U12 Basketball wint opnieuw

Twello- Zaterdag werden er drie thuiswedstrijden gespeeld in de sporthal Zuiderlaan. De U12 moest tegen de Orca's uit Urk die twee plaatsen hoger in de competitie staan. Ook in deze wedstrijd kwam het spel langzaam op gang en in de derde minuut werd de eerste score gemaakt door Tycho. Kort daarna een mooie score van Eize en vervolgens ging het spel op en neer. Ruststand was 14-5 voor Twello. De jongens uit Urk werden door de felle dames uit Twello goed onder de duim gehouden.

In de tweede helft profiteerden Romy en Noa daarvan. Sterre scoorde vandaag niet maar pakte erg veel ballen onder de borden. De eindstand werd 40-20 waarmee SV-Twello U12 liet zien mee te willen spelen voor de bovenste plaatsen in deze competitie.
De tweede wedstrijd was U16 tegen ook Orca’s uit Urk. Het team begon de wedstrijd gehavend met maar 6 spelers. Orca’s was duidelijk een nivo beter dan Twello en ze speelden met een verzorgd aanvalsspel SV-Twello dol met aanvankelijk 0-22 voor de Orca’s. In het tweede kwart kwam Gianni het team versterken en dat zorgde ervoor dat Twello weer ging scoren. Orca’s ging echter stug door met scoren en in de rust was het dan ook al 7-47. Toch complimenten voor de U16. Met Yarin en Luc erbij konden ze nu in de tweede helft wel beter weerstand bieden zodat de tegenstanders niet de verschrikkelijke 100 punten konden halen en de eindstand 13-81 werd.
Met de U18 werd de basketbalzaterdag afgesloten. Hier werd een echte derby gespeeld tegen WSV uit Apeldoorn. Aanvankelijk stond de verdediging als een huis en scoorden ze prima met 12-4 na 10 minuten. WSV wist in het tweede kwart steeds beter een antwoord te vinden op het spel van SV Twello. De tweede periode werd nipt gewonnen door WSV met 7-8. Na de rust werd het spel van SV Twello steeds langzamer waardoor WSV makkelijk kon verdedigen en bleef scoren en de achterstand inliep. Bij het ingaan van het laatste kwart was de stand al bijna gelijk: 25-22. Na 5 minuten wist WSV de leiding over te nemen. 27-29 was nu de stand in het voordeel van de Apeldoorners. Met een briljante time-out van interim-coach Lieke wist het team zich toch te hervinden en scoorde enkele belangrijke punten. De wedstrijd gewonnen met 34-29. Een kleine maar hard bevochten overwinning. Geen dip aan het eind maar karakter getoond.