Activia volwassen en overtuigend naar eerste winst

Twello- Na één punt gehaald te hebben uit de eerste drie wedstrijden (tegen twee degradanten uit de tweede klasse en een kampioenskandidaat in de derde klasse) mocht Activia zondag op bezoek bij Vaassen. En Activia toonde zich daarbij zeer volwassen, geconcentreerd en gewoon beter dan de thuisploeg.

Trainer Rorije had zijn ploeg iets anders neer gezet; met middenvelder Niels Achtereekte nu in de achterste lijn waar vandaan Guus Leerkes doorschoof naar de voorste linie waardoor Bart Wippert juist iets meer vanaf het middenveld mocht spelen en Zemir Mujic als een echte centrale middenvelder meer aan de bal kwam. Een paar accenten verschoven dus; maar er werden vandaag beduidend minder kansen weggegeven en in balbezit werd ook vaker de juiste keuze gemaakt. Je mag dus zeggen dat de verschuivingen goed uitpakten. De eerste helft op het sfeerloze complex verliep gezapig en zonder dat de keepers echt aan het werk werden gezet. Er was een voorzet van de thuisploeg die bij de tweede paal ruim naast werd gevolleerd en Joey Hesselink kwam twee keer in de buurt van de Vaassen doelman. De eerste keer schoot hij wat te voorzichtig in de armen van de sluitpost en de tweede keer schoot hij vanuit een moeilijke hoek voorlangs. Maar zoals gezegd; nauwelijks opwinding in de eerste 45 minuten.
De tweede helft bracht heel wat meer doel gevaar en ook goals. Al na 5 minuten brak goalgetter Joey Hesselink door vanaf links en hij schoot hard en hoog binnen. Amper 5 minuten later kwam Joey wederom door over links; hij kapte zijn man uit en legde terug op randje zestien waar de inkomende Bart Wippert besloot met een prachtige trap in de verre kruising. Net na het uur werd Frank Oosterwegel (opnieuw) op links weggestuurd door de wederom uitstekende Dennis Wennink en uit diens voorzet kon Joey eenvoudig de 0-3 binnen tikken. Halverwege de tweede helft kwam Joey nogmaals vrij voor de doelman (nadat de assistent grensrechter niet voor het eerst en ook niet voor het eerst terecht werd genegeerd door de scheidsrechter); deze keer echter rondde hij wat nonchalant af waardoor de keeper redding kon brengen.
De 0–3 bleef dus staan en toen Vaassen een kwartier voor tijd na een prima aanval de 1–3 aantekende werd het volkomen onnodig toch nog een beetje onrustig en spannend. Vaassen trachtte door te drukken maar miste de overtuiging (en kwaliteit?) om aanspraak te mogen maken op een punt. De kopbal in de blessuretijd op de lat had in de stand misschien nog verandering kunnen brengen maar had de overwinning niet meer in gevaar gebracht. Zo boekte Activia de eerste overwinning in de derde klasse dit jaar; en deze werd zoals gezegd behaald met overtuigend spel vanuit een goede organisatie. Niemand verzaakte; niemand haalde een onvoldoende; gewoon prima gespeeld.