Dames1 VenL sterk tegen Keyenburgse Boys(girls)

De Vecht- Deze eerste zondag in april moest VenL dames 1 uit tegen een van de best voetballende ploegen in onze klasse. Keyenburgse Boys, deze dames spelen verzorgt voetbal. Constant de vrije middenvelder weten te vinden die dan weer een verdediger inkaatst.

Deze ziet het hele veld voor haar en door de kaatst is de situatie veranderd en liggen er mogelijkheden. En toch wist V en L met dit spelletje goed om te gaan door een tomeloze inzet te laten zien, de dames van Ven L beginnen erin te geloven. Het begin van de wedstrijd was voor Keyenburg. mooi combinatievoetbal en veel spelverplaatsingen. Gelukkig deed V en L er alles aan om dit zo snel mogelijk te verstoren . Er ontstonden enkele hachelijke momenten voor beide doelen. Keepster Leonie Spijker stond steeds goed ondanks dat het natte veld en veel zand aan de bal haar soms dwong om de bal in 2x te pakken. Ook Ilona Keijzer stond haar mannetje centraal achterin. Haar tegenstander scoorde in de thuiswedstrijd 2x door kort te draaien en hard te schieten. Vandaag heeft deze speelster niet op doel kunnen schieten. Een 37ste minuut wordt er pas gescoord, door een pass op Linda Casteel, waarna zus Cissy Casteel kan scoren.
De 2e helft begon zoals de eerste was geëindigd, een beetje beter dan Keyenburg. In de 47ste minuut een corner die hard voor het doel kwam. Of nog beter gezegd hard voor Esther van de Beld haar voeten en zij raakte de bal goed. Maar na een redding van een speelster op de doellijn scoort Esther toch in tweede instantie. 0-2. V en L kwam in een flow terecht want de 49e minuut is het opnieuw raak. Nu onze topscoorster Sharon Casteel de 0-3 aantekende. Keyenburg bleef zoeken naar de openingen en bleef combineren. V en L bleef druk zetten. De scherpte was eraf bij Keyenburg en ook V en L had enkele dames die er door kwamen te zitten. Toch streden de dames uit de Vecht door en in de 79’ minuut scoren we ze nog eens. Keyenburg had het helemaal gehad en de bal kwam bij Stefanie Hurenkamp voorin, die de bal klaar legde voor Sharon Casteel. BAM! 0-4.De wedstrijd werd gecontroleerd uitgevoetbald. Nog een paar wedstrijden te gaan, maar het kampioenschap behoort tot de mogelijkheden.