koppels die samen de strijd aangingen in hun dames- of herenpoule.

Bij de senioren was het erg spannend, waarbij in de meeste poules pas in de laatste ronde het kampioenschap bepaald werd. Uiteindelijk gingen Chantal IJsseldijk & Marloes Meijer, Hanneke van Dellen & Anouk Enthoven er als ranking dames poulewinnaars met de prijs vandoor. In de herenpoules waren dit: Hans Maalderink & Koen Vosmeijer, Fred Hilgeman & Ronald Peters en Martijn Kamphorst en Ronald Schotanus. Ook de jeugd heeft aan het Parktoernooi van TC De Schaeck meegedaan. Voor de jeugd in de categorie Geel hebben de kinderen erg enthousiast in dezelfde verrassende opzet gespeeld, met wisselende combinaties. De jongere deelnemers in de categorie Rood en Oranje, hebben wel om de individuele clubkampioenen gespeeld. Bij de jeugd Rood is Elin te Koppele als nummer 1 geëindigd, net voor Daan Mus als nummer 2. In de jeugd Oranje is Twan te Koppele de clubkampioen geworden, en Imke Treuren de nummer 2.

Bij de jeugd Geel heeft Femke van der Meer de meeste punten verzameld, net voor Stijn Mus die als 2e geëindigd is.

woensdag 11 september

Deel dit bericht

Het gaat weer los op het festivalterrein bij de muziektent in Terwolde

Terwolde- Lange biertafels, gevulde bierpullen, Duitse versnaperingen, gezelligheid en muziekkapellen. Dweilorkest de Graapendaelers uit Terwolde heeft weer alles uit de kast getrokken om ook de vierde editie van het Terwolds Oktoberfest tot een groot succes te maken.

Het Oktoberfest

Ook in Nederland is het van origine jaarlijkse volksfeest uit Duitsland een bekend bierfeest geworden. In 2016 hebben de Graapendaelers dit evenement naar Terwolde gehaald en is het alweer een aantal jaren een vaste traditie om op de vierde zondag in september het Oktoberfest te vieren. Hoewel de naam anders doet vermoeden begint het officiële feest in München op de eerste zaterdag na 15 september om stipt 12:00 uur en eindigt op de eerste zondag in oktober.

Het Programma

Ook deze editie staat in het teken van gezelligheid en veel, heel veel muziek. De Graapendaelers hebben weer een programma neergezet waarbij de bezoeker gewoon niet stil kán blijven zitten. Volgens traditie wordt het weer een middag van lekker inhaken en meezingen met de muzikanten. Een vaste gast inmiddels zijn de Iesselbloazers. Een enthousiaste groep muzikanten van bevriende vereniging VIVO uit Veessen. Tijdens de voorafgaande drie jaar heeft dit dweilorkest laten zien dat zij weten wat een feestje bouwen is. De Deurbloazers Daeventer, de Slanina Cesta Musikanten uit Voorst en natuurlijk de Graapendaelers maken het programma helemaal compleet. Thema’s van deze editie zijn om 15:00 uur het Tiroler Uurtje en vanaf 16:00 uur de Apres Ski. Voor de echte volhouder is er van 19:00 uur tot 20:00 uur nog de Afterparty, verzorgt door discoteam Juanita, om de dag in stijl af te sluiten.

Het Oktoberfest is op 22 september op het festivalterrein rondom de muziektent van Terwolde. De eerste bierglazen worden gevuld om 15:00 uur en de toegang is gratis.

woensdag 11 september

Deel dit bericht

Muskusrattenbestrijding

Oene- Op woensdag 18 september a.s. zal er een lezing worden gegeven door Lambertus van Diermen, afdeling muskusrattenbeheer van het Waterschap, in het Cultuur Historisch Museum Oene, Houtweg 14 te Oene. Wat is het probleem met de uitheemse, over Europa uitgezworven, charmante donkerbruine muskus- en beverratten? Het zijn geduchte gravers. De dijken en oevers moeten het ontgelden, want daarin graven ze bij voorkeur hun hol met een gangenstelsel erheen. Ze zijn verzot op waterplanten en hele rietkragen vreten ze op, waardoor de oevers gaan afkalven en inzakken. Dat leidt tot kostbare herstelwerkzaamheden. Het opsporen en vangen van muskusratten is een vak apart en vindt met de grootste zorgvuldigheid plaats. De spreker zal hierop ingaan in de vorm van een presentatie met plaatjes en filmpjes. Het belooft een interessante avond te worden. De inloop is om 19:00 uur en de lezing begint om 19.30 uur. Koffie en thee met iets lekkers erbij staan klaar. De toegang is vrij, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Er is volop gratis parkeergelegenheid.

woensdag 11 september

Deel dit bericht

Aankomend weekend Dorpsfeest Teuge!

Teuge- Het begint weer te kriebelen in Teuge. De tent staat, de bar is geïnstalleerd en het podium opgebouwd. Resten nog de laatste puntjes op de spreekwoordelijke ‘i’ waar momenteel hard aan gewerkt wordt en een paar nachtjes slapen en dan barst aankomend weekend weer drie dagen lang het Dorpsfeest Teuge los!

Nieuw: jeugdcategorie vliegtuigschieten

Vrijdagavond begint het feestweekend met het Vliegtuigschieten. Het is altijd weer spannend wie de nieuwe schutterskoning of -koningin zal worden want het vliegtuig geeft zich meestal niet zomaar gewonnen. Daarnaast is er dit jaar naast de felbegeerde titel van schutterskoning of -koningin nog een prijs te verdelen want voor het eerst is er een jeugdcategorie bij het Vliegtuigschieten. Kinderen vanaf 10 jaar mogen -onder begeleiding van een ouder- meedoen. Lijkt je dat gaaf? Kom dan rond de klok van 18.00 uur naar de feesttent en schrijf je in. Na al het geknal kunnen de winnaars hun zege vieren in de feesttent waar de band Steam het weekend muzikaal zal aftrappen.

Online kaartverkoop

Zaterdagmiddag zijn de kinderen uit Teuge en omgeving vanaf 14.00 uur welkom om hun feestje te vieren tijdens de kindermiddag en daarna zal ’s avonds naar verwachting traditioneel het dak er weer af gaan want in Teuge weten ze wel hoe je een feestje moet bouwen! Zorg dat je erbij bent en haal nog snel je toegangskaarten bij een van de verkooppunten (S.J.W. Peco, Café De Groot in De Vecht of Boekhandel Oonk in Twello) of maak het jezelf nog makkelijker en koop je kaarten online via https://www.ticketkantoor.nl/shop/teuge2019. Wacht niet te lang want de kaartverkoop raakt de laatste week altijd in een stroomversnelling en op=op! Iedereen van 14 jaar of ouder is welkom maar vergeet je identiteitsbewijs niet want er wordt zoals altijd streng gecontroleerd op leeftijd en vanzelfsprekend wordt er geen alcohol verkocht aan mensen onder de 18 jaar. De band Lead staat deze avond op het podium en zal er samen met DJ Sander ongetwijfeld een supergaaf feest van gaan maken!

Peco’s Mudder VET run

En dan tenslotte het programma voor de zondag. Waar er normaal tijd is van rustig bijkomen en uitbrakken in de ochtend is van dat alles dit jaar geen sprake. Want al om 11.20 uur hebben de eerste jonge deelnemers de primeur met de start van de eerste editie van de Family Mudder VET Run, in de middag gevolgd door de volwassenen tijdens de 5 km en 10 km afstanden van Peco’s Mudder VET Run! Geen capriolen met een karretje boven het water zoals bij Ter land, ter zee en in Teuge dus maar een sportieve strijd op een off-road parcours met obstakels. Wil je meedoen? Kijk dan op de website van Peco, www.sjwpeco.nl, of er nog een startplek beschikbaar is. Het is uiteraard in ‘Peco stijl’ dus aan muziek, eten en drinken zal het zowel deelnemers als publiek niet ontbreken. Na dit spektakel gaat het feestgedruis non-stop verder met de band Super Sundays en DJ Sander die er gezamenlijk een knalfeest van zullen maken!

woensdag 11 september

Deel dit bericht

Gezonde broodjes, soep en wandelen

Klarenbeek- Wie heeft er zin in een gezonde maaltijd met diverse broodjes gevuld met kaas, vlees, vis of vegetarisch met veel gezonde groente. Of een heerlijk geurende kom met verse eigen gemaakte soep waar een keuze is uit vegetarische soep of groentesoep met ballen. Met behulp van een club enthousiaste vrijwilligers wordt de lunch verzorgd waar iedereen hartelijk welkom is.

Iedere eerste en derde woensdag van de maand wordt er een wandeling georganiseerd vanaf het MFC. De wandeling start om 9.30 uur. Dus wanneer u ook nog gezonde trek wil krijgen dan kunt u eerst komen wandelen om daarna aan te schuiven aan de rijk gevulde tafels met broodjes en verse soep.

Tijdens de lunch is alle ruimte om elkaar te ontmoeten, de laatste nieuwtjes uit het dorp of streek uit te wisselen. De lunch, die plaatsvindt in het MFC is iedere keer weer een groot succes. Voor het wandelen hoeft u zich niet op te geven. Voor de lunch is aanmelden wel noodzakelijk zodat iedereen van de heerlijke broodjes en soep kan genieten.

Wandelen start 9.30 uur vanaf het MFC. Lunch is om 11.30 uur. Aanmelden voor de lunch kan tot vrijdag 13 september via 06-12260021 of mail inloop@mfcklarenbeek.nl

woensdag 11 september

Deel dit bericht

Filmavond in bibliotheek Twello

Twello- De Week van de Alfabetisering komt er weer aan. Van 9 tot en met 15 september zet Stichting Lezen & Schrijven een geletterde samenleving op de kaart. Op zoek naar aandacht voor een leven lang leren en ontwikkelen.

Filmavond

Taalhuis Brummen & Voorst houdt in de themaweek een filmavond. Op donderdag 12 september kun je zien hoe de 59-jarige Daniel Blake vastloopt in de bureaucratie en online hulpeloosheid die hem tendeel vallen als hij voor het eerst in zijn leven hulp nodig heeft van de staat. De meubelmaker is ziek en kruist het pad van Katie, een alleenstaande moeder met twee jonge kinderen. Haar enige kans op ontsnappen aan een hostel voor daklozen is verhuizen naar een flat 450 kilometer verderop. Daniel komt naast haar staan en samen gaan ze de strijd aan. In niemandsland, gevangen in de bureaucratische rompslomp van het hedendaagse Groot-Brittannië.

Inleiding

Voorafgaand aan de film geeft taaldocent Caroline Sparenburg een korte introductie over het signaleren van laaggeletterdheid en het doorverwijzen naar de juiste instanties. De film sluit aan bij de realiteit die zij in haar dagelijkse werk tegenkomt.

Praktische informatie

De film draait op donderdag 12 september in Bibliotheek Twello. Aanvang is 19.30 uur. Toegang is gratis, aanmelden is niet nodig. Voor meer info zie www.bibliotheekbrummenvoorst.nl

woensdag 11 september

Deel dit bericht

“Band of Brothers’ winnaar van Welsum Open Beach Volleybaltoernooi

Welsum- Afgelopen zondag (1 september) vond voor de derde maal het Welsumse Open Beach Volleybaltoernooi plaats. Een klein, gezellig toernooi dat gespeeld wordt op de twee beachvelden van de Sportvereniging Welsum. In totaal streden er acht teams om de overwinning waarbij de teams bestonden uit zowel geoefende als ongeoefende volleybalspelers en speelsters. De finale werd gespeeld tussen de teams ‘Band of Brothers’ en ‘Strandklappers’. Het was een spannende ontknoping van een leuk toernooi waarbij het team ‘Band of Brother’ als winnaar uit de strijd naar voren kwam.

woensdag 11 september

Deel dit bericht

Sportprogramma 13 tot 15 september

CCW ’16

Zondag 15 september

Bekerwedstrijden

14.00 Apeld Boys 1 - CCW 1

10.00 CCW 2 – Turkse Kracht 2

10.30 Activia Vr.1 - CCW Vr.1

13.00 CCW Vr.2 – Colmschate Vr.1

Zondag 15 september

Olde Leeuwenbargtoernooi CCW

09.30 CCW zond. 3 – Voorwaarts 10

10.30 CCW zat.3 – Voorwaarts 12

11.30 CCW zat 3 – Helios 3

Teuge

Zaterdag 14 september

15:00 Teuge 1 - SEH 1

12:00 Veensche Boys 3 - Teuge 2

14:30 Teuge 3 - Apeldoorn 7

14:30 VIOS V. 5 - Teuge 4

14:00 Klarenbeek 3 - Teuge 5

Terwolde

Zondag 15 september

14.00 Orderbos 1 – Terwolde 1

11.30 Terwolde 2 – Overwetering VE1

Twello

Zaalvoetbal

Vrijdag 13 september

19.30 Twello 3 – Klarenbeek 1

20.30 Twello 5 – Helios 1

Elders

18.30 Atik 1 – Twello 2

21.00 Voorst 1 – Twello 1

Veldvoetbal

Donderdag 12 september

20.00 Twello 1 – Terwolde 1

Zaterdag 14 september

14.45 Gr.Wit 5 – Twello 2

Zondag 15 september

14.00 Lettele 1 – Twello 1

VenL

Vrijdag 13 september

Zaalvoetbal Vrouwen

20:45 VIOS V. 1 - V en L 1

Zondag 15 september

10:00 V en L 2 - Voorwaarts T 7

14:00 Voorst 1 - V en L 1

Vrouwen

11:00 SJO Oeken/Brummen 1 - V en L 1

woensdag 11 september

Deel dit bericht

Uitslagen Oortveldruiters

Empe- In de vakantieperiode zijn enkele combinaties actief geweest met het rijden van wedstrijden. Zo reed Marcella Arends met Vienna voor het eerst in de klasse M1 en behaalde daar verschillende winstpunten en viel soms zelfs al in de prijzen. Dan is er een nieuwe combinatie, Michaëla van Leeuwen, zij rijdt met Radu in de klasse B en heeft daarin haar eerste winstpunten behaald. Brenda Xhofleer is inmiddels ook alweer een klasse hoger gestart met Fleur en heeft nu in de klasse L2 ook haar eerste winstpunt binnen. Sophie Buis sprong met Larienshof Dito (voorheen Veyron) in de klasse BB cat. DE naar de 2e prijs met 76 stijlpunten. Corine Smies mocht op de Nederlandse kampioenschappen starten met J’Adore in de klasse B. Drie juryleden beoordeelden haar proef met 188, 192 en 200 punten, daarmee werd ze 21ste.

woensdag 11 september

Deel dit bericht

Oud prof en huidig talent enthousiast over Olympia’s Tour

REGIO.- Oud prof wielrenner Henk Lubberding en huidig talent Bram Leerkes zijn beiden enthousiast over de Olympia’s Tour die op 18 oktober in de gemeente Voorst door hun dorp loopt.

Henk Lubberding: door mijn straat, hoe bijzonder vind ik dat!

Henk Lubberding vertelt enthousiast: “De Olympia’s Tour door de straat waar ik woon! Hoe bijzonder vind ik dat, want voordat ik prof werd was Olympia´s Tour dè koers in Nederland. Alle nationaliteiten deden mee. Ik zelf reed destijds in 1976 voor de paarse brigade van Erp Tegels uit Brabant”.

De Olympia’s Tour wordt dit jaar door de gehele gemeente Voorst gereden. Henk Lubberding: “Een prachtig visitekaartje voor zowel de gemeente Voorst als de provincie Gelderland. Olympia´s Tour heeft het de afgelopen jaren erg moeilijk gehad. Gelukkig konden ze het hoofd boven water houden, want deze koers is te belangrijk voor de renners in aanloop naar de profs. Ik wens de gehele organisatie veel succes toe en natuurlijk de renners een sportieve strijd!”

Bram Leerkes: te gek dat ik hier in Twello het startsein mag geven!

