Afscheid Burgemeester Penninx van Bussloo

Voorst- Onze burgemeester gaat per 2 augustus met pensioen. Sinds december 2006 is hij onze burgervader geweest. De komende weken wordt er in alle dorpen, in aanwezigheid van zijn vrouw, op passende wijze een afscheidsfeest voor hem georganiseerd.

​Vrijdag 4 juni is burgemeester Penninx, samen met zijn vrouw, begonnen aan zijn afscheidstournee. Vele bewoners van Bussloo waren ingegaan op de uitnodiging van belangenvereniging Bussloo om bij dit afscheid aanwezig te zijn. Allen zaten buiten op het terras van Out of the Office op zijn komst te wachten. Het hartelijke welkom bestond uit een warm applaus. De burgemeester en zijn vrouw werden uitgenodigd gezellig naast elkaar op een bankje te gaan zitten en alvast te genieten van een drankje en een heerlijk taartje. Het manou bankje, waarop beiden zaten, voelde vertrouwd. Eenzelfde bankje was ooit hun eerste bankje thuis geweest.

Esther van der Linde heette beiden welkom in de groene parel, zoals Bussloo bij velen bekend staat. Waarna Theo Groot Bruinderink over het verleden van Bussloo vertelde. Waarin hij de prachtige ligging benadrukte met de woorden “een grote groene tunnel”. Ook bracht hij de groei van het dorp, de ontwikkeling, de infrastructuur en vooral de hechtheid van de gemeenschap onder de aandacht. Hij bedankte de burgemeester voor zijn inzet op velerlei gebied en benadrukte te hopen dat zijn opvolger het moois dat in de jaren is gerealiseerd verder uit zal breiden. Zoals de oude laan herstellen en een veilige speelplek voor de kinderen.

Na de welkomstwoorden kreeg mevrouw Penninx een prachtig boeket bloemen en de burgemeester een mand met lekkernijen aangeboden waarin ondermeer het boekje “oorspronkelijk Bussloo”, de gevulde koek van Bakker Bril en een handdoek om van de waterplas Bussloo te genieten. Ook de kinderen van het dorp zorgden voor een verrassing: prachtige tekeningen.

Burgemeester Penninx nam daarna kort het woord. Toen hij nog in Zaltbommel woonde en op een verjaardag vertelde dat hij burgemeester zou worden van de gemeente Voorst werd er door een van de aanwezigen gezegd: “Dan ga je naar mijn Bussloo, een groene parel.” En zo heeft hij Bussloo ook ervaren. Golfen werd hem hier uitgelegd en is zijn grootste hobby geworden. De bevolking beschrijft hij als zeer hecht, mantelzorgers voor elkaar. Een bevolking waar hij met veel plezier naar heeft gekeken en naar kijkt.

Samen met zijn vrouw waarover hij zegt: “Je kunt sterk zijn als je met iemand lief en leed deelt”, begint hij aan een infomeel rondje langs alle tafels.

En dan is duidelijk te zien dat hij een mensen mens is, zich verbonden voelt met iedereen. Hetgeen door aanwezigen vooraf aan zijn bezoek ook werd gezegd: “Een meegaande man, een open persoonlijkheid, makkelijk in contact met iedereen.”

Op het eerste afscheidsbezoek kan met warme gevoelens terug gekeken worden.

woensdag 9 juni 2021

Deel dit bericht