Proteus begint overtuigend aan seizoen

Twello- De kop van het waterpolo seizoen is eraf. Afgelopen zaterdag speelde het eerste van de Twellose Zwem en Poloclub Proteus haar eerste wedstrijd van het seizoen 2014-2015. Onder leiding van de nieuwe coach Hans van ’t Hul werd promovendus Stadskanaal vakkundig uit het spel gehaald. Na vier periodes stond er 17-5 op het scorebord en waren de eerste punten binnen.

Van ’t Hul is een oude bekende van de vereniging. Negen jaar geleden was hij al coach van het ‘vlaggenschip’ van Proteus en diverse spelers uit de selectie hebben al onder hem getraind. Onder zijn leiding is Proteus dit seizoen goed van start gegaan. Op de eerste wedstrijd van het seizoen, zit vaak was extra spanning en dat was afgelopen weekend te merken. Hoewel Proteus in de eerste periode overduidelijk de bovenliggende partij was en volop kansen creëerde, werd het doel te weinig getroffen. De scherpte ontbrak, het bleef slechts 2-1. Hier kwam in het vervolg van de wedstrijd verandering in. Binnen enkele minuten in periode twee werd de voorsprong ruim vergroot en halverwege de wedstrijd stond er 10-3 op het scorebord. Op dat moment zit de wedstrijd ‘in the pocket’, maar moeten er nog twee periodes gespeeld worden. Proteus houdt Stadskanaal de rest van de wedstrijd knap onder druk, de sterke pressing van Proteus zorgt ervoor dat zij niet in hun spel komen en nauwelijks kansen creëren. Proteus speelt de wedstrijd professioneel uit en loopt nog verder uit op de bezoekers. In de laatste periode debuteert jeugdspeler Pim Hofman. De zeventienjarige maakt zijn eerste speelminuten in de hoofdmacht van Proteus en doet dit absoluut niet onverdienstelijk. Na vier keer 7 minuten klinkt het eindsignaal, is de eindstand 17-5 en kan Proteus terugkijken op een geslaagde start van het nieuwe seizoen. Volgende thuiswedstrijd is op zaterdag 11 oktober om 20.30 in zwembad De Schaeck te Twello.