Bram Leerkes is een talentvolle wielrenner uit Twello in de categorie ‘junioren eerste jaars’ voor wegwielrenners. Bram startte zijn wielercarrière op 8 jarige leeftijd in categorie 2. In de volgende categorieën liet hij een constante groei zien en fietste hij zich regelmatig in de prijzen. En ook in het tijdrijden is Bram succesvol. Helaas kwam hij dit jaar, tijdens de driedaagse van Roden, onfortuinlijk ten val en verbrijzelde hij zijn sleutelbeen en brak hij zijn pols. Zijn herstel verliep gelukkig zeer voorspoedig na twee operaties. En Bram heeft alweer een aantal koersen gefietst. Voor zijn tweede jaar bij de junioren heeft Bram gekozen voor een overstap van het Merida Adelaar Development Team uit Apeldoorn naar Willibrord Wil Vooruit in Rucphen, zodat hij zich verder kan ontwikkelen naar een mogelijke profcarrière. De weg naar de top is lang en vergt ook voor Bram heel veel toewijding en energie, maar dat alleen is niet voldoende. Daarom heeft hij voor het materiaal een aantal sponsoren: Profile Hafkamp Twello, Guido en Willem Berends en hoveniersbedrijf Isidorushoeve. Mede door deze ondernemers kan hij op hoog niveau presteren. De verwachting is dat Bram Leerkes in de toekomst nog veel van zich laat horen: “Ik vind het te gek dat de Olympia’s Tour door de gemeente Voorst trekt en ik hier in Twello het startsein mag geven. Ik hoop over een paar jaar zover te zijn, dat ik zelf aan de Olympia’s Tour mee kan doen, dat is wel mijn streven!”, aldus een enthousiaste Bram Leerkes.

woensdag 11 september

Deel dit bericht

Wandel of hardlopen op Bussloo

Bussloo- Bussloo is een van de mooiste recreatiegebieden in Nederland en bij uitstek geschikt om te wandelen en hardlopen. Op zondag 13 oktober wordt er weer een Rondje Thermen Bussloo gehouden, waar wandelaars en hardlopers hun hard op kunnen halen. Er is de keuze uit vier verschillende afstanden: 5, 7,5, 10 en 15 kilometer.

Iedere deelnemer ontvangt een fraai “Rondje Bussloo” aandenken. Wat dat wordt is nog een verassing. Daarnaast ontvangt iedere deelnemer een saunavoucher van Thermen Bussloo voor een dagje gratis entree. Meer informatie en inschrijven doe je online via www.rondjethermenbussloo.nl.

Doe mee voor stichting Beat Batten!

Stichting Beat Batten zet zich in voor onderzoek voor kinderen met de ziekte Batten. De ziekte van Batten (Batten Disease) is de benaming voor een groep erfelijke stofwisselingsziekten die vrijwel uitsluitend voorkomt bij kinderen. In Nederland wordt 1 op de 50.000 kinderen getroffen door Batten. Wereldwijd is dat 1 op de 25.000 kinderen en er is op dit moment nog geen genezing mogelijk! Wij vinden het mooi om iets terug te doen voor de maatschappij en koppelen daarom ons evenement graag aan deze bijzondere stichting.

Je kunt direct een donatie doen aan de stichting, of zelf een actie starten als jij meeloopt met het Rondje Thermen Bussloo op 13 oktober. Je kunt dan mensen in jouw omgeving te vragen om jou weer te sponsoren! Zo loop je al je kilometers daadwerkelijk voor een heel goed doel! Ga naar www.inactievoorbeatbatten.nl om mee te doen!

woensdag 11 september

Deel dit bericht

Fit & Fun Voorwaarts – V&L 30-30

Twello- Het was eindelijk zover, de eerste competitiewedstrijd van het seizoen. Niet zomaar een wedstrijd maar het debuut in de eredivisie. Na ruim een maand voorbereiding met flinke conditietrainingen, mentale trainingen, goede en slechte oefenwedstrijden waren de meiden er klaar voor.

Ondanks dat het klompenfeest was, was de tribune goed gevuld. Ook de supportersvereniging was weer aanwezig met trommels en muziek. Om 20:00 floten de scheidrechters de wedstrijd aan. V&L wist de score te openen maar al gauw wist Lisa ook het eerste doelpunt te maken voor Voorwaarts. De eerste paar minuten gingen gelijk op tot een score van 4-4. Daarna pakte Voorwaarts de leiding. Alineke wist mooi vanaf de hoek te scoren, Ellen scoorde met een snoeihard afstandsschot, Hilke liep een hele snelle break en Daimy schoot een penal strak in de hoek. Na goed uitgespeelde aanvallen was de stand 16-9. Bij V&L wist de nummer 14 vaak te scoren vanaf de opbouwrij. Vlak voor rust hadden wij een dipje en werd elk foutje afgestraft waardoor V&L dichterbij kwam. De ruststand 18-16. Omdat we geen grip konden krijgen op een speelster van V&L gingen we in de tweede helft iets anders spelen. In het begin liep dit een beetje stroef. Na 8 min spelen kwam V&L op gelijke hoogte 22-22. Wij maakten foutjes en kwamen een paar keer in ondertal. V&L weet hier goed gebruik van te maken. De nummer 9 wist het doel achter elkaar te vinden. Stand 24-27. In de slotfase bleven we knokken en werkte keihard in de verdediging. Ook aanvallend speelden we het goed uit en konden zo de stand weer gelijk trekken 27-27. De spanning was te merken in het veld met fouten aan beide kanten. Met nog 10 sec op de klok schoot Lisa op de paal. Dit bracht de eindstand op 30-30. Het eerste punt inde eredivisie was een feit. Volgende week 14 september uit in ’T Veld tegen VZV om 19:00 uur. Uiteraard zal de Happybus weer rijden dus geef je op.

woensdag 11 september

Deel dit bericht

Clubkampioenschap afdeling Biljart

Klarenbeek- Op vrijdagavond 6 september werd het clubkampioenschap van de afdeling Biljart gespeeld.Tevens was dit de opening van het nieuwe biljartseizoen 2019-2020. Bij de biljartafdeling van S.C. Klarenbeek wordt op vier verschillende avonden in competitieverband gebiljart. Van iedere avond is er aan het einde van het seizoen een avondwinnaar. Deze vier spelers mogen dan meedoen voor het clubkampioenschap.

Dit keer waren het respectievelijk van de maandag Erik Hutten (62 car.), dinsdag Tonnie Wansink (33 car.), woensdag Tonnie Bouwmeester (31 car.) en donderdag Gerard KleinKalvenhaar (26 car.).

De spelers speelden allemaal een keer tegen elkaar, dus ieder drie partijen.

Aan het eind van de avond was duidelijk dat Gerard het sterkst uit de strijd kwam: hij won alle drie partijen en werd hiermee overtuigend clubkampioen.

Tonnie Wansink won er twee van de drie en werd hiermee tweede, Erik won één keer en werd derde en Tonnie Bouwmeester werd vierde.

Naast het competitieverband op de avonden, wordt er ook nog een recreantencompetitie gespeeld:

KNBB District Stedendriehoek, dagbiljarten. Aan deze competitie doen dit seizoen inmiddels vier teams van S.C. Klarenbeek mee.

Mocht u ook zin hebben om eens te biljarten informeer dan gerust een keer bij de afdeling Biljart.

woensdag 11 september

Deel dit bericht

Beachclub Klarenbeek succesvol op het strand van Scheveningen

Klarenbeek- Na het tweede seizoen trainen op de beachvelden van Klarenbeek, stond in het weekend van 24/25 augustus het Beachtennistoernooi in Scheveningen op het programma. Vier teams van Beachclub Klarenbeek deden mee in verschillende klassen en onze trainster Marjolein stond zelfs op het veld van het NK Beachtennis! Het was een warme, sportieve en spannende dag, met een top resultaat voor twee teams:

Ron en Rob, hebben de eerste plaats behaald in de heren-klasse en Eline en Ron mochten, na een spannende wedstrijd op het centre court (supertiebreak!), ook het goud omhangen!

Wij zijn uiteraard super trots op deze resultaten en kijken alweer uit naar de volgende zomer!

Beachtennis een keer proberen? Wij starten ieder jaar in mei onze lessen, stuur t.z.t. even een mail en meld je aan voor een (gratis) proefles!

woensdag 11 september

Deel dit bericht

Nummer 12 terug bij de Eagles-supporters

Na een kortstondig avontuur op de rug van Martijn Berden is nummer 12 terug bij de supporters van Go Ahead Eagles. Daarom verloot Berden samen met zijn teamgenoten zijn officiële wedstrijdshirts. Op elk kanaal (Facebook.com/GAEagles, Twitter.com/GAEagles, Instagram.com/GAEagles en de App) één.

De winnaars van de vier shirts worden op woensdag 11 september bekend gemaakt op verschillende kanalen van de club. Wil jij nou als eerste weten wanneer Go Ahead Eagles wéér een winactie heeft? Download dan de vernieuwde officiële Go Ahead Eagles App, die te vinden is in zowel de Play Store als de Apple Store. Dan blijf je dagelijks op de hoogte van al het nieuws rondom Go Ahead Eagles!

woensdag 11 september, foto door Erik Pasman

Deel dit bericht

Druk weekend in Dorpskerk Twello

Twello- Het komende weekend is er van alles te beleven in de Dorpskerk van Twello. Allereerst is de kerk op zaterdag 14 september geopend vanwege de Open Monumentendagen 2019. Van 10 tot 16 uur kunt u in de kerk terecht. Vrijwilligers ontvangen u en geven u informatie over het gebouw. Ook zal het orgel bespeeld worden. Het thema is dit jaar: Plekken van plezier.

Dat thema wordt onmiddellijk de volgende dag zichtbaar. Op zondag 15 september vanaf 10.00 uur is namelijk de startzondag van de Protestantse Gemeente Twello. De zomer is bijna voorbij en het nieuwe kerkelijk seizoen gaat van start. ‘Nieuwe ronde, nieuwe kansen’, is dan het thema. Dat klinkt als meedoen aan het Rad van Avontuur. Dat is ook wel een beetje het geval. Er zijn veel mogelijkheden om aan te haken bij activiteiten die het komende seizoen vanuit de kerk worden georganiseerd. Een greep daaruit: Iedere maand wordt er onder het motto ‘Aan tafel’ een gezamenlijke maaltijd georganiseerd in Irene (naast de Dorpskerk). Iedereen is daar hartelijk welkom (wel even aanmelden). De oecumenische werkgroep Bezinning en Inspiratie Twello organiseert bijeenkomsten over allerlei boeiende onderwerpen, zoals een avond over: vrouwenwijsheid in de Joodse mystiek, rouwverwerking, de sacrale dans, enz. Er zijn diverse gespreksgroepen: 40+, tafelgesprekken, gesprekken voor ouderen (in het Grotenhuis)

Daarnaast zijn er natuurlijk de wekelijkse kerkdiensten op zondagmorgen om 10 uur. Daarbij worden kindernevendiensten gehouden voor kinderen in de basisschoolleeftijd, kind-op-schootdiensten voor de allerkleinsten en voor tieners is er de Kelderkerk. Kortom: net als in een Rad van Avontuur zijn er allerlei kansen om mee te doen. Op de website www.pkn-twello.nl is alle informatie te vinden.

Komt u naar de startzondag, neem dan één exemplaar gewassen groente mee. Daarvan wordt een lekkere soep klaargemaakt. Na de dienst zijn er op deze startzondag in gebouw Irene naast de kerk namelijk allerlei activiteiten voor jong en oud, die worden afgesloten met een gezellige lunch. De Dorpskerk is zo met recht een Plek van plezier en dat sluit naadloos aan bij het thema van de Open Monumentendagen.

woensdag 11 september

Deel dit bericht

Geslaagde klompenfietstocht

Twello- Op zondag 8 september is als onderdeel van het Klompenfeest de Klompenfietstocht verreden. Net als in voorgaande jaren was dit wederom een groot succes.

Zowel de 20km tocht als de 30km rit waren beiden zeer in trek.

Uiteraard speelde het mooie weer een belangrijke rol om van deze fietstocht een succes te maken.

In totaal hebben 226 fietsers meegedaan. Aan de 20km tocht deden 103 personen mee en aan de 30 km tocht maar liefst 123.

Het aantal scootmobielen betrof 26 stuks, waarvan nagenoeg alle voor rekening kwam van de zeer actieve scootmobielgroep ‘de Stokvisrijders’ uit Deventer. Zij vertrokken als laatsten onder enorm geclaxonneer en muziek. De stemming was niet meer kapot te krijgen.

Degenen die zich op tijd hadden ingeschreven waren verzekerd van een goodiebag, gesponsord door Jumbo Binnendijk in Twello.

Door de Stichting Klompenfeest kregen de deelnemers koffie cq thee aangeboden bij Brodazz, naast Middelburg. Deze locatie werd erg op prijs gesteld, gezien de ligging en het (bijna) vakantiegevoel dat je daar krijgt.

De tocht werd beëindigd bij snackbar Kokkie aan de Molenstraat waar elke deelnemer nog van een heerlijk ijsje kon genieten.

In een aantal gesprekken met enkele deelnemers kwam duidelijk naar voren dat men genoot van de mooi uitgezette route en dat de beschrijving duidelijk was. Een compliment aan de organisatie was dan ook op zijn plaats.

Deze fietstocht blijkt voor herhaling vatbaar te zijn en de organisatoren kunnen zich alvast gaan voorbereiden op mooie routes voor het Klompenfeest volgend jaar.

woensdag 11 september

Deel dit bericht

Werkgroep: Verder met Voorst zoekt woningbehoefte uit

Voorst- Alle bewoners van dorp Voorst, Appen, Gietelo, De Halmen, Voorster Klei, Empe en Klein Amsterdam wordt gevraagd mee te doen aan een korte enquête Vanaf 4 september staat op www.woneninvoorst.nl een enquête om de woningbehoefte in dorp Voorst en omgeving in kaart te brengen.

Volgens een onderzoek van IJsseldal Wonen in april dit jaar werd aangegeven dat in dorp Voorst de komende 10 à 15 jaar nauwelijks of geen woningbehoefte is.

Als de gemeente deze conclusie overneemt komt er in de komende 10-15 jaar geen woningbouw in het dorp Voorst.

De werkgroep, een initiatief van Voorster Belang, Stichting Dorpshuis Voorst, Ondernemersvereniging Voorst, CV Circus Voorst en de Woonzorgcoöperatie Voorst en Omgeving, willen middels dit onderzoek de Gemeenteraad overtuigen dat er wel degelijk woningen moeten komen in het dorp.

De werkgroep vraagt iedereen deze enquête in te vullen, ook als u/je niet wilt verhuizen. Het kost ongeveer vier minuten van uw tijd.

Mocht uit het onderzoek blijken dat er woningen nodig zijn dan heeft de gemeente Voorst al aangegeven hieraan hun medewerking te verlenen.

Het formulier staat op www.woneninvoorst.nl

woensdag 11 september

Deel dit bericht

Seniorenvoorstelling in de Multizaal tijdens het Klompenfeest een groot succes

Twello- De seniorenvoorstelling op zaterdagochtend tijdens het Klompenfeest was een groot succes. Bijna 200 personen genoten van het optreden van de Neighbour Sisters. De voorstelling werd voor de eerste keer georganiseerd in de Multizaal van Jachtlust.

De seniorenvoorstelling

Voor aanvang van de voorstelling kregen de bezoekers een kopje koffie met een plak cake gesponsord door Jumbo Binnendijk uit Twello. Toen alle 200 bezoekers een plaats in de prachtig ingerichte zaal hadden gevonden werden zij verwelkomd door burgemeester Penninx. Hij benadrukte de waarde van het Klompenfeest voor de gemeenschap en stond even stil bij het 40 jarige jubileum.

Voor en na de pauze werden door de prachtig aangeklede Neighbour Sisters vele bekende liedjes uit het verleden van de bezoekers ten gehore gebracht. In de eerste pauze werd er een heerlijk drankje genuttigd. Het enthousiasme en de vele blijde gezichten maakten in deze pauze al duidelijk dat het genieten groot was. Na de pauze hadden de beide dames zich verkleed. En de kleding verraadde de tijd van Ja Zuster, Nee Zuster. Uit volle borst werd meegezongen en op maat meegedeind en weggewuifd. Er werd geluisterd naar anekdotes en vragen van de Neighbour Sisters werden goed beantwoord. In de tweede pauze werd er genoten van de heerlijke soep gemaakt door slagerij Buurman geserveerd met een heerlijk broodje. De sfeer werd zo gezellig dat er na de pauze door vrijwilligers en meerdere bezoekers deelgenomen werd aan een polonaise. Omstreeks kwart voor één eindigden de Neighbour Sisters hun optreden met een toegift. Waarna ze nog vertelden genoten te hebben van het enthousiasme en de blijde uitdrukkingen van het publiek.

Woorden van bezoekers

Meer dan fantastisch. Vol lof. Voor herhaling vatbaar. Het was niet alleen een beetje lachen, het was genieten. Het was geweldig. Ik was nog nooit geweest, daar heb ik nu spijt van. Ontzettend genoten.

Ik ben er een blij mens van geworden. Meer dan super !

Bedankjes

Margot Halfwerk bedankte het bestuur van het Klompenfeest, de aanwezige vrijwillige hulpen, Jumbo Binnendijk en tevens benadrukte zij de prettige samenwerking met het personeel van de Koepel. Een bloemetje werd gegeven aan de beide dames van de Neighbours Sisters.

