Wedstrijd om eerste plek te behouden

Twello- Op zaterdag 8 november stond de uit wedstrijd tegen Wijhe op de planning. Een belangrijke wedstrijd voor Wijhe en voor Voorwaarts om de eerste plek te behouden. Om kwart over 8 floten de scheidsrechters in een overvolle sporthal de wedstrijd aan. Wijhe scoorde gelijk het eerste doelpunt en kort daarna wist Voorwaarts ook gelijk te scoren. De eerste 10 minuten ging het gelijk op en stond er een stand van 5 – 4 op het scorebord.

Daarna begon Wijhe beter te spelen, ze wisten hun cirkel goed vrij te spelen en daar kwamen veel doelpunten uit. Bij Voorwaarts liep de aanval minder, de afronding was erg slordig. De rust werd ingegaan met een stand van 17 – 12. Met nieuwe energie ging men de tweede helft in en kwam de stand op 21 -16. De cirkels van Wijhe wisten niet meer te scoren maar het waren de hoeken die het wel deden. Bij Voorwaarts werd de afronding scherper en kwam steeds dichterbij. Bij een stand van 23 – 21 was er een rode kaart voor Voorwaarts. Door hard te knokken werd er flink ingelopen en stond men nog op 1 doelpunt achter, helaas moest Voorwaarts de wedstrijd toen forceren en ging Wijhe er overheen. De eindstand is geworden 29 – 23. Het publiek heeft kunnen genieten van een enerverende wedstrijd. Volgende week staat de wedstrijd tegen Lettele op het programma. Voorwaarts speelt om 19:30 uur in de Jachtlust. Zij hopen dat iedereen ze weer komt aanmoedigen zodat zij er weer 100% tegen aan kunnen gaan.