Cupa lijdt smadelijke nederlaag bij Go Ahead

Bussloo- Wie alleen de eerste helft van Go Ahead - Cupa heeft gezien zal raar opgekeken hebben bij het horen van de eindstand. De personele nood bij Cupa is nog onveranderd groot en zijn Remco Bloem, Tom Stormink en Björn Hendriks nog steeds geblesseerd. Verder Frank van de Linde geschorst en Yordi de Leau op wintersport. Het gaf tal van omzettingen bij Cupa en completeerden good old Frans Mulder en jeugdspeler Mark ter Riele het team en op de bank jeugdspelers. Verder is de winterstop gebrekkig verlopen en kon er slechts één oefenwedstrijd doorgaan.

Ook tegenstander Go Ahead kende personele sores. Ondanks al deze malheur begon Cupa voortvarend aan de wedstrijd.
Al in de eerste minuut glipte linkerspits Nick van Uffelen langs zijn directe tegenstander en zijn voorzet werd door Jan de Croon naast gekopt. Het zou tevens zijn laatste actie zijn samen met een speler van Go Ahead. Bij een corner werd er zoals zo vaak te zien is op de velden geduwd en getrokken en Jan werd geslagen. Rood voor de Go Ahead speler en geel voor Jan de Croon. Scheidsrechter Luchtenberg vond het nodig zijn eerste waarneming te checken bij de assistent scheidsrechter van Go Ahead. De uitkomst laat zich raden hij kwam terug van geel voor Jan en het werd ook rood, een volstrekt belachelijke beslissing. Al na een minuut stond het tien tegen tien om onbegrijpelijke redenen. Toch waren de eerste helft de betere kansen voor Cupa met name voor Aron de Haan en Erwin Elders. In de laatste minuut van de eerste helft maakte de anders zo betrouwbare keeper van Cupa een fout. Hij speelde de bal in de voeten van een Go Ahead speler die weinig moeite had de bal in het verlaten doel te plaatsen 1 - 0.
De tweede helft begon met kansen voor Go Ahead door verdedigend geklungel bij Cupa.
Voor Cupa kreeg Aron de Haan ook twee kansen en telkens zat er nog een been tussen of redde de invaller doelman van Go Ahead. De derde kans voor Aron werd geblokt en omdat veel Cupanen voor de bal stonden kon Go Ahead counteren en werd de 4 : 2 situatie goed uitgebuit 2 - 0. Reden voor Cupa coach Bram Wansink, libero Bas ter Riele door te schuiven naar het middenveld. Een tweede fout van keeper Jeroen Bouwhuis bij het wegwerken van de bal resulteerde in de 3 - 0 en speelde Cupa een verloren wedstrijd. Jeugdspeler Koen ter Riele kwam neef Mark ter Riele vervangen en liet zien dat hij toekomst heeft. Met enige regelmaat voerde Go Ahead de score op tot 6 - 0 en in de laatste minuut was het de eveneens ingevallen Tom Oosthuizen die de eer voor Cupa wist te redden. Een wedstrijd om gauw te vergeten en volgende week thuis tegen Epse mag gewerkt worden aan eerherstel.