Joly IIsink

Een speciaal woord van dank en het meest luide applaus kreeg Joly Ilsink. Zij was de oprichter van de seniorenvoorstelling. Dit jaar neemt ze na jarenlang een belangrijke rol gespeeld te hebben in het bestuur van het Klompenfeest afscheid. Een verdiend warm applaus.

woensdag 11 september

Deel dit bericht

Openluchtbioscoop voor stichting dorpsverfraaiing Twello

Twello- Op zaterdag 14 september 2019 organiseert Lions Club Voorst een openluchtbioscoop op de zonneweide van zwembad de Schaeck. Heeft u de flyer gekregen op het Klompenfeest of de poster zien hangen in het dorp? De opbrengsten komende ten goede aan de stichting dorpsverfraaiing Twello, die met deze actie kan investeren in een nieuwe tractor! U komt toch ook?

Kinderprogramma en avondprogramma

Vanaf 12.00 uur zijn alle kinderen van 6-15 jaar welkom voor het middagprogramma. Lekker zwemmen en aansluitend een leuke film kijken onder het genot van een drankje en een gezonde versnapering voor maar 3 euro.

Vanaf 20.00 uur start het avondprogramma met een echte topfilm (www.moviemeter.nl/film/1112920 ). Er kan gebruik gemaakt worden van het meubilair van het zwembad maar vol is vol. Neem daarom gerust uw eigen stoeltje of kleedje mee. Popcorn, warme en koude drankjes en (warme) snacks zijn verkrijgbaar. De entree bedraagt 7 euro per persoon.

VIP-plaatsen in cabrio

Ook bieden we enkele VIP-plekken aan. Dit zijn volledig verzorgde zitplaatsen in een echte cabrio. Dus film kijken vanuit een cabrio onder het genot van een heerlijke prosecco van Swinckels, kaas en nootjes van de Zuivelhoeve en hapjes van DeliProducts. Kosten 100 euro per cabrio (2 zitplaatsen). Pinnen is mogelijk bij de entree.

‘We hopen op een grote opkomst aanstaande zaterdag’, aldus Wilco van Eck, president van Lions Club Voorst. ‘We gaan er gezellige dag van maken en hopen zo de stichting dorpsverfraaiing Twello iets terug te kunnen geven voor hun inspanningen om ons dorp er altijd prachtig te laten uit zien!’

woensdag 11 september

Deel dit bericht

Geef nierpatiënten hun vrijheid terug

Twello- Ruim 60.000 vrijwilligers collecteren van 15 tot en met 21 september in heel Nederland tijdens de collecteweek van de Nierstichting. Ook in Twello gaan veel enthousiaste collectanten op pad. Alle bijdragen helpen om het welzijn van nierpatiënten te verbeteren. En dat is hard nodig, want leven met een nierziekte beperkt je enorm. Daarom gaat de Nierstichting door totdat elke nierpatiënt de vrijheid heeft om gewoon te kunnen leven.

Patrick (38), vader van twee zoontjes, is sinds zijn zestiende nierpatiënt. Hij dialyseert nu drie keer per week vier uur per dag in het ziekenhuis. Maar Patrick geeft niet op. Hij houdt vol. Voor zijn vrouw en zijn twee jongens, waarmee hij zo graag oud wil worden.

“Werken je nieren niet, dan ga je dood. Dit klinkt misschien hard, maar is helaas wel de realiteit”, zegt Tom Oostrom, directeur van de Nierstichting. “Dialyseren houdt nierpatiënten in leven, maar is loodzwaar. Nierpatiënten zoals Patrick zijn echte volhouders, ze moeten wel. Aan de dialyse, urenlang per week vastzitten aan een groot apparaat in het ziekenhuis. Totdat er een donornier is. En altijd leven met de angst dat het mis kan gaan. Maar zij geven niet op en ook wij strijden door. Totdat nierpatiënten de vrijheid hebben om gewoon te kunnen leven.”

Collectanten essentieel

“De Nierstichting krijgt geen structurele financiële steun van de overheid en is afhankelijk van giften en donaties. De inkomsten uit de collecteweek zijn dan ook erg essentieel voor het werk van de Nierstichting”, benadrukt Rinske Horstink-Van Riessen, collectecoördinator in Twello. “Iedere bijdrage aan de collecte helpt om nierpatiënten hun leven terug te geven. Wij zijn ieder jaar ontzettend blij met de inzet van onze collectanten en de steun van donateurs.” Help ook mee. Geef aan de collectant of doneer direct via www.nierstichting.nl.

woensdag 11 september

Deel dit bericht

Yoga nidra in de Kapel

Voorst- Dinsdag 10 september start in de Kapel aan de Enkweg 1 een nieuwe cursusreeks yoga nidra. In deze reeks van zeven lessen kan iedereen kennismaken en ervaren wat yoga nidra is. Deze systematische methode werkt toe naar een diepe lichamelijke, geestelijke en emotionele ontspanning. Tijdens de liggende oefening lijkt het alsof je slaapt, maar je bewustzijn is nog aan het werk. Je balanceert als het ware tussen wakker zijn en slapen.

Voor mensen met slaapproblemen, stress, pijnklachten of overprikkeld zijn is dit een zeer geschikte zachte vorm van yogabeoefening. Maar ook ieder die nieuwsgierig is naar deze vorm en diepe ontspanning wil ervaren is van harte welkom!
De lessen zijn op dinsdagavonden van 18.45 uur tot 20.00 uur op de volgende data: 10 september, 24 september, 8 oktober, 29 oktober, 19 november, 3 december en 17 december

Voor informatie en opgave: Liesbeth Drijber tel: 06-13547389 L.drijber@ hotmail.nl

woensdag 4 september

Deel dit bericht

Wieken en Wielen 2019 Terwolde

Terwolde- Aanstaande zaterdag, 7 september vindt het evenement “Wieken en Wielen” weer plaats. De molen van Terwolde is hiervoor opnieuw het prachtige decor.

De naam van het evenement zegt het al; de zaterdag staat geheel in het teken van de molen en van alles in- en rondom auto’s. Hewi Classics, Garage de Smederij en Tanke Taxaties & Car Consultancy zijn op het molenterrein aanwezig om tegen een aantrekkelijk tarief uw oldtimer te laten taxeren. U krijgt hiervan een officieel taxatierapport dat geldig is voor de verzekering van uw klassieker. De taxatiedag duurt van 9:00 uur tot 17:00 uur en de toegang is geheel gratis.

Ook liefhebbers die niet in het bezit van een klassieke auto kunnen aanstaande zaterdag natuurlijk volop genieten van de vele klassieke auto’s die op het molenterrein staan opgesteld. Uiteraard zijn ook de Terwoldse molenaars aanwezig en kunt u deelnemen aan een gratis rondleiding door één van de molenaars. In de molen is het molenwinkeltje net als iedere zaterdag geopend en hier kunt u terecht voor brood, streekproducten en leuke “molen cadeaupakketten”. Veel bezoekers weten de molen natuurlijk ook te vinden voor een kopje koffie of thee, met wat lekkers.

Voor de liefhebbers is er uiteraard ook voor een hapje en drankje gezorgd. Bierbrouwerij “Bouquette” schenkt een speciaal gebrouwen molenbiertje en er zijn volop versnaperingen vanuit de “Blendbus Foodtruck” te verkrijgen. Het zal u niet verbazen dat deze Foodtruck een fraai gerestaureerde oldtimer betreft.

Uiteraard is er ook aan de kinderen gedacht. Naast de rondleidingen door de molen kunnen zij genieten van een springkussen.

Zoals al genoemd is de toegang voor dit evenement geheel gratis. Wilt u uw klassieker op deze dag laten taxeren, neem dan vrijblijvend contact op met Garage de Smederij. Zij kunnen u alles vertellen over de mogelijkheden voor taxatie, reparatie en restauratie van uw klassieker. Mail naar: hendri@garagedesmederij.nl of bel: 0571 292 944.

U vindt de Terwoldse molen “De Ooievaar” aan de Wijkseweg 3 te Terwolde.

woensdag 4 september

Deel dit bericht

Weer à la carte eten bij Hofstede De Middelburg

Bussloo- Landgoed Hofstede de Middelburg, gelegen aan Bussloo te midden van prachtige natuur, is sinds 1 september, weer een à la carte restaurant. Onder de bezielende leiding van Marloes Freschi en chef-kok Matthijs Plattje kunnen de gasten weer genieten van smakelijke gerechten in de oude Hofstede uit 1863. ‘Wij zijn vol passie over goed en lekker eten en er is niets leuker dan je passie te delen.

`Dus onze passie voor eten delen wij graag met onze gasten ,` aldus Marloes Freschi. ‘Ik vind het vooral een uitdaging. De Middelburg stond alleen nog maar bekend om de feesten, partijen en bruiloften die je er kon houden. Dat kan overigens nog steeds, maar met het à la carte restaurant wordt er zoveel aan toegevoegd. De locatie leent zich er uitstekend voor.`

Uniek

Dineren doe je niet even tussen neus en lippen door. Het betekent in veel gevallen romantiek, een sfeervolle ambiance, een goede kok, verrassende gerechten en volop aandacht van het personeel. Niet opdringerig, maar wel heel vriendelijk en met kennis van zaken. ‘De Middelburg heeft alles wat je je maar kunt wensen. De inrichting is zonder meer romantisch en de ligging kun je uniek noemen. Het uitzicht is adembenemend en in de zomer nodigen terrassen bezoekers uit om volop van de natuur te genieten. We hebben bewust de kaart niet te groot gemaakt, daardoor kunnen we de meer bijzondere gerechten serveren. Wat er gepresenteerd wordt is van grote klasse en hoge kwaliteit. Vanzelfsprekend beschikken we over een fraaie collectie wijnen, ` vertelt Marloes.

Recepties

‘In september is het alleen nog mogelijk om op zondag te komen dineren, maar vanaf oktober weer 4 dagen in de week, namelijk de donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag. Er is veel bij ons mogelijk. In de eerste plaats natuurlijk weer het à la carte dineren, maar ook het reserveren van personeelsbijeenkomsten, jubilea, bruiloften en recepties blijft tot de mogelijkheid behoren. Ik hoop van harte dat we vertrouwde gasten van vroeger weer mogen ontvangen en dat nieuwe gasten nieuwsgierig zijn geworden, reserveren is aan te bevelen.` Hofstede De Middelburg is gevestigd aan de Zandwel 1 in Voorst (Bussloo), tel. 06-57757157.

woensdag 4 september

Deel dit bericht

Wandelen met Zonnebloem

Klarenbeek- Woensdag 21 augustus werd er een rolstoelwandeling georganiseerd door de Zonnebloem afd. Klarenbeek. Met 10 gasten en 12 vrijwilligers vertrok men vanaf het Rode Kruis gebouw richting de Roofvogeltuin de Havikshof van Zuidema aan de Oudhuizerstraat. In de prachtige tuin werd er met veel aandacht geluisterd naar de uitleg over de roofvogels. Menigmaal zag je de mensen hun hoofd buigen, omdat er weer een vogel over hun hoofden scheerde. De haren stonden soms recht overeind. Toen kwam het moment dat de gasten en vrijwilligers een vogel mochten vasthouden. De meesten durfden dat wel. Natuurlijk wel met een grote handschoen aan. Daarna vertrokken het gezelschap richting het Dokter Blok plantsoen, voor een bezoek aan frietwagen ‘De Snackcounter’ waar de gasten en vrijwilligers op een patatje met een snack werden getrakteerd. De gasten en vrijwilligers hebben genoten van deze mooie zonnige wandeling. Bij deze dank aan de organisatie van de Ker(k)misviering voor het doneren van de collecte aan de Zonnebloem.

woensdag 4 september

Deel dit bericht

Dé maandelijkse netwerkbijeenkomst voor werkzoekenden bij Bibliotheek Brummen|Voorst

Twello- Vrijdagmorgen 6 september van 9.30 uur tot 11.30 uur heeft de Bibliotheek Twello Mirna Montanes uitgenodigd. Mirna is werkzaam bij Leren en Werken Stedenvierkant. Samen met verschillende partners waaronder UWV, gemeenten en het bedrijfsleven ontwikkelen ze activiteiten, producten, diensten en advisering die de aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt verbeteren. Leren en Werken Stedenvierkant richt zich op werkzoekenden, werknemers en scholieren.

Kom ook netwerken
Bibliotheek Brummen|Voorst biedt werkzoekenden de mogelijkheid om elkaar maandelijks op een vaste dag en tijd te ontmoeten. Tijdens Walk&Talk bijeenkomsten kunnen zij ervaringen met elkaar delen, contacten leggen en krijgen zij tips en suggesties die helpen in hun zoektocht naar een geschikte baan. Tijdens deze bijeenkomsten krijgen deelnemers praktische tips over bijvoorbeeld het maken van een goed cv tot solliciteren via LinkedIn of netwerken. Deelnemers kunnen ook luisteren naar de positieve ervaring van één van de eerdere deelnemers aan een Walk&Talk. Maar de deelnemers leren vooral van elkaar. Want ook als collega-werkzoekenden heb je allemaal je eigen ervaring en je sterke kanten. Tevens wordt elke maand een ander thema behandeld. Deelname aan de Walk&Talk is, net als de koffie en thee, gratis.

woensdag 4 september

Deel dit bericht

VSM pakt uit met uniek Locomotief treffen

Regio- De Veluwsche Stoomtrein Maatschappij (VSM) pakt tijdens het jaarlijkse stoomtreinfestival ‘Terug naar Toen’ uit met een wel heel unieke gebeurtenis. Tijdens het grootste stoomtreinfestival van Nederland op 7 en 8 september zijn zoals gebruikelijk weer een groot aantal stoomlocomotieven en Nederlandse diesellocomotieven actief tijdens een zeer frequente dienstregeling tussen Apeldoorn en Dieren. In samenwerking met de Stoomstichting Nederland (SSN) zullen dit jaar tijdens het festival maar liefst drie exemplaren van de bouwserie 23 onder stoom zijn. De bouwserie 23 is bijzonder, omdat deze nog in Duitsland nieuw gebouwd zijn in 1956, toen in Nederland het stoomtijdperk al zo goed als uitgestorven was. Aangezien er nog maar acht exemplaren bestaan, waarvan deze drie machines momenteel de enige bedrijfsvaardige zijn, is het bij elkaar brengen van deze drie stoomlocomotieven uniek in Nederland, zelfs uniek in Europa!

Extra gasten
De VSM bezit maar liefst twee exemplaren uit deze serie; de 23 071 en de 23 076 beide gebouwd in 1956. Dit jaar komt de SSN met twee stoomlocomotieven, waarvan één haar onlangs geheel gereviseerde 23 023 naar het stoomtreinfestival. Zaterdagochtend vertrekken zij met een speciale trein vol met liefhebbers van stoomtreinen, vanuit Rotterdam naar het festival. Wanneer de trein met liefhebbers zaterdagavond weer terug gaat, blijft de 23 023 het hele weekend op het festival.

Nooit eerder
Een treffen van deze 23-ers heeft nog nooit eerder plaatsgevonden in Nederland. Tijdens het grote stoomtreinfestival zullen de drie exemplaren op het festivalterrein in Beekbergen nog een aantal prachtige verrassingen in petto hebben op beide dagen.

Toch gelukt
Het had niet veel gescheeld of dit unieke treffen was niet met alle drie machines onder stoom geweest.
Het onderhoud in de afgelopen periode aan de beide 23-ers van de VSM, was meer werk dan aanvankelijk gedacht. Met man en macht is aan beide machines gewerkt. Een week van te voren werd de 23 076 weer onder stoom gebracht voor haar eerste proefrit. Daarmee is het is uiteindelijk gelukt beide eigen stoomlocomotieven van de bouwserie 23 op tijd af te krijgen.
Wat dit mede zo bijzonder maakt is het feit dat al het werk bij de VSM wordt gedaan door vrijwilligers. Een groep enthousiaste mannen én vrouwen die met veel passie en geduld de techniek van vroeger levend houden.

Beleef het mee
Kom dit unieke treffen meebeleven en mis het niet. Meer info over dit festival is te vinden op www.stoomtrein.org

Stap in en Reis mee!

woensdag 4 september

Deel dit bericht

Gezocht: vrijwilligers terminale zorg

Twello- Wanneer iemand zijn laatste levensfase thuis wil doorbrengen en thuis wil sterven, kan dit zowel geestelijk als lichamelijk zwaar zijn voor de mensen daar omheen. Een vrijwilliger van de terminale zorg kan de familie ondersteunen. Helaas worden deze vrijwilligers schaarser en is daarom is Mens en Welzijn op zoek naar nieuwe aanwas.

