Activia verliest onnodig in Heerde

Twello- De eerste competitiewedstrijd van Activia na de winterstop die niet werd afgelast was in Heerde. De plaatselijke vereniging had al wel een wedstrijd in 2015 achter de rug en die nederlaag bij Albatross had wat schorsingen en dus een aangepaste opstelling tot gevolg. Activia trainer Rorije miste alleen de geblesseerde verdediger Machiel Oosterwegel die achterin werd vervangen door Guus Leerkes.

Hierdoor kwam er op het middenveld een plekje vrij voor Arco Bergman. Activia kwam wat traag op gang en de eerste kansen waren dan ook voor de thuisploeg. Gelukkig was doelman Jory Visch wel scherp en hij behoedde zijn ploeg enkele keren voor een vroege achterstand. Het tweede deel van de eerste helft was in evenwicht waarbij ook Activia kansen kreeg. Na goed doorzetten van Chiel voor de Poorte over rechts kon Joey Hesselink de voorzet van dichtbij net niet voorbij de keeper krijgen en vlak voor rust werd Bart Wippert knap diep gestuurd door Zemir Mujic. Bart wist vanuit een moeilijke hoek de bal net niet tussen de palen te krijgen. De rust werd bereikt met een 0 – 0 stand waarbij Heerde iets meer aanspraak mocht maken op een voorsprong maar waar Activia ook zeker had kunnen scoren.
De tweede helft begon met wat druk van het Heerder elftal maar grote kansen bleven nu uit. De status quo werd op het uur doorbroken door een ongelukkig moment van Frank Oosterwegel die eerst een schot blokte en vervolgens de opstuitende bal tegen zijn arm zag belanden. Het gebeurde bijna op de achterlijn en van opzet was absoluut geen sprake maar de scheidsrechter vond het toch een strafschop waard. Discutabel en zeker niet elke scheidsrechter had deze beslissing genomen maar ja; daar koop je niets voor. Jory stopte de strafschop vervolgens knap maar helaas voor hem was de rebound voor de speler die de penalty had ingeschoten en deze kans liet hij niet liggen. Er was nog tijd genoeg om de bakens te verzetten en alsnog tenminste een puntendeling af te dwingen en in de laatste 20 minuten was er ook veel balbezit voor Activia op de helft van Heerde. In de laatste fase ging er echter te veel fout door onnauwkeurigheden in passing of het maken van verkeerde keuzes. Kansen werden hierdoor slechts sporadisch gecreëerd en op de counter was de thuisploeg ook regelmatig dreigend. De scheidsrechter van dienst bewees Activia ook geen dienst door een veelbelovende aanval waarbij Joey vrije doortocht kreeg af te fluiten voor een overtreding op het middenveld en geen voordeel toe te kennen. Hierdoor (en de strafschop en diverse andere, kleine situaties waarbij het voordeel steeds naar de thuisploeg ging) liepen de emoties op en ook dit kwam het voetbal niet ten goede. Activia slaagde er niet in om de gelijkmaker te forceren en begon 2015 dus met een nederlaag. Onnodig en zuur. Volgende week komt Robur er Velocitas op bezoek. Dan maar weer op zoek naar drie punten.