Zeer geslaagd bestuurdersevent voor sport- en beweegaanbieders

Twello- Afgelopen donderdagavond vond, als onderdeel van de Nationale Sport Week in de gemeente Voorst, in een volle zaal bij SV Twello een zeer geslaagd bestuurdersevent plaats voor sport- en beweegaanbieders. Deze avond werd georganiseerd door de gemeente Voorst in samenwerking met de Sportraad Voorst 3.0 en Horesca Lieferink. Er werden boeiende presentaties gegeven door Team Fit over de gezonde sportkantine, Onze Clubkracht en Energieadviseur gemeente Voorst over duurzaamheid en NOC*NSF over een veilig sportklimaat. Daarna kon men een bezoek brengen aan de gezonde sportkantine van Voorster Hockey Club Twello (VHC), diverse kramen langsgaan en netwerken.

Een officieel onderdeel van het programma tijdens het bestuurdersevent van donderdag 14 september jl. was de ondertekening van een samenwerkingsovereenkomst door Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) Voorst en Horesca Lieferink. Deze horecaleverancier met filialen in Twello en Zeist levert onder andere producten voor de gezonde sportkantine bij de Voorster Hockey Club Twello (VHC Twello).

Zaterdag 9 september werd door eigenaar Ronald Lieferink al de aanmoedigingsprijs uitgereikt aan VHC Twello. “JOGG Voorst en Horesca Lieferink werken samen aan de realisatie van een gezonder aanbod in de Voorster kantines en clubhuizen. Naast voldoende bewegen en sporten is ook gezonde voeding een belangrijk onderdeel van een gezonde leefstijl”, aldus wethouder Wim Vrijhoef.

De kers op de (gezonde) taart was de overhandiging van het Gouden vignet aan VHC Twello voor hun gezonde sportkantine door Team Fit (onderdeel van Jongeren op Gezond Gewicht, JOGG). VHC Twello is de tweede sportvereniging in Nederland die Goud in handen heeft. “En daar zijn wij als gemeente Voorst natuurlijk trots op”, aldus wethouder Vrijhoef

woensdag 20 september 2017

Deel dit bericht