Klaziena Mijntjen is ruim 6 jaar vrijwilliger bij de terminale zorg. Ze vertelt vol enthousiasme over deze dienst welke ze omschrijft als “leuk spannend”. De verscheidenheid, de afwisseling en de dankbaarheid betekenen veel voor haar. “De gesprekken met de familie en soms ook met de stervenden maken het erg waardevol. Je aanwezigheid wordt heel erg gewaardeerd. Merk ook wel dat ze het vaak fijn vinden om even iemand anders te spreken. Om hun verhaal kwijt te kunnen. Het is ook nooit hetzelfde. Overal is het weer anders. De mensen, de omgeving, de contacten. Dat maakt het ook heel erg mooi.”

De vrijwilligers zijn overdag en ’s nachts inzetbaar. Vaak komt het voor dat ze worden ingezet om te waken bij een stervende, zodat de familie kan rusten. Volgens Klaziena zou niemand namelijk alleen moeten sterven. Ze vertelt: “Vaak ligt de familie elders in huis te slapen. Inmiddels ken ik de signalen wel en haal ik de familie er bij wanneer ik vermoed dat de persoon in zijn allerlaatste minuten zit. Het is absoluut niet naar, soms wel een beetje spannend, maar ik vind het wel mooi.”

Klaziena heeft net als de andere vrijwilligers een speciale basistraining gevolgd. “Je leert hoe je met mensen in deze situatie omgaat. Je wordt voorbereid op wat je allemaal kan verwachten en je leert ook vooral wat je niet moet doen. Ik heb daar wel veel aan gehad” aldus Klaziena. Deze cursus bestaat uit 6 dagdelen en een nieuw traject start eind september. De kosten worden vergoed door Mens en Welzijn Voorst.

Ondanks haar leeftijd van 71 jaar, vertelt Klaziena één van de jongste van de club te zijn. Ze ziet nieuwe vrijwilligers dan ook maar wat graag komen. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Annet Reimert (coördinator van de deze dienst) via a.reimert@mensenwelzijn.nl of telefonisch via 06-49019968. Wanneer je gebruik wil maken van de vrijwillige terminale zorg kan je rechtstreeks bellen naar: 06-33697667. Dit speciale nummer is elke dag bereikbaar (ook in het weekend) tussen 8.30 en 20.00 uur.

woensdag 4 september

Deel dit bericht

VoorleesExpress Voorst gaat weer van start

Twello- Op 28 augustus is het nieuwe seizoen gestart van ‘’twintig weken voorlezen in gezinnen’’ met voorlezers van de VoorleesExpress in bibliotheek Twello. Dit najaar doen weer tien gezinnen in de kernen van Voorst mee met het wekelijkse voorleesbezoek bij hen thuis. De voorleesvrijwilligers gaan vanaf september naar de gezinnen toe, ze hebben er weer zin in!

Scholing nieuwe vrijwilligers
Nieuwe voorlezers kregen een scholing over ‘leeftijdsfase en boekkeuze’. Daarnaast kregen alle voorlezers een introductie over ‘Bouw’, dit is het digitale programma waarmee alle basisscholen in de gemeente werken om leesproblemen bij leerlingen te voorkomen. Behalve ouders, grootouders en oudere leerlingen kunnen ook de voorlees- vrijwilligers als tutor de kinderen en hun ouders ondersteunen.

Wat doet de VoorleesExpress?
De VoorleesExpress is een activiteit van Bibliotheek Brummen|Voorst. Het is bedoeld om kinderen tussen 3 en 9 jaar met een taalachterstand een vrolijk taalsteuntje in de rug te geven. Tijdens deze voorleesmomenten genieten kinderen mee met leuke prenten- en zoekboeken, informatieve boeken over hun lievelingsdier en over hun favoriete sport. Samen taalspelletjes doen met hun ouders nodigt hen uit om extra taalvaardig te worden. Plezier met taal staat voorop!
Onderdeel van het voorleestraject is een bezoek met rondleiding aan de lokale Bibliotheek en het verkrijgen van een gratis bibliotheekpas. De inspanning is erop gericht om ouders in de loop van de twintig weken de voorleesroutine geleidelijk zelf te laten overnemen. De kinderen krijgen dan het welverdiende voorleesdiploma, een cadeauboek en een foto als herinnering aan de vele gezellige taalmomenten.

Wil je ook vrijwilliger worden?
Zin om als voorlezer mee te doen met de VoorleesExpress? Ook gezinnen die behoefte hebben aan een vrijwilliger zijn uiteraard van harte welkom. Meer info en aanmelden kan via: www.bibliotheekbrummenvoorst.nl of www.voorleesexpress.nl of bellen met: Bibliotheek Twello: 0571 - 272338

woensdag 4 september

Deel dit bericht

Taizé viering in St.Martinuskerk

Bussloo- De Stichting Sint Martinuskerk Bussloo neemt het initiatief om eenmaal per maand in de kerk een oecumenische gebedsviering in de geest van Taizé te houden, te beginnen op donderdag 12 september en verder op iedere tweede donderdag van de maand. De gemeenschap van Taizé is een internationale christelijke oecumenische kloostergemeenschap, die haar oorsprong vond in de eerste oorlogsjaren. Broeder Roger Schutz kocht in het plaatsje Taizé, in de omgeving van Cluny, in 1940 een huis waar hij mensen opving die het oorlogsgeweld trachtten te ontvluchten, voornamelijk Joden. In 1942 moest hijzelf vluchten, maar reeds in 1944 keerde hij terug in Taizé. In de tussentijd hadden de eerste broeders zich bij hem aangesloten, waarmee hij de oecumenische gemeenschap stichtte.

Moment van bezinning

Sinds die stichting komen jaarlijks duizenden jongeren, maar ook ouderen uit heel Europa naar Taizé voor meestal één week van ontmoeting en bezinning. Driemaal per dag komen de broeders met alle bezoekers bijeen in de Verzoeningskerk voor het gemeenschappelijk gebed, met veel zang en een tijd van stilte. Op veel plaatsen in België en Nederland worden regelmatig gebedsvieringen georganiseerd in de stijl van de gemeenschap van Taizé. Soortgelijke vieringen beoogt ook de Stichting Sint Martinuskerk Bussloo en daarbij is iedereen van harte welkom. De liturgie voor deze vieringen wordt voorbereid en verzorgd door Ruth Maatman en Hein de Jong. Juist in deze drukke tijden hebben veel mensen behoefte aan een moment van bezinning. Er is een duidelijke breuk tussen gebed en werk. In het gebed ontvangen we de energie die nodig is, om te zorgen dat degenen die wij liefhebben kunnen overleven, de omstandigheden waarin mensen leven te veranderen en de aarde tot een bewoonbare plaats te maken. De viering begint om 19.00 uur en duurt ongeveer drie kwartier. Na afloop is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten in het Parochiecentrum onder het genot van een kopje koffie of thee.

woensdag 4 september

Deel dit bericht

Super Heroes in Nieuwsdienst

Voorst- Op zondag 8 september komen in de kerk van Voorst een aantal personen langs die tijdens hun leven op deze aarde het verschil maakten.

Majoor Bosshardt, altijd maar voorwaarts, in Jezus’ naam, Maria, moeder van Jezus, een meisje nog toen ze haar zoon ter wereld bracht! Franciscus van Assisi, die inziet dat je het van de wereldse stoerheid niet moet hebben, maar die aan het werk gaat voor de armen, de zieken, de hongerigen, Martin Luther King: hij die de zo legendarische woorden I have a Dream sprak en geloofde in een wereld waarin huidskleur en achtergrond niet meer belangrijk zijn en Sint Nicolaas, bisschop van Myra, hij hoeft eigenlijk niet eens geïntroduceerd te worden. Hij is/was wel een echte heilige!

Voorganger is ds. Marrit Bassa. Het Nieuwdienstkoor, onder leiding van Sandra de Bruin èn nog vele anderen werken mee aan de dienst. Schuif voor 10.00 uur aan in Voorst en ontmoet bovenstaande Super Heroes in levende lijve.
Heilige of superheld? In ieder geval hebben zij, ieder afzonderlijk, ons allen op deze zondag heel wat te vertellen en wellicht kunnen zij ons tot inspiratie zijn? Na de dienst bent u/ben je welkom in het naast de kerk gelegen Dorpshuis om elkaar, onder het genot van koffie, thee of limonade, te ontmoeten en na te praten over deze dienst.

woensdag 4 september

Deel dit bericht

Klarenbeekse Vakantie Speelweek, de leukste week van het jaar!

Klarenbeek- Afgelopen week vond alweer de 6e editie van de Klarenbeekse Vakantie Speelweek (KVS) plaats. Vier dagen vol sport, spel, muziek, creativiteit, pallets en plezier. Zo’n 200 basisschoolkinderen uit Klarenbeek en omgeving hebben een heerlijke week gehad en ook bij de vele vrijwilligers die aanwezig waren, straalde het enthousiasme er van af.

Op de zondag voorafgaand aan de speelweek werd op het KVS-terrein een openluchtbioscoop georganiseerd. Drie films, een voor de allerkleinsten, een voor de jeugd en ‘s avonds een voor de volwassenen stonden op het programma.

Op maandagochtend 26 augustus om 09.30 uur werd de speelweek zelf geopend. Iedere dag konden de kinderen een dagdeel aan de hutten bouwen en daarnaast kregen zij een programma aangeboden op het gebied van sport, spel, muziek of creativiteit. De invulling van deze programma’s is grotendeels voorbereid door jonge vrijwilligers (in de leeftijd van 14 tot 24 jaar).

De jeugd pakt dit ieder jaar weer fantastisch op. Mooi om te zien dat de speelweek niet alleen voor vertier zorgt voor de basisschoolkinderen, maar ook voor de jeugdige vrijwilligers plezier, sociale contacten en een mooie vermelding op hun CV oplevert.

De laatste dag werd in de avond afgesloten met een KVS-festival, waar alle ouders, opa’s en oma’s, sponsoren en iedereen die de KVS een warm hart toedraagt, voor waren uitgenodigd.

Vrijwilliger worden

Interesse om ook vrijwilliger te worden bij de speelweek? Laat het dan weten via kvsklarenbeek@gmail.com. De jeugdige vrijwilligers zijn doorgaans in de leeftijd van 14 tot 24 jaar en met name in de periode rondom de speelweek zelf actief. De werkgroepleden, die verantwoordelijk zijn voor de algemene organisatie (terreinopbouw, financiën, PR, catering etc.), zijn twintigers of ouders van basisschoolkinderen en komen in de loop van het jaar een aantal keren bij elkaar voor afstemming. Daarnaast wordt er tijdens de speelweek zelf de hulp ingeroepen van ouders, opa’s, oma’s en andere betrokkenen voor assistentie in de zaaghoek, bij het hutten bouwen, achter de naaimachine, in de catering, bij de E.H.B.O. etc. Nieuwe enthousiastelingen zijn altijd van harte welkom!

Bedankt!

De werkgroep wil iedereen weer enorm bedanken die deze week mogelijk heeft gemaakt: de kinderen, de jonge vrijwilligers, behulpzame (groot)ouders en buren, waaronder ook basisschool De Dalk en brandweer Klarenbeek. En natuurlijk de sponsoren, voor het beschikbaar stellen van materialen en diensten of een financiële bijdrage. De organisatie is iedereen zeer erkentelijk voor hun steun waarmee deze fantastische week gerealiseerd kon worden.

Foto’s en filmpjes zijn te zien op www.facebook.com/kvsklarenbeek (ook voor niet facebook gebruikers toegankelijk).

Op naar de Klarenbeekse Vakantie Speelweek 2020!

woensdag 4 september

Deel dit bericht

Senioren genieten in het Worpplantsoen

De Worp-

In de schaduw van de eeuwenoude bomen genoten tientallen senioren uit Deventer en omstreken afgelopen woensdag van het Festival Old Dèventer. Een middag vol zang, muziek en komische voordrachten in het Deventers dialect. Jonneke Siebrand opende de middag met gezellige liedjes uit de oude doos. Herkenbaar voor de bezoekers, die spontaan inhaakten en meezongen. In het programma was ook de 1-mans band Hans Schot opgenomen. Deventenaar Henk van Baalen bracht verschillende komische anekdotes van lang geleden voor het voetlicht. De middag werd afgesloten door de Pauwergirls. Zij brachten een programma vol vrolijke en herkenbare liedjes. Aan het eind van het festival kon men nog genieten van een kop ouderwetse Kruudmoes gemaakt door Betsy Oosterwechel.

woensdag 4 september

Deel dit bericht

Scholendag landgoed Beekzicht

Voorst- Landgoed Beekzicht, ondersteund door de Lionsclub uit Voorst, organiseert op 9 september 2019 een scholendag met als thema ‘wild- en natuurbeheer op landgoed Beekzicht’.

Tijdens een wandeling van ongeveer twee uur nemen kinderen deel aan zes workshops over imkers, vissers, jagers, natuurtoezicht, voorjagers met honden en valkerij.

De workshops staan verspreid in het park van het huis Beekzicht en rond de mulderskolk aan de Rijksstraatweg 32 in Voorst. Het is voor de scholen een reguliere lesdag en de mogelijkheid om les in de buitenlucht te krijgen zorgt voor een unieke ervaring in een prachtige omgeving.

De workshops worden vertegenwoordigd door voornamelijk organisaties uit de omgeving van Voorst die ook deel uitmaken van het beheer op het landgoed.

Ons streven is om de ervaring van kinderen met hun natuurlijke omgeving te verbeteren en door kennis te nemen van de omgang van flora en fauna op landgoed Beekzicht.

woensdag 4 september

Deel dit bericht

Ria Nijland-Bakker runt al 30 jaar haar modevakschool All Fashion

Twello- Computergestuurde naaimachines, ritsen in alle kleuren en maten, een grote verscheidenheid aan knopen, grote en kleine klossen garens van topmerken, verschillende soorten stoffen. In haar prachtig atelier geeft Ria Nijland- Bakker zes maal per week met passie lessen. Alles voor het optimaal leren naaien is aanwezig.

Dertig jaar geleden volgde ze haar droom
Als kind had ze al interesse in het modevak. Haar ouders raadden haar echter af coupeuse te worden. Ze zou dan in een atelier terecht komen en dagelijks zakken moeten naaien. Ria zette haar passie opzij voor een baan in de zorg. Na de geboorte van haar kinderen besloot ze haar grote wens alsnog na te streven. Ze schoolde zich om en werd coupeuse en lerares. Haar hobby werd haar beroep. Aan het Molenveld begon ze haar Modevakschool “All Fashion”. Na zeventien jaar en een tussentijdse uitbreiding werd de ruimte opnieuw te klein.
Aan de Weteringstraat op het industrieterrein bestond de mogelijkheid grond te kopen vanwaar uit wonen en werken toegestaan was. De bouw van een woonhuis met een prachtig atelier, voldoende parkeerruimte voor cursisten en bezoekers maakten de voortzetting van All Fashion mogelijk.
Dankzij het enthousiasme en steun van echtgenoot Dick heeft ze haar “kinderdroom” kunnen realiseren. “Zonder Dick zou dit alles nooit gelukt zijn”, benadrukt Ria.
Nu, ruim 13 jaar later, geeft ze nog steeds met veel enthousiasme les in het prachtig atelier achter haar woonhuis. De ruimte straalt professionaliteit uit.
Acht computergestuurde naaimachines, meerdere lockmachines en een covermachine staan ruim opgesteld tussen de wanden en kasten met vele soorten fournituren. In het midden van de ruimte een handige tafel, waarop de stoffen geknipt kunnen worden. In één van de kasten vakbladen zoals, Knip, My Image, Stitched by you, waarin voor ieder een patroon te vinden is. En heeft het gewenste patroon knopen i.p.v. een rits, Ria verandert dit vakkundig samen met de cursist naar wens.

Lessen met een beetje strengheid
Met passie vertelt Ria dat ze vier avonden en twee ochtenden naailessen geeft aan zowel beginners als gevorderden, aan een tienergroep en tevens verzorgt ze workshops. Haar cursisten komen uit de wijde regio. Haar lessen kennen een opbouw qua moeilijkheid. Gezelligheid vindt Ria belangrijk, maar veel belangrijker is voor haar het op de juiste manier bereiken van een optimaal resultaat. Een optimaal resultaat wordt behaald door netjes te werken, alvorens de stof te knippen, door te slaan en voordat er genaaid wordt de pasvorm te controleren. Ria vindt zichzelf af en toe wel streng. Ze zegt: “Met die strengheid“ streef ik naar perfectie. Het resultaat dient een visitekaartje te zijn”.
Het is dan ook niet verwonderlijk dat ze van cursisten uit het verleden nog vaak te horen krijgt: “Ik heb nog altijd profijt van jouw lessen, ik heb zoveel geleerd.”
Complimenten kreeg ze ook tijdens het bezoek van dames van het modeblad Knip: Zij vonden haar atelier ”uniek”. Ria gaat naar de coupeuse-uitnodigingen van ditzelfde blad in Amsterdam.
Onlangs gaf ze als “oude rot in het vak” tips om de radeerpatronen te verduidelijken.

