Boerehofstee Heren 1 wint en voert Eredivisie aan

Wilp- De heren 1 van De Boerehofstee pakten afgelopen weekeinde opnieuw de winst in de Eredivisie. In Baarn werd vorige week een 5-1 overwinning behaald. Zaterdag werd met 4-2 gewonnen tegen Hoogerheide uit Hilversum. De Boerehofstee staat hiermee bovenaan in de Eredivisie. Zaterdag stond de thuiswedstrijd tegen Hoogerheide uit Hilversum op het programma. Kopman Eddy Schol beet het spits af in de eerste single en wist deze in een prima wedstrijd te winnen.

Moeizamer verliep het de tweede enkelspeler Thom van der Wiel. Zijn tegenstander sloeg hem de eerste set volledig van de baan en Thom had zijn ritme duidelijk nog niet te pakken. In de tweede set kwam Thom er wat beter in en hij wist deze dan ook naar zich toe te trekken. In een spannende derde set lukte het helaas niet om dit niveau door te trekken en de set en daarmee ook de wedstrijd, werd dus verloren. De derde single werd gespeeld door de nieuwe aanwinst van het team, de 17-jarige Tom Clavel. Deze talentvolle speler speelde een uitstekende wedstrijd en gaf zijn tegenstander geen kansen om in de wedstrijd te komen. Dit resulteerde in een eenvoudige twee sets overwinning voor Clavel.
Spektakelstuk
Net op het moment dat de vierde single de baan op ging gooide het weer roet in het eten. De regen kwam met bakken uit de lucht en even leek het erop dat er de rest van de dag niet meer gespeeld kon worden, want de banen stonden meteen blank. De tegenstanders grepen dit moment meteen aan om te zeggen dat ze niet verder wilden spelen en terug wilden komen op de inhaaldag. Vervolgens is er met man en macht gewerkt om de banen weer speelklaar te krijgen. Volgens de tegenstanders was het “levensgevaarlijk” om te spelen en wilden alsnog niet verder. Andere teams stonden al lang weer te spelen, maar zij wilden niet spelen. Na een pittige discussie is er toch besloten om verder te gaan en konden we de 3 resterende partijen tegelijk beginnen. Rens Kamphuis nam de vierde single voor zijn rekening en trok de eerste set snel binnen. In de tweede set werd het nog spannend, maar deze werd in de tie-break gewonnen. Tussenstand 3-1 voor Boerehofstee. De eerste dubbel werd gespeeld door Eddy Schol en Michel Bouwmeester. Zij hadden weinig tegenstand en deze partij werd eenvoudig gewonnen in twee sets. Spannender was de tweede dubbel met Ruud van de Plank en Thom van der Wiel. Zij maakten er een echt spektakelstuk van. De eerste set werd moeizaam gewonnen met 7-5. De krachten vloeiden echter een beetje weg en de tweede set werd dan ook ingeleverd met 2-6. De derde set moest de beslissing brengen. Na meerdere keren op voorsprong te hebben gestaan, en ‘bijna matchpoints’ te hebben gehad, werd deze uiteindelijk toch verloren met 5-7. Einduitslag: 4-2 winst voor Boerehofstee en hiermee staat Wilp bovenaan in de Eredivisie.
Regen spelbreker bij Dames 1
De dames 1 van De Boerehofstee speelden zaterdag de tweede competitiedag tegen Shot uit Zeist. De wedstrijd duurde in verband met de regen niet lang. De wedstrijd werd na één partij echter al gestaakt. Deze werd door De Boerehofstee verloren met 6-2/6-1. Tijdens de tweede wedstrijd barstte de regen los en werd afgelast bij een 3-2 achterstand voor De Boerehofstee. De wedstrijd wordt ingehaald op 14 mei. Vorige week verloren de Dames 1 van De Boerehofstee met 5-1 van Soestdijk. Dus wordt het tijd voor punten.