Redactie

De wijze waarop men redactionele teksten en foto’s aanlevert is voor een krant van groot belang. Het is jammer als door foutieve aanleveringen een stuk of foto niet geplaatst kan worden. Om dit te stroomlijnen is het van belang dat men zich houdt aan bepaalde aanleverspecificaties.

Bestanden kunnen het beste digitaal worden aangeleverd als platte tekst in word-formaat zonder opmaak. Dus ook zonder ingevoegde foto’s, afbeeldingen en logo’s. Foto’s dienen altijd apart gemaild te worden en moeten voldoen aan de volgende specificaties: minimaal 10 x 15 cm, in JPG bij 300 dpi, 1 à 2 mb, onbewerkt en zonder opschrift.

Benader voor kopij vooral de juiste redacteur. In elke editie treft u het overzicht aan van alle redacteuren en hun werkgebied. Het heeft geen enkele zin teksten/foto’s aan meerdere redacteuren te sturen, dat zou kunnen leiden tot de overweging een artikel niet te plaatsen. Bovendien zou het tijdverspilling zijn dat meerdere correspondenten zich bezighouden met één artikel. Dus geen bcc-mails verzenden!
De redactie houdt zich het recht voor om ingezonden artikelen in te korten of te weigeren. Plaatsing van ingezonden artikelen houdt niet in dat de redactie verantwoordelijk gesteld kan worden voor de inhoud.

Redactieleden per plaats