Met 66, stoppen?
Ria wordt volgend jaar 66. Gaat ze dan stoppen? De enthousiaste Ria krijgt waarschijnlijk de kans niet te stoppen. Haar cursisten hebben nu al aangegeven het daar niet mee eens te zullen zijn. Wekelijks geeft ze ruim 40 personen twee uur per week les. Door de lessen van Ria kunnen zij of familieleden in uitgekozen stofjes en passende modellen trots rondlopen. Ria zelf denkt bij goede gezondheid nog wel door te gaan. Misschien in de toekomst rustig afbouwen

Is uw interesse gewekt?
Misschien is er een plekje vrij. In de vakanties zijn er geen lessen.
Informeren kan via telefoonnummer 0571274503.

woensdag 4 september

Deel dit bericht

Presentatie jubileumseizoen Kapel op ’t Rijsselt

Eefde- De Kapel op ’t Rijsselt viert komend seizoen het 25-jarig jubileum en doet dat met een ambitieus programma. De feestelijkheden krijgen met name gestalte in het jubileumconcert waarmee op 20 oktober het seizoen wordt geopend.

Thema van dat concert is Hoogstaand hilarisch, waarmee de toch serieuze en kwalitatief hoogstaande muziek van Bach wordt vertolkt door Camerata Delft in een (inderdaad) hilarische setting.

Het uit elf leden bestaande ensemble brengt met drie topvocalisten twee wereldlijke cantates van Bach (de Koffiecantate en de Boerencantate) in de vorm van mini-opera’s.

Het concert laat zien en horen waar de Kapel voor staat: kwaliteit met een knipoog.

Ook de rest van het programma mag er zijn: kerstmuziek met serieuze humor uit vele landen en van alle tijden door het vocaal mannenensemble Frommermann, met teksten van en door “onze eigen” schrijfster Annegreet van Bergen (Gouden jaren en Het goede leven). De kerstviering wordt hiermee in een historisch perspectief geplaatst.

Het “echte klassieke” werk komt aan bod in concerten door de winnaar van het Internationale driejaarlijkse Liszt Pianoconcours en het Amsterdam Wind Quintet. Beide concerten staan in het teken van het Beethovenjaar 2020, waarbij het laatstgenoemde concert deel uitmaakt deel van het Beethoven Festival dat op 12, 13 en 14 juni in Zutphen plaatsvindt.

Er is ook aandacht voor eigentijdse muziek. Pianist/componist Wolfert Brederode liet zich in zijn indrukwekkende maar toegankelijke compositie inspireren door menselijke destructiedrift en veerkracht. Het werk wordt uitgevoerd m.m.v. het Matangi Strijkkwartet en percussionist Joost Lijbaart.

Voor liefhebbers van volks- en wereldmuziek brengt de Kapel een Nieuwjaarsconcert met Zuid- Amerikaanse en jazzy klanken en in mei 2020 bezingt Rolinha Kross de glorietijd van het betoverende Alhambra, het betoverende paleis dat in het laat-middeleeuwse Spanje belangrijk was bij de culturele uitwisseling tussen moslims, christenen en joden.

Kortom: opnieuw is verrassing de constante factor. Ondanks (of dankzij?) de steeds meer wegvallende overheidssubsidies subsidieert de Kapel als ongesubsidieerd podium de samenleving al 25 jaar met muziek en cultuur.

Informatie/het complete programma/kaarten: www.kapeloptrijsselt.nl of tel. 0575 – 570 521

Kaarten voor alle concerten zijn ook verkrijgbaar aan de kassa en via de website van Theater Hanzehof in Zutphen.

woensdag 4 september

Deel dit bericht

Pompoenkwekertjes opgelet!

Twello- Het is bijna zover, de pompoenkwekertjes kunnen het resultaat van hun noeste arbeid a.s. donderdag inleveren om zo in aanmerking te komen voor een prijs. De grootste en mooiste pompoen, daar gaat het om.

Enkele maanden geleden kregen de basisscholieren pompoenzaadjes uitgereikt en konden ze aan de slag om hopelijk de grootste pompoen te kweken. Deze speciale klompenfeestactie was opgezet om jongeren aan te sporen hun ‘groene vingers’ te laten werken.

De resultaten kunnen donderdag 5 september tussen 16.00 uur en 17.00 uur ingeleverd worden bij een op het Dorpsplein geplaatste wagen. De pompoenen worden aldaar voorzien van een sticker met naam en adres van de kweker. Vrijdagmiddag 6 september, plm. 15.30 uur, worden de prijswinnaars bekend gemaakt, zij kunnen een waardebon van resp. 50,-, 30,- 10,- euro tegemoet zien.

woensdag 4 september

Deel dit bericht

Oproep: verhalen, herinneringen, foto’s en objecten

Twello- Wie is er nog naar school geweest in de Openbare Lagere School aan het huidige Marktplein? Tegenwoordig kennen de meeste mensen dit pand als de bibliotheek Twello. Dit gebouw werd in 1923 gebouwd als lagere school (basisschool) met gymnastieklokaal. De hoofdvorm is, ondanks de latere wijzigingen, nog erg herkenbaar. Bij het gebouw lag ooit een zwembad.

Tentoonstelling lagere school en zwembad
In de bibliotheek is op de Open Monumentendag op zaterdag 14 september een tentoonstelling ingericht, met oude foto’s, verhalen en informatie over de geschiedenis als school en zwembad. Wie kan ons helpen deze tentoonstelling aan te vullen? Heeft u nog leuke anekdotes, oude foto’s, mooie (of minder mooie) herinneringen, boekjes uit die periode en dergelijke? U zou ons er erg mee helpen.

Boek
In de bibliotheek ligt tot en met de Open Monumentendag een groot boek waar u uw verhalen, anekdotes en herinneringen in kunt schrijven. Zo hopen we samen een prachtig tijdsbeeld op te stellen.

Contact
Heeft u iets voor de tentoonstelling of heeft u een vraag? U kunt contact opnemen met Marian Camphuis, via m.camphuis@bibliotheekbrummenvoorst.nl of 0571272338.

woensdag 4 september

Deel dit bericht

Nieuw seizoen klaverjassen

Voorst- De kaartavonden bij de Voetbalvereniging Voorst gaan weer van start. Op vrijdag 13 september is de eerste maandelijkse klaverjasavond in de kantine op sportcomplex De Forst. Het kaarten begint om 19.30 uur, vanaf 19.00 uur is de kantine open. De prijsuitreiking is op vrijdag 17 april 2020. Op de volgende vrijdagen wordt er gekaart: 13 september, 11 oktober, 13 december, 10 januari, 14 februari, 13 maart en 10 april. Noteer vast in uw agenda.

woensdag 4 september

Deel dit bericht

Reünieconcert Muziekvereniging Klarenbeek

Klarenbeek- Opgeven voor het reünieconcert van muziekvereniging Klarenbeek kan nog steeds. Dus heb jij ooit in het orkest gespeeld van Muziekvereniging Klarenbeek/Amicitia/Wilhelmina? Dan is de vereniging opzoek naar jou; tijd om bij te praten en samen muziek te maken! Dit najaar geeft MVK een reünieconcert organiseren samen met oud leden van de vereniging. Er vinden voorafgaand aan het concert 3 repetities plaats op 15, 22, en 29 oktober. Twijfel niet om mee te doen, muziek maken verleer je niet zomaar. Het concert is op zaterdagavond 2 november in het MFC in Klarenbeek. Geef je op via de website; www.muziekverenigingklarenbeek.nl/reunieconcert.

woensdag 4 september

Deel dit bericht

Negende Huttenkamp: warm maar gezellig

Voorst- Meedoen aan het Huttenkamp in de laatste week van de zomervakantie blijft populair. Maar liefst 112 kinderen tot en met groep 8 deden dit keer mee. Ze bouwden op de parkeerplaats van het Dorpshuis in 11 groepen even zo veel hutten met het thema Het wilde westen. Veel ‘saloons’, maar ook de ‘jail’ en de ‘undertaker’ en de indianenhut verrezen op de parkeerplaats na twee dagen intensief bouwen.

Op dinsdagmiddag kwam vanwege de tropische temperatuur de brandweer wat verkoeling brengen. Op de laatste bouwdag werden de matrassen en luchtbedden aangesleept, want die nacht bleven alle bouwers slapen in hun zelfgebouwde hut. Er was wel op toegezien dat alle daken waterdicht waren.
Maar eerst was daar nog de frietkraam, die alle bouwers en de begeleiding voorzag van patat met een snack. Daarna het bezoek van alle ouders, grootouders en andere belangstellenden. Behalve gratis koffie kreeg iedere bezoeker drie munten, waarmee de mooiste hut beloond kon worden.
Na een kort maar hevig buitje tegen tienen bleken alle hutten waterdicht!
Bij het kampvuur bleven de meeste kinderen wakker in plaats van te gaan slapen in hun hut. Op donderdagmorgen vroeg was het gezamenlijke ontbijt in het Dorpshuis de afsluiting van het Huttenkamp. Opmerkelijk stil was het toen de kinderen werden opgehaald rond negen uur. De vrijwillige hulptroepen zorgden ervoor dat het hele dorp werd opgeruimd.

woensdag 4 september

Deel dit bericht

Monumentale plekken van plezier

Gemeente Voorst- Zaterdag 14 september is het weer zover: de Open Monumentendag! Het is dit jaar de 33e editie van dit grootste culturele evenement van Nederland. Ook in de gemeente Voorst is er op 14 september van 10.00 uur tot 17.00 uur van alles te zien en te beleven rondom het vrolijke thema ‘Plekken van plezier!’

Plekken van plezier
Dit jaar staan de schijnwerpers op de monumenten die te maken hebben met entertainment, vrije tijd en ontspanning. Het gaat om plekken waar mensen voor hun plezier en met plezier naar toe gingen en gaan. Vijf categorieën plezier staan centraal: podiumkunsten, museale kunsten, sport en spel, horeca en recreatie.

Tijdens de Open Monumentendag zijn de vijf categorieën niet alleen in het verleden gezocht, maar worden ook de hedendaagse kunsten, recreatie, horeca en sport en spel in het zonnetje gezet. Daarom wordt u bij diverse monumenten verrast met muziek, kunst, spelletjes, een rondleiding, tentoonstellingen of een hapje en een drankje. Een bijzonder kenmerk van de Open Monumentendag is dat het bezoeken van de monumenten en het deelnemen aan de activiteiten gratis is.

Opengestelde monumenten en fietsroutes
Dit jaar is het mogelijk om ruim dertig monumenten in de gemeente Voorst te bezoeken. Alle informatie staat in de Open Monumentendagbrochure die te downloaden is op www.voorst.nl/open-monumentendag en die bij verschillende (openbare) plekken in de gemeente Voorst ligt. Daarnaast zijn er drie gevarieerde fietsroutes samengesteld: Nijbroek/Terwolde, Twello en Bussloo/Posterenk.

Voor de kinderen
Speciaal voor de kinderen zijn er puzzelspeurtochten gemaakt met een leuke beloning aan het einde. Ook zijn er bij een aantal monumenten leuke activiteiten en is in de Open Monumentendagbrochure een speciale kinderpagina opgenomen.

Rondrit met paard-en-rijtuig
Bijzonder is de rondrit met een paard-en-rijtuig langs de landgoederen en buitenplaatsen van Twello. Onder leiding van een deskundige gids ontdekt u alles over deze rijke plekken van plezier. Het begin- en eindpunt is het dorpscentrum van Twello. Een aanrader!

Excursie Appense Dijk en Bomendijk
|Twee enthousiaste gidsen verzorgen voor u een interessante excursie naar de Appense Dijk en de Bomendijk. Tijdens een plezierige wandeling vertellen Ferdinand van Hemmen (landschapshistoricus) en Martijn Grievink (Stichting Landschapsbeheer Gelderland) u alles over deze twee pareltjes van de gemeente Voorst.

Concerten
De Open Monumentendag wordt verder opgeluisterd door twee bijzondere concerten. In de dorpskerk van Voorst kunt u vanaf 14.00 uur luisteren naar een boeiend concert van het AMC Kamerkoor uit Amsterdam. Op landgoed Kleine Noordijk geeft Cappella Calluna van 15.00 uur tot circa 15.45 uur een concert. Dit koor heeft een speciaal ‘Open Monumentendag-repertoire’ ingestudeerd.

Zondag 15 september: Landgoed Klarenbeek en De Nijenbeek in Voorst
Op zondag 15 september kunt u op landgoed Klarenbeek de tentoonstelling ‘De Koperfabriek in Klarenbeek’ bezoeken. Ook zijn er historische foto’s die te maken hebben met plezier op het landgoed. Daarnaast is op zondag 15 september de kasteelruïne De Nijenbeek in Voorst extra te bezoeken. Gidsen leiden u rond in dit bijzondere, eeuwenoude monument. U hoeft dit keer niet vooraf te reserveren.

Unieke kans
Bezoek dit jaar ook de Open Monumentendag! Het is een unieke kans om achter gesloten deuren te kijken. Maak kennis met de gepassioneerde bewoners, ontdek hoe het verleden en de toekomst elkaar ontmoeten. Luister, proef en geniet van al het plezier op de Open Monumentendag. Het Comité Open Monumentendag Voorst en alle betrokkenen bij de Open Monumentendag in de gemeente Voorst wensen u alvast een fantastische dag vol plezier toe.

Meer informatie
Meer informatie vindt u op www.voorst.nl/open-monumentendag en in de brochure, die bij verschillende openbare plekken in de gemeente Voorst gratis af te halen is.

woensdag 4 september

Deel dit bericht

Informatieavond ‘mijn moeder heeft dementie’

Twello- Maandagavond 23 september organiseert ‘Wegwijs Dementie Voorst’ een informatieavond, over het onderwerp: “Mijn moeder heeft dementie”. Mira Holtman komt deze avond haar ervaring vertellen, over haar moeder met dementie.

De werkgroep ‘Wegwijs Dementie Voorst’ is een samenwerking tussen thuiszorgorganisaties, Mens en Welzijn Voorst, Alzheimer Nederland afdeling Oost-Veluwe en de gemeente Voorst. Op deze avond zijn verschillende personen uit deze werkgroep aanwezig. Zij werken in de praktijk met mensen met (beginnende) dementie. Er is ruime gelegenheid om met hen in gesprek te gaan en vragen te stellen.

De avond vindt plaats in het Irene Gebouw (Dorpsstraat 10) te Twello. Vanaf 19.15 uur zijn de deuren geopend en het programma start om 19.30 uur. De toegang is gratis, net als de koffie.

woensdag 4 september

Deel dit bericht

Koninklijke onderscheiding voor Eddy Klunder

Twello- Afgelopen zaterdag werd Eddy Klunder benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau . De uitreiking vond plaats ter gelegenheid van zijn eervol ontslag als brandweervrijwilliger. Klunder kan worden gekwalificeerd als ‘iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd’.

De heer Eddy Klunder is ruim 30 jaar brandweervrijwilliger geweest van het brandweerkorps Twello. Hij is bij het vrijwilligerskorps in Twello als manschap begonnen. Na het behalen van diverse certificaten en diploma’s is hij opgeklommen tot bevelvoerder met de rang Brandmeester. Daarnaast had hij de functie van plaatsvervangend postcommandant. De afgelopen 10 jaar hield hij zich ook bezig met de oefeningen van het korps (plannen/voorbereiden e.d.). Ook heeft hij een bestuursfunctie vervuld voor de brandweervereniging van Twello en was hij de ‘huistimmerman’ van dat korps. Per 1 september 2019 is eervol ontslag aan hem verleend. Tevens is hij per gelijke datum vanuit zijn beroepsfunctie bij de Veiligheidsregio IJsselland, korps Deventer, met pensioen gegaan.

woensdag 4 september

Deel dit bericht

Hop voor Gelders bier

Empe- Aan de Hommelstraat organiseert brouwerij Nevel een hopoogstfeest op 7 september. Hop is een bijzondere teelt en nu op zijn mooist.

