Eindelijk weer winst voor V en L

De Vecht- Na een aantal afgelastingen, eindelijk weer voetballen. Spelmaker Tom Kamphorst was nog geblesseerd na een aanvaring met een carnavalswagen. Bjorn Jacobs werd doorgeschoven naar het middenveld en achterin werd zijn positie ingevuld door Arno van Welie. V en L ging fris van start en Wesley Hofman kreeg veel ruimte op de rechterflank.

Van meet af aan werd duidelijk dat er maar één ploeg wilde voetballen namelijk V en L. Sv. Emst bediende zich van hun vertrouwde spel dat is tegen houden en de bal naar voren rossen. In de 11de minuut werd een vrije trap niet goed verwerkt en Stefan Kamphorst wist wel raad met dit buitenkansje en krulde de bal in de rechterhoek 1-0. V en L kreeg hierna nog wel enkele kansjes maar wist dit niet om te zetten in doelpunten. De enige behendige speler die Emst rijk was, mocht op de rand van de zestien zijn gang gaan. Verdediger Marco Bouwmeester liet hem in de zestien komen en had een overtreding nodig om hem af te stoppen. Een penalty en een gele kaart tot gevolg, een leerzame les voor de jonge verdediger. De penalty werd vervolgens onberispelijk binnen geschoten 1-1. De wedstrijd was op dat moment in evenwicht en V en L haalde niet het niveau van het eerste kwartier.
In de tweede helft ging Emst fanatiek van start en V en L liet zich afbluffen door hun fysieke spel en elk duel werd bijna verloren. Zoals wel vaker lijkt het of V en L eerst op achterstand moet komen en dan pas weer gaat voetballen. Dit keer raakte V en L niet op achterstand en na een kwartier in de tweede helft was er een grote kans van Eduard van den Beld maar zijn inzet werd miraculeus uit het doel gewerkt, met meer geluk dan wijsheid. Ook de supporters hadden door dat er een overwinning in het vat zat. Vele corners volgden, keer op keer werden er verkeerde keuzes gemaakt. Door de harde wind belandde de bal veel te ver achterin waardoor spits Van den Beld niet echt gevaarlijk kon worden. Lars Dreierink werd vervangen door Ruud Kamphorst. In de 87ste minuut kwam dan toch de bevrijdende treffer door Sten Mentink. Eduard van den Beld moet hebben gedacht, als ik geen goeie voorzet krijg dan geef ik er zelf maar één. Sten Mentink kon ongehinderd binnen koppen 2-1. SV. Emst probeerde nog wel een slotoffensief te creëren maar was niet bij machte om de gelijkmaker te forceren. Volgens trainer Marc Mölder viel de bal dit keer wel op de goeie plek waardoor een overwinning een feit was. Voorgaande wedstrijden was het te vaak net niet met wel goed spel maar geen doelpunten.