Activia neemt in slotfase afstand van Zutphen

Twello- Vandaag de uitwedstrijd bij het onderaan staande FC Zutphen. Trainer Solen stuurde de zelfde elf spelers het kunstgrasveld op als in de laatste wedstrijd en dat betekende dat de van een schorsing teruggekeerde Chiel voor de Poorte genoegen moest nemen met een plek op de bank. De eerste helft verliep rommelig met veel oponthoud en weinig kansen.

Het spel lag vaak stil; onder andere doordat de keeper van de gastheren al na een paar minuten vervangen moest worden omdat één van zijn vingers uit de kom schoot bij een uitgooi. Activia was wat sterker maar de spitsen hadden moeite om goed in de wedstrijd te komen en in de opbouw waren ook veel slordigheden te bespeuren. Direct na rust echter, met Frank Wijnbergen als invaller voor de ongelukkige Bart Wippert, was de eerste beste kans wel raak. Van net buiten de 16 mocht Arco Bergman aanleggen en zijn geplaatste schot was de invaller doelman te machtig. Direct hierna zette Wijnbergen met een prachtige pass Wouter Hameka oog in oog met diezelfde keeper maar dit keer kwam die als sterkste uit het duel. De vroegtijdige beslissing bleef daardoor uit en gedurende het hier op volgende half uur leek dat nog kostbaar te kunnen gaan worden. Zutphen bleef namelijk in de wedstrijd en drong bij vlagen ook wel aan zonder tot grote kansen te komen. Een verdwaalde bal kan er echter altijd een keer invliegen en dus was alles wat Activia een warm hart toe draagt zeer blij toen eindelijk de 0 – 2 viel. Die viel na goed doorzetten van de ingevallen Michiel Mikkers die bij de tweede paal Guus Leerkes (naar voren doorgeschoven na het inbrengen van Chiel) bediende die kon binnen werken. Bij Zutphen was het in het laatste kwartier de pijp al wel leeg en na die 0 – 2 zakten meerdere spelers door hun hoeven. Activia is echter zeer fit in deze belangrijke fase van het seizoen en kan in de slotfase van wedstrijden nog moeiteloos een schepje erbij doen. In de laatste paar minuten werd er daarom nog even aan het doelsaldo gewerkt met doelpunten van Frank Wijnbergen en Michiel Mikkers terwijl ook nog enkele dikke kansen werden gemist. Zo werd de eindstand bepaald op een duidelijke 0 – 4. De pot had eerder beslist kunnen (moeten) worden maar de punten zijn binnen; er zijn geen gele kaarten of blessures opgelopen en de nul is gehouden achterin. Prima resultaat voor een zondagmiddag op het fraaie complex van FC Zutphen.