Op zaterdag 7 september vanaf 10.00 uur wordt de geteelde hop geplukt in gezelschap van de brouwer. Het plukken en drogen duurt naar verwachting tot een uur of drie waarna er een klein hopoogstfeestje is voor degenen die meegeholpen hebben.

Van de eerste hopsoorten worden de bellen geplukt samen met vrijwilligers. De hop wordt gebruikt door brouwerij Nevel Artisan Ales uit Nijmegen. Zij zullen hiermee, voor het eerst ooit, een lokaal Gelders bier brouwen. Dit is een bier waarbij alle ingrediënten afkomstig zijn uit Gelderland. Hiervoor is al eerder brouwgerst geoogst bij in Groesbeek.

Hop voor Bier is het bedrijf van het echtpaar Jeanine Lagendijk en Pieter Rijzebol. Zij zijn nu drie jaar actief in deze teelt en hebben 180 planten staan van acht verschillende soorten. Ze geven in het seizoen augustus-september ook rondleidingen gecombineerd met een proeverij, waarin men alles aan de weet kan komen over de teelt en de verwerking van hop. Rondleidingen zijn ook op aanvraag mogelijk. Meer informatie over het bedrijf is te vinden op Facebook hopvoorbier.

woensdag 4 september

Deel dit bericht

HeWi Classics

Terwolde- Een Unieke bus! HeWi Classics uit Terwolde verhuurt deze in mooie oldtimer bus voor diverse doeleinden. Gaat u trouwen? Wilt u vervoer voor een bedrijfsuitje? Wilt u op een op een unieke manier vervoerd worden? Alles is mogelijk om uw dag compleet te maken. Tijdens het klompenfeest staat op zondag 8 sept de bus aan de dorpsstraat om te bezichtigen. Heeft u hierbij vragen of bijzondere wensen? Er is iemand van ons aanwezig om al uw vragen te beantwoorden.

woensdag 4 september

Deel dit bericht

Grote rommel en antiekmarkt

Bussloo- De Commissie Kerkactie Wilp organiseert komende zaterdag 7 september weer de jaarlijkse rommel en antiekmarkt. Het erf rondom de boerderij van de familie Bussink wordt gezellig ingericht met kramen waar leuke, mooie, soms oude en nuttige artikelen uitgestald zijn. Bovendien is er een ruime keus aan onder meer speelgoed, boeken en (tuin)gereedschap. De bloemenkraam waar de zelfgemaakt bloemstukken worden verkocht, is een fleurig onderdeel van de markt. Vrijwilligers hebben weer diverse handwerkartikelen gemaakt die te koop worden aangeboden. Op het terras kunnen bezoekers genieten van koffie of thee met een heerlijke koek of oliebol. Ook zullen er pannenkoeken verkrijgbaar zijn die vers worden gebakken. De markt wordt gehouden van 09.30 uur tot 14.00 uur bij Boerderij De Bremte aan de Deventerweg 4 in Bussloo. De opbrengst van deze dag komt ten goede aan het onderhoud van de kerk in Wilp.

woensdag 4 september

Deel dit bericht

Freddy Visser over Nieuw Guinea

Voorst- De vakantie zit er weer op en de dames gaan weer verder met het programma van de Vrouwen van Nu. Nadat de afdeling Voorst de provinciale fietstocht voor maar liefst 317 fietsers op 15 mei hadden georganiseerd, is ze nog met de eigen leden wezen fietsen op 19 juni. Deze keer namen de dames de fietsen mee naar Hengelo (Gld). Daar hebben ze de omgeving verkend. De deelnemers bezochten daar de schaapskooi en zagen daar hoe een schaapskudde werd gedreven. Op dinsdag 27 augustus zijn 14 dames wezen fietsen naar Aalten om daar een nachtje te blijven slapen.

Op maandag 9 september is de volgende ledenavond weer in het Dorpshuis om 19.30. Deze keer komt Freddy Visser. Hij houdt een lezing over zijn dochter. Zij is een tropenarts in Papoea Nieuw Guinea.

Lijkt het u ook leuk om bij een gezellige vrouwengroep te komen? U bent van harte welkom op elke 2e maandag van de maand om 19.30 in het Dorpshuis te Voorst

woensdag 4 september

Deel dit bericht

Plezier en kwaliteit op de fokveedag en kalverclub Apeldoorn

De Beemte- Afgelopen zaterdag klonk al vroeg, nog in het donker, het geloei van de eerste koeien op de Beemte bij de wasplaats. "Goedemorgen."klonk het als een veehouder uit zijn trekker stapte. "Ja, we zijn er weer." En deze vrolijke trend kenmerkte de verdere dag.

Afgetrapt werd met de jongste koeien de vaarzen rubriek. Koeien die voor de eerste keer gekalfd hebben. Zowel bij de rode als de zwarte vaarzen werden de prijzen mooi verdeeld met goede waarderingen van de juryleden. Aansluitend vonden ook de kampioenschappen plaats. Bij roodbont werd het een dubbelslag voor de familie Schrijver uit Terwolde. Clara 36 (vader Leonidas) en Carolien 30 (Salsa), waarbij de vorm van de dag en de beste benen doorslaggevend waren voor Clara 36. Truus Silver (Silver) nam geen genoegen met de kleur in haar naam. Deze fraai gevormde vaars uit stal Brugman uit Loenen won het voor de jongere Anky 7 van de familie Kamphuis uit Oene. Met recht familie want 4 generaties sterk aanwezig, waarbij Oma op haar stoel alles bij de koeien stralend in de gaten hield. De middenklasse koeien waren zeer sterk in kwaliteit en leverde later op de dag ook de beide algemene kampioenen op. Zwartbont kende 1 rubriek waarbij direct ook het kampioenschap bekend werd. De jury lichte het uitlopende koptrio uit. Koevar Hendriks uit Heerde greep met Hellen Mogul net naast de ereplaatsen die werden opgeëist door J. Werler uit Vaassen en de voornoemde familie Kamphuis. De Nano-dochter Julia 421 won het van de Gofast- dochter Willempje 20 door haar totale uitgebalanceerde exterieur.

Bij de roodbonten kende het kampioenschap 4 koeien van verschillende eigenaren waarbij de beide rubriekswinnaressen met de eer gingen strijken. Beide kampioenes voorzien van beste uiers. De Nijbroekse familie Wolters zag trots haar Pascal-telg Ria 473 de reserveprijs in ontvangst nemen. Familie Schrijvers Carolien 25 (Dertour) was toch wel een maatje te groot.

Best bewaarde, duurzame koeien zagen we terug in de oudste klassen met zelfs een 100.000 kg koe die veel waardering oogstte. Ook hier weer 4 inzenders bij roodbont die voor de beide prijzen gingen strijden. Clara 17 (Jotan) van de familie Schrijver versloeg uiteindelijk haar concurrenten waarbij Werler hun Julia 409(Magna Carta) reserve zag worden. Bij de oudste zwartbonten wederom 4 inzenders voor de prijzen. Zou het de familie van Essen lukken om een prijs op de Beemte te houden? Helaas voor hen ging het kampioenschap iets noordelijker naar D.O.W Annette 35, opnieuw een Jotan maar nu van W. van der Waaij uit Vaassen in prima gezelschap van de Destry van Schrijver genaamd Sabina 52.

Verheugend waren ook de bedrijfsgroepen, maar liefst 12 dit jaar. De collectie uniforme dieren van de familie Kamphuis en van de familie Schrijver wonnen bij respectievelijk zwartbont en roodbont. Ook de kalveren en pinken genoten van de vele belangstellenden vandaag. Toegesproken door jurylid Gerrit van ‘t Hof kunnen zij met de vele tips volgend jaar nog beter uit de bus komen. De kalveren werden beoordeeld op hun uiterlijk, hun toilet en hoe ze voorgebracht werden door de jeugdige deelnemers. Later in het jaar wordt met een gezellige middag de prijzen verdeeld. Voor vandaag zag Johan de Groot uit Kamperveen hun Dompe Rozalien 3174 (Fun P) zegevieren voor Isis Ruitenberg uit Terwolde met haar Liza 360 (Wilder Smart). Bij de tienergroep met pinken werden wel alle prijzen verdeeld. Sander van Essen won het voorbrengen en had zijn pink Bertha 177 het beste getoiletteerd beide keren voor Davy Hendriks. Maar Davy zag zijn Karina 77 (Undenied) het exterieur winnen voor Ov Feline 0436 van R. Overvelde uit Beemte Broekland, begeleidt door Mirte.

woensdag 4 september

Deel dit bericht

Fietsgroep Terwolde: “zon en regen kwamen we tegen”

Terwolde- Ondanks dreigende wolken gingen de deelnemers aan de Terwoldse fietsgroep met een kleine groep dappere fietsers op pad op 15 augustus vanaf de kerk in Terwolde. Bij het sluisje aan de Middendijk: een hoosbui. Dus even schuilen onder een carport. Daarna over stille wegen en fietspaden via Oene naar Heerde. Koffie/thee met een lekkere punt vlaai bij Limburgia in Heerde, buiten op het terras. Uitgerust weer verder naar de Dellen. Dan opeens… voor ons uitgestrekte heidevelden in de stralende zon. Wat een pracht! Genieten geblazen. Vrolijk verder via Epe naar bijna Terwolde, want Hetty nodigde ons uit voor een ijsje bij haar thuis. Een gezellige afsluiting van een schitterende fietstocht.

Donderdag 19 september zal de volgende fietstocht zijn. Joke en Leo Hanekamp hebben weer een verrassende route van 39 km. uitgezet over veelal kleine paadjes en tussenweggetjes. Vertrek is om 13.00 uur bij de kerk in Terwolde. Opgeven kan via de mail: h.a.kamp@hetnet.nl of telefonisch: 0571292111

woensdag 4 september

Deel dit bericht

Zonnige Zomeractie Zonnepanelen

Voorst- De zomervakantie is ten einde. Hopelijk bent u weer lekker opgeladen in de zon. En het ziet er naar uit dat we nog kunnen genieten van een mooie nazomer. De zon is niet alleen goed voor uw eigen batterij. Met zonne-energie kunt u ook flink besparen op uw energierekening en zonnestroom is 100% duurzaam!

In samenwerking met HVE hebben dit jaar al meer dan 100 huishoudens via EnergieRijk Voorst zonnepanelen aangeschaft met een collectieve inkoopactie. HVE is het bedrijf van duurzame ondernemer en Voorstenaar Tycho Tomassen. Om iedereen te kunnen laten profiteren van deze collectieve inkoop, organiseert EnergieRijk Voorst een Zonnige Zomeractie Zonnepanelen.

A-kwaliteit zonnepanelen, scherp geprijsd en met 10% collectiviteitskorting. Zo krijgt u bijvoorbeeld 10 panelen inclusief installatie voor €3.875. De panelen zijn in ongeveer 6 jaar terugverdiend en geven daarna nog minstens 15 jaar gratis stroom.

U kunt tot 15 september meedoen met deze zomeractie. U kunt zich aanmelden via www.energierijkvoorst.nl of door te bellen naar 055-2048932. Als u zich heeft aangemeld, komt een deskundige bij u thuis. Hij kan u adviseren over de geschiktheid van uw dak, het aantal panelen en welke techniek in uw situatie het beste past. Op basis van dit bezoek krijgt u een op uw woning toegespitste offerte toegestuurd. Daarin staan de kosten en de ingeschatte opbrengsten. Wanneer u akkoord gaat met de offerte, worden de panelen op korte termijn geïnstalleerd. Vanaf dat moment produceert u uw eigen groene stroom.

woensdag 4 september

Deel dit bericht

Elke week krijg ik een knuffel, dat is wel waardering!

Twello- Dat zijn de woorden van een jonge vrijwilliger, 15 jaar, bij SET ,Sportief Evenwicht Twello. Yori vindt het geweldig om te helpen als vrijwilliger bij sporters met een beperking. Hij ondersteunt 1 op 1 de wat drukkere personen en zij genieten er beide van. Yori zorgt ervoor dat degene lekker kan sporten en bewegen. Yori vind het fijn om meer aandacht te kunnen schenken aan een sporter en op 1 iemand te focussen. Hij leert hier nieuwe mensen kennen en kan leuk met ze praten. Het is juist leuk dat hij zo jong is. Iemand vraagt hem elke week wat Go Ahead heeft gedaan. Ook het sociale aspect is erg belangrijk. Dat hij elke week een knuffel krijgt is een kers op de taart.

Je merkt aan Yori dat hij er schik van heeft om hier als vrijwilliger aan de slag te zijn met de sporters. Het leuke ervan is dat zijn oma ook vrijwilligster is bij SET. Hij ging een keertje mee met z’n oma en vond het zo leuk dat hij er zijn stage heeft gedaan. MAS ,Maatschappelijke stage vanuit het Veluws College. En nog mooier dat hij als 15 jarige is blijven hangen als vrijwilliger bij SET. Tijdens de jaarlijkse bbq voor de vrijwilligers van SET, vermaakt hij zich ook prima, gezellig om er zo’n jonge vrijwilliger bij te hebben. Wil jij ook graag sporten bij SET? Kom gerust vrijblijvend eens kijken www.sportiefevenwichttwello.nl

woensdag 4 september

Deel dit bericht

De deuren van Bistro-Pub De Patron gaan 1 december open!

‘Dit concept kennen we niet aan deze kant van Nederland, als het überhaupt al bestaat!’ en ‘dit interieur is fenomenaal mooi!’ zijn enkele uitlatingen van de trend-watchers. Voor hen liggen de plannen en tekeningen van De Patron, terwijl ze in gesprek zijn met eigenaar Mark Daley. De plannen gaan over het eten en drinken, waarbij Mark zich laat inspireren en adviseren door diverse collega’s in het werkveld. De tekeningen betreffen de indeling van de zaak, de materialen en het kleurgebruik. Niemand minder dan Linda Pol staat hier als interieurarchitect aan het roer, om de gasten straks dat ‘wauw-gevoel’ mee te geven, wanneer ze de gloednieuwe zaak De Patron betreden.

Een plek voor iedereen
“Mijn verwachtingen zijn, dat De Patron een extra kloppend hart gaat worden voor Twello”. Aan het woord is Mark Daley, eigenaar en als chef-kok straks verantwoordelijk voor de vele unieke gerechten. “De Patron is een plek waar iedereen terecht kan voor vele vormen van vermaak. Lunch, diner, een feest, je zakelijke afspraken of gewoon even een borrel aan de bar met je vrienden of collega’s. Maar we gaan ook avonden verzorgen met live muziek en zelfs theater!’

Vele- en grote plannen, maar daarvoor leent zich de locatie ook. De zaak wordt dusdanig ingericht, dat iedere bezoeker zich er thuis kan voelen; alleen, met z’n tweeën of met een grotere groep. Zelfs aan de jongste gasten is gedacht, daarvoor is een aparte kinderhoek beschikbaar.

Uniek concept in een bijzonder fraai jasje
Interieurarchitect Linda Pol, zij werkte ook mee aan het interieur van o.a. Thermen Bussloo Bussloo/Berendonck, restaurant Witkamp in Laren en diverse high end woonhuizen, vertelt in haar bewoordingen wat de gasten straks gaan zien en ervaren.

“De naam ‘De Patron’ geeft de identiteit van dit horecaproject weer. Het is een knipoog naar het verleden met een visie voor de toekomst, waarbij Mark Daley als de Patron aan het roer staat. Het pand zelf heeft al veel karakteristieke eigenschappen wat het uniek maakt en dat is al een cadeautje op zichzelf, wanneer je start met een interieurontwerp.”

“Aan de voorzijde bevindt zich straks een sfeervolle en intieme ruimte waar je lekker onderuit kunt zitten met familie en vrienden. De serre aan de zijkant is het kloppend hart van De Patron, met daarin een prachtige prominente eiland bar, die doorloopt in de grote zaal. Deze ruimte leent zich, naast de reguliere horeca, uitstekend voor feesten en partijen. Daarbij hebben we de oude huiskamer, welke een compleet vernieuwende sfeer krijgt die we hier in de omgeving nog niet kennen! Het interieur heeft een eigenwijs karakter met een mix aan materialen. Brons, marmer, staal, leder, gecombineerd met zachte velvet stoelen, bistro stoelen, warm licht. Dit samen creëert een warme en vooral intieme sfeer aan de bijna 400 m² horeca. Het bedrijf Mint Interieur uit Raalte gaat zorg dragen voor de realisatie van het bijzondere en exclusieve interieur van De Patron.”

Historisch pand
Het pand aan de Kerklaan 1 in de wijk Duistervoorde is eigendom van Elizen Vastgoed.

Directeur Jaco Segers volgt de ontwikkelingen van de nieuwe zaak op de voet.

