Veel doelpunten bij sv Twello tegen Voorst

Twello- De spelers van sv Twello hadden  de eerste competitie helft slechts elf maal weten te scoren. Deze middag wisten ze maar liefst vijf maal de keeper van Voorst te passeren. Toch waren de eerste 15 minuten voor de spelers van Voorst. Zij begonnen met veel overtuiging aan de wedstrijd. Waren onmiddellijk bij de les. Meer balbezit, snel combinerend en nagenoeg alle duels winnend afsluitend.

Na 3 minuten had spits Rob Tempert een mogelijkheid de score te openen, maar keeper Matthé Oostendorp stond weer prima opgesteld. Niet veel later kopte Maurice Bosscher in kansrijke positie over. Toen het middenveld – onder leiding van de uitstekend spelende Jarno Vriezekolk – veel korter ging dekken kreeg de thuisploeg meer grip op de wedstrijd. Marco van Wijngeeren – messcherp deze middag – snelde op rechts iedereen voorbij en scoorde simpel 1-0. De aanvallen van sv Twello verliepen steeds soepeler. Voorst daarentegen zakte in deze periode steeds meer terug.
Wat je de gastheren zou kunnen verwijten is dat ze de wedstrijd al niet veel eerder op slot gooiden. Kansen genoeg maar men was (nog) niet scherp genoeg. In de 33ste minuut passeerde Marco van Wijngeeren enkele tegenstanders en gaf Nicky Eekhuis de mogelijkheid 2-0 te scoren. Na een hele mooie aanval had een kopbal van Niels Toonk beter lot verdiend en in plaats van 3-0 wisten de gastheren uit de tegenaanval 1-2 te maken. Hier ging een overtreding van één van de thuisverdedigers aan vooraf en de goed leidende scheidsrechter G. Wesselink gaf een strafschop. Hier wist Dennis Klumpert wel raad mee.
Zo kon Voorst dankzij sv Twello weer in de wedstrijd komen. De rust werd met een 2-1 stand bereikt.
Na de rust drukte Voorst het gaspedaal meteen in. De doorjagende spitsen van Voorst maakten het de verdediging van de thuisploeg lastig. In de 48ste minuut wist Maurice Bosscher 2-2 te scoren. Wie had gedacht dat Voorst nu door zou drukken kwam bedrogen uit. Nee, een prachtige bal van Nicky Eekhuis op Marco van Wijngeeren betekende in de 57ste minuut 3-2. Twee minuten later had Nicky Eekhuis weer moeten scoren, maar van dichtbij miste hij. Kans op kans kreeg sv Twello en Sven van Laar maakte in de 63ste minuut 4-2. Een schot van Roy Eekhuis belandde op de lat en Marco van Wijngeeren raakte de paal. Wie schoot dan wel raak? Nicky Eekhuis in de 72ste minuut 5-2. De wedstrijd leek gelopen. In de 75ste minuut mocht Dennis Klumpert zijn tweede strafschop nemen en het scorebord wees 5-3 aan. Ook nu was keeper Matthé Oostendorp kansloos, maar gedroeg zich correcter. Het laatste kwartier drongen de spelers van Voorst nog wel aan, maar de thuisploeg kreeg evenveel kansen. Gescoord werd er niet meer en begon sv Twello uitstekend aan de tweede helft van de competitie.