Basketball: SV Twello Heren 1 met flitsende start

Twello- Twello speelde aan de Zuiderlaan tegen Arriba, het team van de Universiteit van Twente. Een jong en enthousiast team met talentvolle spelers. Twello begon ijzersterk. De jarige Robin Haak gaf zichzelf een cadeautje in de vorm van 16 punten in de eerste helft. Met name in de eerste periode lukte alles bij Twello.

Het spel ging razendsnel heen en weer, echter wist Twello te scoren en lukte dat bij de tegenstander niet. 16-3 periodestand was duidelijk. Ook in de 2e periode lukte het Twello om verdedigend attent te blijven en niets weg te geven. Met 13 gescoorde punten liep de voorsprong uit naar 29-11. In de derde periode kwam Arriba verrassend terug. De Twellose punten machine haperde en de Twentenaren kwamen meer in de wedstrijd. De schade bleef echter beperkt tot 8-10 in een ietwat matte derde periode. In de laatste tien minuten probeerde Arriba nog wel om de score te verbeteren, maar stuitte op een prima blok van de gastheren. Oud Isala speler Jeroen Delfgauw kreeg zijn eerste minuten speeltijd en wist een score mee te pakken. Scheidsrechters Rob Korterik en Henk Proper hadden een gemakkelijke middag, ook door een perfecte jurytafel met U-19 spelers Kramer en van Coeverden. Een geslaagde middag aan de Zuiderlaan: 43-29 eindstand.