Zilver voor SV Twello Dans

Twello- Op zaterdag 14 april stond voor de allereerste keer de finale voor dansgroepen op D-niveau op het programma. De D-selectie van SV Twello Dans had zich hiervoor middels een aantal voorronden weten te plaatsen. Samen met hun supporters reisden danseressen Aurora, Bodée, Danaé, Evie, Kiki, Lesja, Noortje, Quique, Sofie en Teuntje op de 14e af naar het verre Dordrecht. Dit deden ze tegelijk met de A-selectie die op dezelfde dag werd verwacht voor hun NK voorronde. Onder leiding van trainster Danique van ’t Erve en assistente Muriël Span heeft het tiental lang getraind voor het moment in de Dordtse sporthal en dat kon de jury goed waarderen! Ze behaalden een prachtige tweede plaats en het verschil met de nummer een van Nederland was uiteindelijk maar 0,13 punten.

Smullen maar

Zo’n mooie tweede plaats moet natuurlijk gevierd worden. Afgelopen dinsdag wachtte de dames een smakelijke verrassing. Taart voor tien! En natuurlijk ook voor Roos, die kortgeleden bij de selectie is gekomen. Deze keer heeft ze nog niet meegedaan aan de wedstrijd maar van haar zullen we volgend seizoen zeker meer gaan zien. De komende weken gaan de dames verder trainen voor de Dance2Demo in Deventer op 26 mei en voor de eindshow in Olympische sferen van de afdeling gymnastiek op 30 juni.

Dubbel feest

Niet alleen bij de jongste selectie was er reden voor een taartje, ook de A-selectie had wat te vieren. Na hun voorronde op zaterdag was het nog wel heel spannend of hun score genoeg zou zijn om bij de beste vier groepen te horen die zich plaatsen voor het NK. Op zondag aan het eind van de middag kwam het verlossende antwoord: de groepen die op die dag hadden gedanst, hadden geen hogere score behaald. Dit betekent dat de A-selectie voor het vijfde jaar op rij deelneemt aan het Nederlands Kampioenschap Jazzdans op zaterdag 23 juni in Ahoy Rotterdam! Houd alle bovengenoemde data in de gaten en kom ook eens kijken naar onze danseressen. Ook op Koningsdag zal de afdeling dans van SV Twello weer haar beste dansbeentjes voort zetten en zullen er vanaf 13:00 uur diverse demo’s en workshops worden gegeven op het marktplein in Twello. Voor meer informatie: kijk op onze website www.svtwello.nl onder het kopje gymnastiek.

woensdag 25 april 2018

Deel dit bericht