“In de oude patronaat gebouwen vonden vroeger veel gemeenschappelijke activiteiten plaats.

Van preken, toespraken tot gymnastiek en de regelmatig terugkerende feestavonden met zang en dans. Het voormalig patronaat is een beschermd dorpsgezicht. Na een intensieve verbouwing staat er straks weer een pand met oude ziel en een nieuw kloppend hart.”

Klimaat geregeld; altijd de juiste temperatuur!
De Patron beschikt over bijzonder veel terrasruimte, waarbij de gasten kunnen kiezen voor een koele plek in de schaduw of juist volop genieten van de zon. Binnen is daar straks ook de keuze tussen verwarmen en koelen. In alle omstandigheden een aangenaam klimaat om in te verblijven.

Klompenfeest Twello
Mark en enkele teamleden zullen aanwezig zijn tijdens het Klompenfeest in Twello, aanstaand weekend. Bezoekers kunnen, genietend van ter plekke vers bereide gerechten, een praatje maken met Mark en de teamleden en op die wijze alvast kennismaken en sfeer proeven.

Open Huis
Zaterdag 30 november is iedereen van harte welkom aan de Kerklaan 1, want het is de dag dat De Patron de deuren opent voor een eerste kennismaking. Tussen 14.00 uur en 17.00 uur hopen Mark en z’n team vele belangstellenden welkom te heten tijdens een open huis. Iedereen is welkom om onder het genot van een hapje en drankje, de eerste indrukken op te doen van deze bijzondere locatie. Wie nieuwsgierig is, kan ook kennismaken met de diverse kaarten met daarop de gerechten en dranken. Een uniek bedrijf vraagt immers ook om unieke kaarten!

Vanaf zondag 1 december zijn de deuren van De Patron, 7 dagen in de week, geopend.

Wilt u de verdere ontwikkelingen van de bouw volgen en straks bijvoorbeeld als eerste op de hoogte zijn van nieuwe gerechten?

Kijk dan op de website www.DePatronTwello.nl of volg ons op Facebook: De-Patron-Twello

woensdag 4 september

Deel dit bericht

Subliem verjaardagsconcert door Hans Mol

Terwolde- Zondag jl. verzorgde Hans Mol in de Cosmas en Damianus kerk in Terwolde weer zijn, inmiddels traditioneel geworden, verjaardagsconcert. De dirigent van onder andere de Terwoldse gemengde zangvereniging Eendracht deed zijn kunstje ditmaal helemaal instrumentaal. Hij verzorgde een subliem pianoconcert met delen van Alexander Borodin, Johan Sebastiaan Bach en Bach variaties van Nicolaï Rimsky-Korsakov. Het was duidelijk te horen dat de muzikale voorkeur van Mol uitgaat naar de composities van Bach. Dat deel van het concert werd met meer passie en overtuiging gespeeld, hoewel ook het totaal plaatje voor de liefhebbers een genot voor het gehoor was. Een concert is in feite een totaal plaatje. De aankleding moet goed zijn, de uitvoerende pianist moet de kunst verstaan om de spanning op te bouwen en op het juiste moment weer af te zwakken en de bijpassende ambiance moet helemaal kloppen. Tijdens dit concert bleken alle componenten optimaal aanwezig, of het moest het (in verband met de temperatuur) ontbreken van het jasje van de pianist zijn. Wel, als dat het enige punt van kritiek is, dan zit het met de rest wel snor. En dat deed het ook. Er werd gemusiceerd op hoog niveau in een setting, in de prachtige middeleeuwse Terwoldse kerk die zijn weerga niet kent, terwijl mede door het prachtige nazomerweer (en mogelijk het uitzicht voor de aanwezigen op een smakelijke verjaardagsborrel) het publiek, zoals dat heet, ‘good te passe’ was.

woensdag 4 september

Deel dit bericht

Collecteweek Prinses Beatrix Spierfonds gaat 8 september van start

Regio- Van 8 t/m 14 september is de collecteweek van het Prinses Beatrix Spierfonds in Twello en Wilp. Het is de grootste jaarlijkse actie voor mensen met een spierziekte in Nederland. Ruim 30.000 vrijwilligers gaan op pad om geld op te halen voor wetenschappelijk onderzoek naar spierziekten.

Het Prinses Beatrix Spierfonds zet zich in voor alle mensen met een spierziekte in Nederland. Dat zijn ruim 200.000 mensen. Het doel van het fonds is om alle spierziekten de wereld uit te krijgen, het middel is wetenschappelijk onderzoek. Het Prinses Beatrix Spierfonds financiert en stimuleert onderzoek naar genezing en, omdat dit vaak een lange weg is, ook naar verbetering van de kwaliteit van leven van patiënten nu. Het fonds krijgt geen overheidssteun en is afhankelijk van donaties en de inzet van vele vrijwilligers. De collecte is één van de belangrijkste inkomstenbronnen.

Steun de strijd tegen spierziekten en geef aan de collectant bij u in de buurt. Mist u de collectant? Doneren kan ook via de online collectebus van het fonds. Ga naar www.prinsesbeatrixspierfonds.nl/collectebus en doneer een bedrag naar keuze.

Spierziekten
Er zijn 600 verschillende spierziekten. Sommige zijn dodelijk, sommige zijn erfelijk, maar ze hebben allemaal een verlammend effect op de spieren. De spieren in een mensenlichaam sturen alles aan; lopen, zwaaien, lachen, ademen. Een ziekte die spieren aantast, tast het hele lichaam en daarmee ook het hele leven van een persoon aan.

Lees meer over het Prinses Beatrix Spierfonds op www.prinsesbeatrixspierfonds.nl.

woensdag 4 september

Deel dit bericht

JAAAHAAA, u weet het maar toch . . .

Twello- Inmiddels is het gewone ritme weer terug, de koffers zijn uitgepakt, de foto’s misschien al uitgezocht. Het schooljaar is weer begonnen en zijn er mogelijk nieuwe doelstellingen gemaakt om zaken anders aan te pakken. Hier zou ik iets aan willen toevoegen ÒISMAKOGIEÓ. U zit, staat of loopt de hele dag; bij het eten, tijdens het werk. Ook van en naar het werk toegaan loopt en zit u in de bus, trein, auto of op de fiets. Maar hoe zit u, loopt u en staat u te wachten?

Ik geef een stuk bewustwording, door aandacht te geven aan, uw zit- en sta-houding. Maar o.a. ook: hoe gaat u op een stoel gaat zitten of laat u zich gewoon ‘vallen’?

Verder leer ik kleine zachte bewegingen toe te passen om het lichaam soepel te houden. Deze bewegingen kunnen zo klein worden uitgevoerd dat andere mensen het niet opmerken. Dat is het mooie aan Ismakogie. U kunt het overal en altijd toepassen. Door Ismakogie voorkomt u dat (delen van) het lichaam worden vastgezet. Wanneer een houding voor het lichaam minder gunstig is kan er op termijn een klacht ontstaan. Ik zeg niets nieuws met de woorden dat voorkomen beter is dan genezen. Ons lichaam kan een verkeerde houding lang volhouden, echter zit daar wel een grens aan. Een bijkomend voordeel is dat een mooie houding zelfvertrouwen geeft en uitstraalt. De bewegingen tijdens een workshop of cursus worden als ontspannen ervaren, al krijg ik af en toe ook te horen dat het als intensief kan zijn.

Kijk nu eens naar uw eigen houding. Hoe lang kunt u rechtop aan een tafel of aan een bureau zitten zonder steeds te gaan schuiven? Inmiddels kan ik zeggen, door eerdere cursussen die ik gegeven heb, dat deelnemers duidelijke verbetering ondervinden. Makkelijker kunnen opstaan en ook beter en langere tijd kunnen staan tijdens het werk zoals op een beurs, op een afdeling of kantoorbaan.

Benieuwd naar wat Ismakogie voor u kan betekenen? Kom dan naar de workshop op donderdag 12 september van 19.45 uur tot 21.15 uur in het Irene gebouw naast de Hervormde Kerk aan de Dorpsstraat in Twello. Bij voldoende belangstelling ook op maandag 16 september van 09.00 uur tot 10.30 uur aan de Rijksstraatweg 134. De kosten zijn 25,00 euro.

Voor mensen die bekend zijn met Ismakogie is er een programma voor gevorderden. De cursus van 10 lessen start de week na de workshop. Iedereen kan aan Ismakogie deelnemen. Heeft u lichamelijke klachten/beperkingen dan wil ik dit wel graag vooraf weten. Laat dit geen reden zijn om niet te komen. Het kan u zelfs verlichting geven. Sportkleding is niet nodig.

Voor aanmelden of voor meer informatie kunt u mailen naar ismakogie.twello@gmail.com of bel naar Carin Knops 0571-276896.

woensdag 4 september

Deel dit bericht

Bomenexcursie IVN-Eerbeek

Eerbeek- Om de natuur te beleven kun je soms dicht bij huis blijven. Dat geldt ook voor de natuurwandeling van zondag 8 september, die plaats vindt in het Webersbos in Eerbeek. Daar wordt aandacht besteed aan de tientallen soorten bomen die daar groeien.

Deze bomenwandeling begint om 14.00 uur en duurt ongeveer twee uur. Gestart wordt bij de parkeerplaats van De Korenmolen, Kanaalweg 3 in Eerbeek. Zoals gebruikelijk zijn aan deze excursie geen kosten verbonden, maar een vrijwillige bijdrage na afloop voor het IVN-werk is zeer welkom. Meer informatie over deze wandeling, waaronder de exacte startplaats, treft u aan op www.ivn-eerbeek.nl.

woensdag 4 september

Deel dit bericht

Bluesconcert in Martinuskerk

Bussloo- Zaterdag 14 september geeft Richard Joris een Bluesconcert in de Sint Martinuskerk te Bussloo. Deze bekende singer-songwriter uit Apeldoorn heeft in vele formaties en projecten gespeeld zoals Rock Blues Motown. Na jaren werk van anderen te hebben gespeeld, werd voor Richard de drang om eigen nummers te schrijven groot.

Met zijn laatste band “Carve” schreef hij al een aantal nummers. Inmiddels componeert hij zijn eigen nummers op gitaar. Om die aan het publiek te laten horen richt hij de band YourS op. Vaak speelt hij samen met gitarist Raymond ter Riet. Intussen is YourS uitgebreid met bassist Armand Spee en Cajon Rutger Kokke. Ze spelen op veel podiums in Nederland, Engeland, Duitsland en België. Momenteel werkt YourS aan haar eerste album met een mix van soul, funk, blues en rock en prachtig gezongen ballads. In de Martinuskerk speelt Richard ‘YourS’ Joris solo. Een uitgelezen kans om hem te zien en te beluisteren in de unieke sfeer en akoestiek van de mooie Sint Martinuskerk te Bussloo. Kaarten kosten € 7,50 en het concert begint om 20.00 uur. Meer informatie is te vinden op: www.sint-martinuskerk-bussloo.org

woensdag 4 september

Deel dit bericht

Bingo in Teuge

Teuge- Vrijdag 6 september houdt Sportclub Teuge een gezellige bingo. Het begint om 20.00 uur en wordt gehouden in het clubhuis van de sportclub aan De Zanden in Teuge. Er zijn weer prachtige prijzen, zoals twee keer 100 euro, twee keer 50 euro, boodschappenmanden en vele andere geldprijzen. Samen met de gratis koffie, de gratis verloting en niet te vergeten de (steeds oplopende) jackpot wordt het ongetwijfeld weer een gezellige bingoavond. Graag tot ziens aanstaande vrijdag in Teuge.

woensdag 4 september

Deel dit bericht

Lions Voorst halen bezem door Cruyff Court “De Beele”

Voorst- Sinds de officiële opening in mei 2019, spelen de jongeren van orthopedagogisch behandelcentrum “De Beele” in Voorst hun potjes voetbal op hun gloednieuwe Cruyff Court. Dit Cruyff Court bestaat naast het voetbalveld uit een basketbalveldje en enkele fitnesstoestellen. Ook de jongeren uit Voorst zelf weten de Cruyff Court te vinden.

Door het intensieve gebruik is er één zaak van groot belang: het onderhoud. Daarom bezocht Lions Club Voorst Corinne de Haas van “De Beele” nog een keer. Eerder ging de Lions Club langs om de opbrengsten van het door hun georganiseerde Beelefiet diner te overhandigen. Dat diner had als doel geld op te halen om de Cruyff Court te helpen realiseren. Dit keer brachten zij een professionele bezem om de kunstgrasvelden in tip top conditie te houden. Door met deze bezem regelmatig achter een tractor over het veld te rijden, blijven de speciale korrels goed verspreid over het veld. Dat verkleint de kans op blessures, verbetert de waterdoorlaatbaarheid en verlengt de levensduur van de velden.

De komende wintermaanden zal professionele verlichting er voor zorgen dat de sportvoorzieningen zelfs ’s avonds kan worden gebruikt.

woensdag 4 september

Deel dit bericht

Toegangswegen Twello Centrum kunnen worden afgesloten

Twello- In het weekend van 6 tot en met 8 september a.s. is het weer Klompenfeest in het centrum van Twello. Een dorpsfeest wat een beetje uit zijn jasje is gegroeid. Om de veiligheid te waarborgen kan het centrum tijdens het Klompenfeest worden afgesloten en is dan alleen toegankelijk via 5 toegangspoorten. Bij normale omstandigheden is het terrein gewoon bereikbaar.

Mocht het echter te vol raken kan het voorkomen dat de toegangspoorten tijdelijk worden gesloten. Verwacht wordt dat dit kan gebeuren op vrijdag- en zaterdagavond tussen 21.00 uur en 01.00 uur en op zondagmiddag tussen 16.00 uur en 18.00 uur. Bewoners van het gebied ontvangen een speciaal pasje waarmee ze, indien nodig, ongehinderd het gebied kunnen betreden. Zij zijn inmiddels per brief geïnformeerd. De toegangspoorten bevinden zich aan het begin van de diverse looproutes.

In geval van nood, (ambulancedienst, brandweer) zijn er 4 nooduitgangen (toegangswegen). De nooddiensten en de organisatie zijn hiervan op de hoogte.

woensdag 4 september

Deel dit bericht

Afscheid Kitty Reussink na 29 jaar apothekersassistente te Voorst

Vrijdag 13 september wordt de laatste werkdag van Kitty in de apotheekhoudende huisartsenpraktijk te Voorst. Ze heeft in Voorst 29 jaar gewerkt en gaat vanaf die dag met pensioen. Alle patiënten worden uitgenodigd om die vrijdag van 15:00 tot 17:00 onder genot van een drankje afscheid te komen nemen.

Kitty’s eerste werkplek was in een apotheek in Amsterdam van 1971 tot 1977. Daarna werkte ze 6 jaar bij het zogenaamde ‘Uitreken-bureau’ van het ziekenfonds Rijnstreek. Alle recepten werden daar naar toe gestuurd en moesten met ponskaarten gecodeerd worden. Computers bestonden nog niet. Hoewel het al heel lang geleden is, weet Kitty een aantal codes van toen nog steeds op te noemen. Ziekenfonds Rijnstreek werd veel later Menzis.

Een paar jaar werkte ze even niet en zorgde ze voor haar 2 jonge dochters. Toch besloot ze al snel weer te gaan solliciteren. Ze woonde ondertussen in Brummen. Ze werd in 1990 aangenomen als apothekersassistente in de apotheekhoudende praktijk te Voorst. De praktijk bestond uit huisarts Matthijsen, 1 doktersassistente en Kitty. Dat betekende dat ze regelmatig naast het apotheekwerk ook het doktersassistente werk moest doen. In de loop van de tijd werd het team langzaam uitgebreid naar uiteindelijk de 6 collega’s die er nu zijn en het huisartsenechtpaar Roessingh.

Terugkijkend zegt Kitty dat de kern van het werk van toen niet zoveel verschilde van nu. Het gaat nog steeds om het persoonlijk contact met de patiënten en om hen zo goed mogelijk te helpen met de medicijnen. Wel kregen mensen vroeger veel minder medicijnen. Zo kregen mensen bij een beroerte vroeger slechts één kinderaspirine, terwijl mensen nu al meestal 3-4 medicijnen nodig hebben. Daarnaast is de rol van de zorgverzekeraars op de keuze van medicijnen tegenwoordig veel groter. Dit is vervelend voor de patiënt, maar zeker ook voor de apothekersassistente, die immers in de vuurlinie staat. Hoewel de apotheek en de assistente hier niets aan kan doen, krijgen zij vaak wel de ( soms terecht) boze en ontevreden patiënten aan de balie. Gelukkig valt dit in Voorst erg mee en zijn de meeste mensen in Voorst heel reëel en vriendelijk en begrijpen dat ook de apotheek zich aan die nieuwe regels heeft te houden. Dat maakt het werken in een dorp als Voorst ook zo aantrekkelijk.

