Goed resultaat heren de Boerehofstee

Wilp- De heren van tennisvereniging De Boerehofstee hebben zaterdag een belangrijke 2-4 uitzege behaald tegen mede-kampioenskandidaat LTV Vianen. Hierdoor voeren de Wilpenaren de eredivisie aan met twee punten voorsprong op LTC Soestdijk. De Boerehofstee begon de wedstrijd tegen LTV Vianen met een voorsprong van drie punten. Voor het eerst was er al spanning merkbaar.

Zou de beste speler van Vianen, Kevin Boelhouwer ( nummer 13 van Nederland ) erbij zijn? Het antwoord was nee, wat de kansen van De Boerehofstee aanzienlijk vergrootte. De eerste single werd gespeeld door Eddy Schol tegen Jimmy Schneider. De omstandigheden waren lastig, met veel wind wat zorgde voor een zeer wisselend spelbeeld. De eerste set liep uit op een tiebreak, waarin Eddy de meest gelukkige was. De tweede set had een heel ander spelbeeld, Eddy ging met meer vertrouwen spelen en maakte beduidend minder fouten, wat resulteerde in een degelijke 6-1 overwinning.
Gelijk opgaande wedstrijd
De tweede single werd gespeeld door Rens Kamphuis tegen Thomas de Jong. Het was een moeizame eerste set waar over en weer veel fouten werden gemaakt. Naar mate de set vorderde, verbeterde vooral Kamphuis zijn spel en wist op 5-4 de beslissende break te plaatsen. De tweede set had ongeveer het zelfde spelbeeld als de eerste, waar nu Kamphuis minder fouten wist te maken en na constant voor te hebben gestaan, wist hij de set met 6-3 binnen te halen. De derde single werd gespeeld door Tom Clavel tegen Torsten Sollie. Beide spelers hadden dit jaar nog geen single verloren. Het was een gelijk opgaande wedstrijd, met veel lange rally’s wat uiteindelijk een prachtige wedstrijd voor het publiek werd. In de eerste set trok Sollie met 7-5 net aan het langste eind. De tweede set kreeg Clavel wat meer grip op de aanvallende slagen en kwam al vrij snel een break voor wat hij uiteindelijk vast kon houden tot 6-4.
De derde set begon goed met een break voor Clavel, maar die kon het dit keer niet vasthouden waarna Sollie weer het geloof in een goed einde kreeg en dat dit keer niet meer liet lopen. De derde set won Sollie uiteindelijk met 6-3.
Zenuwslopend
De vierde single werd gespeeld door Coen Jonker en Kenny Kandel. Dit was een herhaling van vorig jaar waar toen Kandel in drie sets wist te winnen. De eerste set verliep rommelig, beide spelers hadden moeite met de service en deze werd dan ook regelmatig gebroken. Uiteindelijke resulteerde dit ook in een tiebreak waarin Jonker net de gelukkigste was en deze met 7-5 wist te winnen. Begin tweede set had Jonker nog de overhand maar op 2-2 wist Kandel de break te pakken en kon deze vast houden tot 6-4. Uiteindelijk leverde de derde set ongeveer hetzelfde spelbeeld op waar een break in de eerste game dit keer genoeg bleek voor de overwinning en Kenny Kandel weer in drie sets aan het langste eind trok. De eerste dubbel werd dit keer gespeeld door het beroemde koppel VDP en VDW (Ruud van de Plank en Thom van de Wiel). Met geweldig verdedigend werk aan het net en het bekende gekreun wonnen ze de eerste set met 6-1. In de tweede set kwamen de tegenstanders uit de startblokken en namen al snel een 4-1 voorsprong . De games die daarop volgden waren lang en zenuwslopend. Uiteindelijk wisten VDP en VDW terug te komen waar Ruud zelfs de mogelijkheid kreeg om op 6-5 de wedstrijd uit te serveren. Na enkele matchpoints en breakpoints werden ze toch gebroken en wat volgde was een zenuwslopende tiebreak. Hier wisten Thom en Ruud met bijzonder verdedigend werk aan het langste eind te trekken met 7-4. De tweede dubbel werd gespeeld door Tom Clavel en Coen Jonker. De wedstrijd begon slordig, waar de tegenstanders door degelijkheid al snel een break voor kwamen wat uiteindelijk resulteerde in een 5-2 achterstand. Op dit punt wisten Tom/Coen het spel zodanig te verbeteren dat ze terug kwamen en ook dit keer moest een tiebreak uitkomst bieden. De spanning was duidelijk merkbaar. Tom/Coen bleken het meest cool en wonnen met 7-5. De tweede set was bijna een kopie van de eerste set waar wederom een 3-5 achterstand werd weggewerkt en de set met 7-5 werd gewonnen. De totale uitslag was dus een 4-2 overwinning voor De Boerehofstee, die nu de ranglijst aanvoert met twee punten voor op de nummer 2 LTC Soestdijk.
Belangrijke punten
De dames van de tennisvereniging De Boerehofstee hebben zaterdag drie belangrijke punten gescoord tegen Centre Point Almere. Centre Point staat bekend als een moeilijke tegenstander en De Boerehofstee had de punten hard nodig voor lijfsbehoud in de eredivisie. Dit jaar zullen immers drie teams degraderen in de hoogste competitie. Linda Vaneker startte de partij slecht en verloor haar eerste single kansloos in twee sets. Hester ter Veer zette de stand na drie sets weer recht, na een heftige strijd. Hanneke Dühne zette De Boerehofstee op voorsprong, waarna Marjol Bosman haar partij verloor. De twee daaropvolgende dubbels werden respectievelijk gewonnen en verloren door Hester ter Veer en Hanneke Dühne en Linda Vaneker en Marjol Bosman. Hiermee werd het 3-3 en De Boerehofstee was hiermee tevreden. Aanstaande donderdag (Hemelvaartsdag) spelen de dames de inhaalwedstrijd tegen Shot in Zeist. Deze partij werd eerder bij een 1-0 achterstand gestaakt wegens de regen.