Spannende waterpolo derby eindigt zonder winnaar

Twello- Zaterdagavond 6 december was zwembad de Sprenkelaar in Apeldoorn het strijdtoneel van een heuse waterpolo derby. Het eerste team van TZ&PC Proteus nam het op tegen Aquapoldro. De twee teams spelen al jaren bij elkaar in de competitie, zijn erg aan elkaar gewaagd en er op gebrand om van de ‘concurrent uit de eigen regio’ te winnen.

Een uitstekende mix voor een spannende pot waterpolo en dat was het. Een spannende wedstrijd van begin tot eind. De teams gaan constant gelijk op, hoewel Proteus vanaf het begin de leiding neemt en deze tot aan de laatste minuten vast blijft houden. Kunnen de Twellonaren de voorsprong nooit groter maken dan een doelpunt verschil. In de laatste minuten lukt het Aquapoldro toch om langszij te komen. In de laatste minuut, de stand is 5-5, Proteus verovert de bal en gaat in de contra-aanval. Een twee-een situatie ontstaat, maar voordat deze uitgespeeld kan worden wordt er door de scheidsrechters gevloten. De coach van Aquapoldro heeft “per ongeluk” een tweede bal in het water laten vallen. Het zwembad ontploft, de arbiters blijven echter kalm en laten Proteus het spel hervatten. Het overtal voordeel is echter wel opgeheven. Beide teams komen niet meer tot scoren en 5-5 blijft de eindstand. De derby blijft onbeslist en de kampioen van de regio blijft nog even onbekend.