Kitty heeft altijd met veel plezier en betrokkenheid gewerkt. In 29 jaar heeft ze heel veel meegemaakt in Voorst. Toch vindt ze het ook lekker om met pensioen te gaan.

Kitty zal onder andere gemist worden om haar betrouwbaarheid en flexibiliteit ,maar ook omdat ze de vraagbaak is voor het team als het gaat om de patiënten. Kitty weet feitjes als: die is eerder getrouwd geweest met die, die is toen zijn vrouw op jonge leeftijd verloren, die is de achterneef van die, die heeft 25 jaar geleden veel gedoe gehad met de buurt etc. Dat zijn voor een huisartsenpraktijk toch weetjes die soms van onschatbare waarde kunnen zijn. Het team zal het zonder Kitty moeten stellen en wenst haar veel geluk en gezondheid toe in de toekomst.

Afscheidsreceptie Kitty Reussink

Vrijdag 13 september Huisartsenpraktijk Roessingh te Voorst 15.00-17.00 uur

Voor iedereen die persoonlijk onder het genot van een drankje afscheid wil nemen.


woensdag 4 september

Deel dit bericht

Afscheid bestuursleden D66

Twello- Een week voor de aanvang van een nieuw politiek jaar heeft D66 afscheid genomen van twee bestuursleden: Wim Oolman en Gerdy Jonkman.

Wim Oolman was al vanaf de vorige eeuw actief in de politiek . Vanaf 1996 is hij een aantal jaren raadslid geweest, daarna werd hij actief als fractieondersteuner en bestuurslid, de laatste periode als penningmeester. Hij was niet alleen een actief maar ook een kritisch lid. Wim heeft zijn eigen oorspronkelijke manier van kijken en dat heeft hij altijd uitgedragen.

Gerdy Jonkman heeft ook, wanneer D66 haar nodig had, het raadswerk inhoud gegeven. In de laatste 10 jaar heeft ze zich als voorzitter van het bestuur enorm ingezet om D66 Voorst weer op de politieke kaart te zetten. Het resultaat daarvan mag er zijn: het aantal leden is verviervoudigd en de partij is in de Raad en het College vertegenwoordigd.

D66-wethouder Wim Vrijhoef bedankte hen voor hun jarenlange inzet . Zonder deze twee pioniers zou D66 niet de partij zijn geworden, die het nu is: kritisch aanwezig en zichtbaar in de Voorster politiek.

Het penningmeesterschap van Wim Oolman wordt overgenomen door Erna Gruntjes. De functie van voorzitter is nog niet ingevuld.

woensdag 4 september

Deel dit bericht

Sportprogramma week 36 2019

CCW ’16

Zondag 8 september
Bekerwedstrijden
14.00 Davo 1 - CCW 1
10.00 V en L 2 - CCW 2
11.00 CCW Vr.1 – Loenermark Vr.1
12.00 Broekland Vr.1 - CCW Vr.2

Zondag 8 september
Olde Leeuwenbargtoernooi CCW
09.30 CCW zat. 3 – Be Quick Z 4
10.30 CCW zat. 2 – Twello 2
11.30 CCW zond. 3 – Twello 3

Terwolde

Zondag 8 september
14.00 Terwolde 1 – SDZZ 1
11.30 Terwolde 2 – IJsselstreek 3

Teuge

Zaterdag 7 september
14:30 Elspeet 1 - Teuge 1
12:00 Oene 2 - Teuge 2
14:30 Teuge SP 3 - Groen Wit 4
14:30 Columbia 3 - Teuge 4
13:00 De Gazelle 2 - Teuge 5

Vrouwen
14:30 Teuge 1 - ZVV 2

Twello
Zaalvoetbal

Vrijdag 6 september
19.30 Twello 1 – ATIK 5

Veldvoetbal
Zaterdag 7 september
14.00 Twello 2 – Oeken 2

Zondag 8 september
14.00 Twello 1 – Witkampers 1

Dinsdag 10 september
20.00 Activia 1 – Twello 1

VenL

Vrijdag 6 september
Zaalvoetbal Vrouwen
19:30 V en L 1-Velocitas 1

Zondag 8 september
10:00 V en L 2 - CCW 2
14:00 ZVV 1 - V en L 1

Vrouwen
11:00 V en L 1-Warnsv Boys 1

Voorwaarts

Zaterdag 7 september
Sporthal Jachtlust
Fit & Fun/Voorw. DS1-Geonius/V&L DS1

Zondag 8 september
Voetbal De Laene
09.30 Voorwaarts T 3 - KCVO 2
11.30 Voorwaarts T 2 – Activia 2
11.30 Voorwaarts T 7 – Turkse Kracht 2

woensdag 4 september

Deel dit bericht

“Band of Brothers’ winnaar van Welsum Open Beach Volleybaltoernooi

Welsum- Afgelopen zondag (1 september) vond voor de derde maal het Welsumse Open Beach Volleybaltoernooi plaats. Een klein, gezellig toernooi dat gespeeld wordt op de twee beachvelden van de Sportvereniging Welsum. In totaal streden er acht teams om de overwinning waarbij de teams bestonden uit zowel geoefende als ongeoefende volleybalspelers en speelsters. De finale werd gespeeld tussen de teams ‘Band of Brothers’ en ‘Strandklappers’. Het was een spannende ontknoping van een leuk toernooi waarbij het team ‘Band of Brother’ als winnaar uit de strijd naar voren kwam.

woensdag 4 september

Deel dit bericht

Viertal PPSV Bussloo Nederlands Kampioen Kür op Muziek!

Bussloo- Vera van der Sluis, Renée Schefczyk, Lineke Velderman en Chloë Middelburg vormen met hun paarden sinds april 2019 onder leiding van commandante Meerte Hekking het PPSV Bussloo viertal. Hun doel was starten op de Gelderse Kampioenschappen met eindstreven een ticket voor de Nederlandse Kampioenschappen in Ermelo.

Het eerste succes kwam op 28 juni. Op deze dag kwam het viertal aan start bij PC en LR de Berkelruiters. Met maar liefst 203 punten behaalden ze de eerste prijs en tevens was dit de hoogste score van de dag! Op 22 juli vertrok het viertal naar Zevenaar om daar voor het eerst de kür op muziek te rijden. Ook hier wisten ze een mooie succesvolle kür neer te zetten.

Na een korte vakantie voor de amazones en hun paarden was het op 3 augustus dan echt zo ver! De Gelderse Kampioenschappen. Voor de proef ontvingen zij 195 punten en een derde plaats. Bij de kür deden ze er allemaal nog een schepje bij en behaalden maar liefst 79,833% voor de kür! Deze monster score leverde ze de titel ‘Gelderse Kampioen viertal klasse M/Z/ZZ kür op muziek’ op en een ticket voor de Nederlandse Kampioenschappen in Ermelo op 31 augustus!

Op de Nederlandse Kampioenschappen mocht het viertal van PPSV Bussloo het spits afbijten in de kür. Met een verschil van 3% gaven zij de concurrentie het na kijken en mag het viertal zich Nederlands Kampioen noemen!! Een geweldige prestatie voor een team wat pas zo kort samen is!

woensdag 4 september

Deel dit bericht

V&L JO-13-1 pakt eerste prijs tijdens Twello Toernooi

De Vecht- De aftrap van het nieuwe voetbal seizoen begon voor de JO13-1 van V&L uit de Vecht uitstekend . Als opwarmertje voor de naderende competitie werd de deelname aan het Twello Toernooi op het sportcomplex aan de Zuiderlaan bekroond met de overwinnaars-trofee. Het team van JO-13-1 van V&L komt voor het derde seizoen op rij uit in de 2-de klasse KNVB en streed bovendien beide seizoenen bovenin mee om het kampioenschap. Een extra mooie prestatie voor een club van een bescheiden omvang. Komend weekend start de KNVB-competitie officieel en zal blijken of ‘de jongens’ en ‘meiden’ aan de mooie reeks een positief gevolg kunnen geven.

woensdag 4 september

Deel dit bericht

Succesvolle Kick-Off voetbalseizoen Activia

Twello- Op zaterdag 31 augustus werd er door v.v. Activia wederom een succesvolle Kick-Off georganiseerd op een zonovergoten sportpark “De Schoapenweide”. Nadat de kledinguitgifte plaatsvond, er team- en portretfoto’s werden gemaakt konden de spelers zich klaarmaken voor de Lopathon. Alle deelnemers konden zich door ouders, familie en buren laten sponsoren om zoveel mogelijk geld op te halen voor het doel dat aan deze loop was gekoppeld; namelijk een terrasoverkapping en voor toekomstige activiteiten.

Onder begeleiding van DJ Wouter en de enthousiaste speaker Frank Oosterwegel werd om 13.45 uur het startschot gegeven voor de jongste jeugd die in een kwartier tijd zoveel mogelijk rondjes om een half veld moesten proberen te lopen. Om 14.15 uur was het de beurt voor de oudere jeugd die een half uur de tijd kregen en de senioren sloten om 15.00 uur de Lopathon af en mochten zich maar liefst drie kwartier uitsloven. Het massale aanwezige publiek moedigde de lopers voortdurend aan en dat heeft er zeker aan bijgedragen dat we een mooie opbrengst hebben weten te realiseren.

Na de Lopathon mochten de teams meedoen aan de op het trainingsveld georganiseerde tienkamp. En ondanks dat iedereen al een grote inspanning had geleverd was dit bij het enthousiasme tijdens de tienkamp niet te merken.

Het bestuur en een afvaardiging van de denktank maakten ondertussen van de mogelijkheid gebruik in gesprek te gaan met de aanwezige ouders. Activia keert in de gelukkige omstandigheid dat veel leden ook actief zijn als vrijwilliger maar ook bij ons zien we dat het op sommige momenten lastig is en steeds lastiger wordt alle beschikbare functies in te vullen. Maar met name de insteek om te kijken wat men wel voor onze vereniging kan en wil doen en op welke momenten in de breedste zin van het woord leverde toch enthousiaste reacties en meteen aanmeldingen op.

woensdag 4 september

Deel dit bericht

Jeu de Boules toernooi bij Trefpunt Duistervoorde

Twello- Voor woonzorgcentrum de Martinushof ligt de Jeu de boules-baan er wat verlaten bij. De vrijwilligers van “Trefpunt Duistervoorde” hebben er nog nooit ballen zien rollen. Dat is hen een doorn in het oog. Het heeft hen doen besluiten een toernooi te organiseren op 17 september aanstaande. “Er zullen leuke prijzen te winnen zijn” aldus de initiatiefnemers.

Jeu de Boules, ook wel petanque genoemd, hebben we allemaal wel eens gespeeld. Het is de campingsport bij uitstek, maar ook buiten de camping wint het aan populariteit. In Twello is er zelfs een officiële club en ook in de omliggende kernen zijn er groepjes ontstaan die wekelijks bijeen komen om een balletje te gooien. Maar de baan voor de Martinushof blijft dus vooralsnog angstvallig leeg, maar daar gaat verandering in komen als het aan de vrijwilligers van Trefpunt Duistervoorde ligt.

Samen met de buurtsportcoach van Mens en Welzijn Voorst is het idee ontstaan om een toernooitje te organiseren. Leuk en laagdrempelig. “Gezelligheid staat voorop” vertellen de vrijwilligers. “Met dit toernooitje willen we de baan wat meer onder de aandacht brengen en we hopen dat er structureel meer gebruik van gemaakt wordt. Bij ons in ‘Het Trefpunt’ is er de mogelijkheid om een kopje koffie te drinken en te pauzeren.”

Op dinsdag 17 september wordt er om 15.00 uur gestart. Deelname is gratis en jeu de boules-ballen zijn aanwezig. Er zullen leuke prijzen te winnen zijn. In het Trefpunt ligt een lijst waarop men zich kan opgeven. Opgeven kan ook via g.kroes@mensenwelzijn.nl of telefonisch via: 06-40103611

woensdag 4 september

Deel dit bericht

Clubkampioenschap Hobby Horse eindigt met nat pak

Klarenbeek- Ook dit jaar streden de pony– en paardenleden van rijvereniging en ponyclub Hobby Horse weer om de felbegeerde Gerrit Jan Steinvoorte wisselbokaal tijdens het jaarlijkse Clubkampioenschap op zondag 1 september. In de ochtend sprongen de leden een hindernisparcours met daarna “Speel uw spel’. Hierbij werden de hindernissen voorzien van punten en een joker. Hanneke Tank met haar pony Jelmie reed binnen 1 minuut de meeste punten bij elkaar en won dit onderdeel. Bij de paarden won Yvette van Bussel de 1e plaats in de dressuur.

Aan het einde van de dag werd een traditionele parade gereden en werd de clubkampioen bekend gemaakt. Voor de tweede keer op rij won Hanneke Tank met haar pony Jelmie de Gerrit Jan Steinvoorte wisselbokaal. Dat leverde haar een heel nat pak op. Ze werd traditiegetrouw door de andere leden in de waterbak gedompeld. Hobby Horse dankt alle sponsoren en vrijwilligers voor deze mooie dag. Zoek je een gezellige club waar goed rijden centraal staat? Neem dan contact met ons op via facebook.com/P.C.HobbyHorse/ voor een proefles.

woensdag 4 september

Deel dit bericht

Beachtennistoernooi bij SC CCW’16

Wilp- Na de eerste trainingen beachtennis besloten enkele leden van SV CCW’16 uit Wilp dat er ook een toernooitje moest komen. Kleinschalig, gezellig en vrij toegankelijk was het streven. Op zondag 15 september gaat het gebeuren. Iedere liefhebber van (beach)tennis is welkom. Beachtennis is erg attractief om te zien en leuk om te spelen. Je hoeft geen ervaren (beach)tennisser te zijn om het te kunnen. Met een beetje hand-oog-coördinatie kom je al een heel eind. Het spelletje wordt gespeeld in duo’s. Dus opgeven in duo’s is wel zo praktisch, maar mocht je nu geen partner kunnen vinden dan probeert de organisatie je te koppelen. Geslacht maakt niks uit. Mannen met mannen, vrouwen met vrouwen of een mix alles is welkom. Het plezier staat voorop. SV CCW’16 zorgt voor alle materialen. Om 11.00 uur wordt er gestart met de eerste wedstrijden. Opgeven kan via beach@svccw.nl. Ook voor overige vragen op het gebied van beachsporten kan je terecht bij dit mailadres.

woensdag 4 september

Deel dit bericht

Jubilerend Klompenfeest weer vol gezellige activiteiten

Twello- Het jaarlijkse klompenfeest in Twello beleeft komend weekend haar 40e editie. Een dorpsfeest dat al decennia lang zorgt voor veel plezier bij de duizenden belangstellenden die het feest een of meerdere dagen bezoeken. De grote verscheidenheid aan activiteiten maakt dat er altijd wel iets bij is waarvoor men naar het dorpsfeest komt. Ook dit keer hebben de organisatoren zich ingespannen om weer voor een aantrekkelijk programma te zorgen.

In de Dorpskerk zal donderdag 5 september om 19.00 uur de aftrap van het klompenfeest worden gegeven met het populaire Jongeren concert . Op Plein Duistervoordseweg gaat een programma van start dat bij menigeen nog goed in het geheugen ligt n.l. The Queen Tribute Show.

Vrijdag gaat de schooljeugd aan de slag met Oud-Hollandse spelen, de uitslag wordt ‘s middags bekend gemaakt op het Dorpsplein. Om het wachten te veraangenamen staat daar Coverband Still Blue op de planken.

Zoals gebruikelijk is de zaterdagmorgen voor de ‘senioren’, in zaal Jachtlust kunnen zij genieten van de 55+ theatervoorstelling. In de loop van de dag zijn o.a. de Pasar Malam en de Bootcamp grote publiekstrekkers. Ook bij de Ik Hou van Holland show op het Dorpsplein zal het aan belangstelling zeker niet ontbreken. Sportievelingen kunnen om 15.00 uur aan de slag tijdens de Mini-triathlon.

De zondag start om 10.00 uur met een openlucht kerkdienst op het Plein Duistervoordseweg, aansluitend kan men genieten van de verrichtingen van een drietal dirigenten in spè bij het populaire Maestro. De Brommertoertocht heeft als startpunt De Megafoon en de fietsers hebben als beginpunt de Stationsstraat.

Alle dagen van het klompenfeest bruist het centrum van Twello met braderie, oude ambachten, talloze muzikale optredens en kermis. Een volledig programma overzicht vindt u elders in deze krant.

woensdag 4 september

Deel dit bericht