Zeer nuttige overwinning sv Twello tegen Apeldoornse Boys

Twello- Met een 3-1 ruststand leek er voor sv Twello geen vuiltje aan de lucht, maar vanuit het niets maakte Yusuf Barac 3-2. Daarna hield de thuisploeg meer mensen achter de bal en besliste pal voor tijd de wedstrijd toen Yannick Gorter op goed aangeven van Thijs Bellert 4-2 scoorde.

De eerste periode was voor beide ploegen een moment van de kat uit de boom kijken. In de 8ste minuut zette Chaw Fung Cheung goed door en maakte heel knap de 1-0. De thuisploeg zette nu meer aan en Quillan de Fretes was dichtbij de 2-0, maar de reactie van keeper Yasin Turkyilmaz mocht er zijn. De wedstrijd kwam daarna niet echt op gang. Apeldoornse Boys was één keer gevaarlijk door Pascal van het Erve, terwijl de thuisploeg wat mogelijkheden kreeg door Tim Evers, Quillan de Fretes en Max Smaal. In de 30ste minuut gaf Jurre Spanjers de bal aan Max Smaal, die verwoestend uithaalde 2-0. De thuisploeg had nu duidelijk afstand moeten nemen van de gasten, maar verzuimde dat te doen. Zo kon Apeldoornse Boys vanuit het niets tegen scoren door Rick van Loenen 2-1. Nu schakelde de thuisploeg een tandje bij, maar vergat de trekker definitief over te halen. In de 42ste minuut werd er hands gemaakt binnen de 16 meter lijn en Max Smaal nam de strafschop. Meestal een zekerheid, maar nu ranselde keeper Yasin Turkyilmaz de bal onder uit de hoek. Gelukkig was Nicky Eekhuis er als de kippen bij om de bal toch over de lijn te werken 3-1. Dit was tevens de ruststand en dat was volkomen verdiend.

Na de rust startte Apeldoornse Boys feller zonder echte kansen af te dwingen. Toch werd het in de 53ste minuut zomaar 3-2 door Yusuf Barac. Er werd niet voldoende ingegrepen door de verdediging van de thuisploeg. Daarna probeerde de ploeg uit Apeldoorn de gelijkmaker te scoren zonder echt gevaarlijk te worden. Nee de beste kansen waren er voor de spelers van sv Twello. De mooiste actie kwam van Thijs Bellert. Hij passeerde 4 man - inclusief de keeper -maar vergat te scoren. Dit had de thuisploeg nog duur kunnen komen te staan. In de 89ste minuut had Pascal van het Erve zomaar de gelijkmaker kunnen scoren, maar keeper Jay Koster liet weer zijn klasse zien. Even later stelde Thijs Bellert Yannick in staat 4-2 te scoren en was de wedstrijd gelopen. Niet veel later floot de goed leidende scheidsrechter F. te Nijenhuis uit Borne af en had sv Twello drie zeer nuttige punten in de knip.