Zilver voor Noor Reuter

Twello- Op zaterdag 6 december begon voor de A-selectie het officiële wedstrijdseizoen. Anderhalve week geleden hebben deze meiden een testwedstrijd in Hellendoorn geturnd en die leverde SV Twello al een aantal medailles op. In Winterswijk werden de eerste districtswedstrijden gehouden voor meisjes die turnen in de 2e divisie. Verspreid over meerdere weekenden turnen de 29 selectieturnsters van SV Twello hun wedstrijden om zich te plaatsen voor het landelijke wedstrijdcircuit. Gesponsord door Installatiebedrijf Eefting uit Epse verschenen de turnsters in mooie nieuwe trainingspakken.

Fleur Smale mocht als eerste aan de jury laten zien wat zij in huis heeft. Gehinderd door een vervelende enkelblessure kon Fleur zich al niet optimaal voorbereiden en ook op de wedstrijd zelf ging het nog niet zoals Fleur had graag had gehad. Een plekje onder in de ranglijst was het gevolg en kan Fleur in januari opnieuw laten zien hoe goed ze eigenlijk kan turnen.
Een leeftijdscategorie ouder wordt in het district momenteel gedomineerd door turnsters van SV Twello. Maar liefst 6 van de 17 turnsters komen uit onder de vlag van SV Twello en niet alleen het aantal is indrukwekkend, ook qua turnen laten ze van zich horen. Anouk Assink maakte een paar kostbare foutjes en eindigde helaas wat verder naar onderen, Laure Vissers brak een jaar geleden haar onderarm op twee plekken maar is hard op weg om weer op haar oude niveau te komen en wist knap 9e te worden. Felicia Dito deed het een plekje beter en eindigde op de 8e plaats met een stabiele wedstrijd. Vlak daarboven eindigde Maaike Nijland op de 6e plek en Dee-Dee Jeffrey deed daar nog een schepje bovenop door op sprong en vloer het hoogste cijfer te halen en uiteindelijk 4e te worden. Maar met een 1e plek op het toestel balk wist Noor Reuter iedereen te verassen door het zilver te winnen in de Jeugd 1 N3 categorie.
Ondertussen turnden ook Iyona Gerrits en Quinty Haverkamp hun wedstrijd. Met een totaalscore van 36 punten of hoger plaatsten deze meiden zich het landelijke circuit en met dat doel waren deze turnsters ook naar Winterswijk afgereisd. Op sprong werden geen fouten gemaakt maar moet er in de trainingen wat aan de moeilijkheid van de sprongen gedaan worden. Met het 2e cijfer op brug maakte Quinty een hoop goed in de ranglijst en liet de 4e plaats niet meer los. Een mooi resultaat en met 44 punten heeft ze zich ruimschoots geplaatst voor het landelijke circuit. Ook Iyona plaatste zich met een keurige persoonlijk record van ruim 40 punten en kunnen de meiden zich gaan richten op het uitbouwen van hun oefeningen om in januari weer te schitteren tijdens de tweede district wedstrijd.