Boerehofstee Heren 1 bovenaan in Eredivisie

Wilp- Heren 1 van Tennisvereniging Boerehofstee mocht thuis aantreden tegen de nummer 2 van afgelopen jaar, Baarn. Op papier een zeer lastige tegenstander met in de breedte een heel hecht en sterk team. Kopman Eddy Schol van Boerehofstee begon matig aan de 1e singel en verloor de eerste set met 3-6. Daarna ging hij beduidend beter spelen en kon hij het zijn tegenstander een stuk moeilijker maken in de rally’s.

Dit zorgde voor een ommekeer in de wedstrijd en Eddy kon de tweede en derde set allebei met 6-2 naar zich toe trekken. De 2e singel werd gespeeld door Rens Kamphuis. Hij overklaste zijn tegenstander met geweldige servicegames en de nodige breaks. Hij won zijn wedstrijd eenvoudig met 6-3 / 6-0. De 3e singel kwam voor rekening van Michel Bouwmeester. Vorige week zeker niet tevreden met zijn eigen spel, maar gelukkig ging het stukken beter dit keer. Tegen een tegenstander met zeer goed loopvermogen moest elk punt echt 3 keer worden gemaakt om het ook echt te winnen. Michel bleef geconcentreerd spelen en won de wedstrijd met 6-4 6-4.
IJzersterk spel
Coen Jonker speelde net als vorige week de 4e singel. In het begin ging het gelijk op, maar Coen wist zijn tegenstander op het juiste moment te breken. Winst van de eerste set met 6-4 was een feit. In de tweede set kwam Coen niet meer in de problemen en hij won deze set met 6-3. Tussenstand na de singels, een hele luxe, niet verwachte, 4-0 voorsprong. Dat bood perspectief voor een hele mooie einduitslag. Als eerste ging de 2e dubbel de baan op, Coen Jonker en Ruud v.d. Plank. Zij wilden revanche voor de verloren wedstrijd van afgelopen week en dat was te zien ook. Zij speelden ijzersterk en hun tegenstanders hadden geen schijn van kans. Een terechte overwinning met 6-3 / 6-0. Daarna moest nog de 1e dubbel worden gespeeld door Eddy Schol en Michel Bouwmeester. De eerste set verliep erg moeizaam. Verloren werd er dan ook met 6-7. Daarna werd besloten om van kant te switchen (links/rechts) en dat pakte goed uit. Deze set wist men te winnen met 6-4. In de derde set leek het verzet van de tegenstander gebroken en stond er 6-1 op het scorebord. Uiteindelijk kwam men pas om 22.00 uur van de baan, maar na deze zeer lange tennisdag was er toch de winst: 6-0. Door het hele team is meer dan goed gepresteerd en daardoor staat heren 1 nu bovenaan in de Eredivisie.