Activia tegen Apeldoornse Boys

T- In een niet al te beste wedstrijd is Activia er in geslaagd om de punten in eigen huis te houden. De ploeg van trainer Solen startte sterk en had via Joey Hesselink al na 2 minuten een grote kans om de score te openen. Zijn zwakke inzet kon echter eenvoudig worden gekeerd door de doelman die later in de wedstrijd nog nadrukkelijk in de schijnwerpers kwam te staan.

Toch kwam de thuisploeg vroeg op voorsprong; dit keer uit een klassieke countergoal. Na een aanval van de Boys brak Guus Leerkes uit; zijn pass bereikte de op snelheid liggende Wouter Hameka die scherp voorzette waarna Erwin Viester met veel overtuiging binnen schoot. Een prachtige goal die rechtstreeks van het trainingsveld leek te komen. In het tweede deel van de eerste helft kwamen de Boys beter in de wedstrijd en zij hadden pech met een schot op de paal in een situatie waarin doelman Jory Visch buiten de zestien een lange bal niet kon onderscheppen. Echter ook Activia had kansen om de score uit te breiden; de grootste was voor Wouter die na een prachtige dieptepass van Arco Bergman vrij voor de keeper verscheen maar deze niet wist te passeren. In de laatste vijf minuten voor rust werd de wedstrijd enigszins op de kop gezet door twee doelpunten van de Apeldoorners. Eerst werd rechtsback Guus Leerkes bij een vrije trap in zijn zone op het verkeerde been gezet waarna de voorzet kon worden binnen gewerkt en even later was er een collectief geklungel in de Activia defensie waarna de thee werd bereikt met een 1 – 2 ruststand; en daarmee deed de thuisploeg zich echt tekort.
De tweede helft liet een bijna voortdurend aanvallend Activia zien dat ook diverse kansen afdwong. Gedurende een half uur echter lag er steeds iemand van de Boys dan wel de paal of lat in de weg en langzamerhand leek de moedeloosheid over het onvermogen om de stand gelijk te trekken de overhand te krijgen. Een kwartier voor tijd viel de gelijkmaker echter toch en wel uit een strafschop. Deze kwam wat gelukkig tot stand want de bestrafte handsbal leek geen bewuste en moeilijk te vermijden. Joey Hesselink kende echter geen genade en schoof de bal beheerst in de hoek. Niet veel later kwam de ploeg zelfs op voorsprong en dit doelpunt mocht de prima spelende keeper van de Boys zich aanrekenen. Een scherpe voorzet van de actieve Wouter leek eenvoudig te kunnen worden opgeraapt maar de doelman liet de bal los en ook nog precies in de loop van de ingevallen Michiel Mikkers die kort daarvoor een enorme kans had gemist. Deze tweede kans werd echter niet gemist en daarmee was de wedstrijd eigenlijk wel gewonnen. De thuisploeg oogde namelijk veel fitter dan de tegenstander bij wie enkele spelers moeite hadden om op de been te blijven. Het was dan ook geen toeval dat in de absolute slotfase nog de 4 – 2 viel via een prima uitgespeelde goal. Via diverse schijven die stuk voor stuk al tot afwerken hadden komen was het uiteindelijk Joey die het laatste zetje mocht geven en voor zijn tweede treffer tekende. Geen geweldige wedstrijd vandaag tegen een ploeg die misschien wel te laag op de ranglijst staat. Verdedigend hadden de backs het lastig en overtuigde vooral het centrum met de geconcentreerd en overtuigend spelende Niels Achtereekte in de hoofdrol. Het defensieve deel van het middenveld speelde naar behoren maar de spelers die voorin het verschil moesten maken zaten niet geweldig in de wedstrijd. Toch werden gewoon drie punten bijgeschreven en met nog vier potjes te spelen is de nacompetitie binnen handbereik. En dat is een mooi vooruitzicht mannen.