7e Kennedymars en 3e Long Distance Walk Klarenbeek

Klarenbeek- Op 22 en 23 maart werd in Klarenbeek en omgeving voor de zevende keer de Kennedymars gelopen. Voor Klarenbeek werd hierbij een absoluut deelnemers record gebroken. In totaal deden maar liefst 778 wandelaars mee aan dit tweedaagse evenement. Dat is 35 wandelaars meer dan het vorige record.

Daarnaast waren er ook de derde Long Distance Walk (110 kilometer) de afstanden 60 en 40 kilometer in de nacht en 40 en 20 kilometer overdag. Al in het begin van de middag melden zich de eerste wandelaars bij MFC Klarenbeek om zich voor te bereiden op de monstertocht van 110 kilometer. De wandelaars kwamen werkelijk uit heel Nederland en ook uit Duitsland, België en Luxemburg. Voor deze LDW stonden om 15.30 uur 82 wandelaars te trappelen om aan hun tocht te beginnen.

Voor de Kennedymars hebben zich 202 deelnemers gemeld, terwijl er voor de 60 en 40 kilometer respectievelijk 10 en 32 wandelaars waren. Kort voor de start van dit onderdeel werden nog de jubilarissen gehuldigd die al vele Kennedymarsen onder hun voeten hebben door laten lopen. Er waren jubilarissen die al meer dan 50 Kennedymarsen hebben gelopen. (Kennedymarsen worden op meerdere plaatsen in het land georganiseerd.) Om precies 22.00 uur klinkt het startsignaal en trekt een grote meute wandelaars de donkere nacht in.

Voor de 40 kilometer overdag hebben zich 169 wandelaars gemeld en voor de 20 kilometer overdag kwamen er nog eens 283 bij. Op de verschillende posten kwamen dan wandelaars langs waarbij een leek zou zeggen: “die gaat het niet halen”. Maar gelukkig weet een echte wandelaar wel beter. Je geeft niet zo maar op! Uiteindelijk bleken 30 wandelaars de finish niet te hebben gehaald. Dat is volgens marsleider Johan Hertgers redelijk normaal, zeker voor een tocht welke onder de fanatieke wandelaars bekent staat als behoorlijk zwaar. Vooral omdat bijna de helft van de hele route via onverharde wegen loopt. Na de wandeling was er ruimschoots de tijd om nog even lekker na te praten met de mede wandelaars onder het genot van een wel verdient drankje.

De organisatie had voor dit evenement zo’n 60 vrijwilligers beschikbaar. Een deel daarvan uit eigen vereniging van WS78 en verder een heel aantal mensen van SC Klarenbeek. Ook voor deze mensen is het een flinke uithoudingsproef. Een heel aantal van deze vrijwilligers trekken ook de hele nacht door en trekken van de ene naar de andere controlepost of zetten pijlen uit om ze daarna in dezelfde gang weer op te halen. De organisatie kreeg veel positieve reacties van de locaties waar de posten waren ondergebracht. SC Klarenbeek heeft er alles aan gedaan om zo veel mogelijk mee te kijken bij de organisatie van het wandelevenement. Vanaf 2020 gaat SC Klarenbeek de organisatie voor haar rekening nemen.

Uit verschillende hoeken hebben zich al mensen aangemeld om volgend jaar mee te werken aan het evenement. Geweldig, want de organisatie is altijd opzoek naar mensen die een steentje bij kunnen dragen. Voor meer informatie kunt u zich melden. Marsleider Johan Hertgers blijft verantwoordelijk voor het parcours. De Kennedymars van 2020 wordt gehouden op 21 en 22 maart.

woensdag 10 april

Deel dit bericht