Zilver en Brons voor sv Twello tijdens NK Jazzdans

Twello- Afgelopen zaterdag (17 juni) vond in Ahoy Rotterdam tijdens Fantastic Gymnastics het NK Jazzdans 2017 plaats. Voor twee dansgroepen van SV Twello o.l.v. Danique van ’t Erve de dag waar zij een heel seizoen lang naar toe hebben gewerkt en geleefd. Om 06.15 uur vertrokken de meiden samen met een grote groep supporters per bus naar Rotterdam. Eenmaal daar aangekomen werd er begonnen met het verkennen van de wedstrijdvloer.

Tegen 09.30 uur werd de wedstrijddag geopend met de gebruikelijke opmars van alle deelnemende verenigingen en dansscholen. De B-selectie t/m 13 jaar mocht daarna voor sv Twello het spits afbijten. Deze groep staat al vier jaar op rij in de finale en laten ieder jaar weer zien een hoop geleerd te hebben. Met hun dans ‘Trouble’ knalden zij de vloer af en dit werd door de jury beloond met een mooie 3e plaats. Voor volgend seizoen heeft deze groep weer een nieuwe uitdaging te pakken, want het behaalde puntenaantal is voldoende voor promotie naar de A-categorie. Als nummer 22 van het ochtendprogramma was het de beurt aan de C-selectie t/m 19 jaar. Deze meiden hebben het afgelopen seizoen laten zien dat zij enorm veel doorzettingsvermogen bezitten en hebben het hele seizoen geknokt voor een plaatsje in de finale. Tijdens de voorronde hebben zij al laten zien wat ze kunnen maar afgelopen zaterdag werd er nog een schepje bovenop gedaan. Met 16.50 punten, bijna een volle punt hoger dan de behaalde score op de voorronde, mocht de groep het 2e trapje van het podium beklimmen. Op naar de eindshow op 30 juni en op naar het nieuwe seizoen.

Wil je ook dansen in een van de (wedstrijd)groepen van SV Twello Dans? Dat kan. Bekijk het lesrooster op www.svtwello.nl en kom een keer mee doen.

woensdag 21 juni

Deel dit bericht